Црвен кармин-кич или тренд?

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
Зависи како го користиш. Ако си на фак ми високи потпетици, минич шо едвај ти го покрива задничето и дууууууубоко деколте, или било што од тоа...ондак, whore look successfully achieved!! И невкусно изгледа!
А пак, со classy комбинации...како стои, о, само како стои. Заводливо и секси. Пеколно прекрасно!

beautiful-brown-girl-hair-human-Favim.com-436322.jpg

fashion-gloss-lips-makeup-red-sexy-Favim.com-82908.jpg

angelina-jolie-atelier-versace-diamonds-fashion-golden-globes-Favim.com-426356.jpg

actress-amanda-seyfried-beauty-red-lips-Favim.com-422714.jpg

Преубава боја, ако се знае како да се искомбинира.
Но како секојдневна боја подобра е розевкастата.

beauty-gloss-lips-pink-pretty-Favim.com-302333.jpg

face-girl-gloss-hot-kiss-Favim.com-329169.jpg

boca-girl-giulialuisa-gloss-labios-Favim.com-253403.jpg

blonde-cherry-cute-gloss-lips-Favim.com-132097.jpg

Црвен кармин ставам и сакам, црнка сум и мислам дека убаво ми стои. Знам да го искомбинирам некогаш и во дневна комбинација со темна боја пристојна облека, на што понекогаш добивам негативни забелешки од останатите, ама нивни предрасуди нивен проблем. Не се умарам.

Црвен кармин е секогаш во тренд! Го користам но во посебни прилики и тоа на поелеганта гардероба.
Едноставно е прекрасен, заводлив..

Црвен кармин и црвени нокти секогаш ме асоцираат, на порнич и курвештија ала франка.
Не знам зошто, ама мене таква асоцијација ми вади. :pos:

mac2.PNG
jas sakam crven ama vaka nesto mat koralno crvena , za vecerni izleguvanja vo kombinacuja samo so pudra , maskara i mozebi tus.crni potpetici .i crn fustan

Исконски ! Убаво стои, мене лично ми фаќа око. Во права комбинација, црвениот кармин е еден од најелегантните и најженствени модни сегменти кај жените. Примеќам во последно време девојките доста го претпочитаат. Најперверзен ми е во комбинација со црвен фустан :love: . Кома сум за секунд ...

anne-hathaway-red-lips-red-nails-240bes022711.jpg

2381496_1327466977441.65res_320_480.jpg

Christina-Hendricks-red-dress.jpg

dianna-agron-red-rose-shaped-dress.jpg

Црвен кармин и црвени нокти секогаш ме асоцираат, на порнич и курвештија ала франка.
Не знам зошто, ама мене таква асоцијација ми вади. :pos:

Ако намалиш малку со порн, може и ќе видиш дека убаво доликува црвен кармин на жена или девојка :)

Дека е кич, не би се согласила потполно, иако навидум може да биде.Но во добра комбинација, соодветна со боите и облеката може да изгледа доста добро.
Дека е тренд, не би рекла, timeless е :)

Црвен кармин стои само на девојки со полни усни. Оние кои имаат тенки воопшто не изгледа убаво..Но и тука треба да се пази да не изгледа нападно и има разлика многу нијансата..Потемна црвена е идеално, посветла воопшто не изгледа убаво..
46329337.jpg

Не е кич според мене, ама зависи како го носиш и сметам дека на сите не им личи да носат црвен кармин. Плус зависи и целокупната шминка, на пример некои ептен кога ќе се натрпаат со сенки, со светкав шуш па незнам што и уште црвен кармин, мене не ми личи тоа, премногу е. Инаку ако убаво се уклопи, зошто да не:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom