Црни сценарија и што по самитов на НАТО?

Член од
13 јануари 2008
Мислења
570
Поени од реакции
18
Веројатно сите ги гледате „отворените студија“ на „нашите“ телевизии. Се утепаа Бучко, Тито Петкоски ,Стојан Андов, Чашуле, и уште неколку албански политичари од вртење на црни сценарија за национализми и пропасти.

Се разбира тука е Суперлиберало-велико-европскиот деген Бранко Гериз (гериз на турски е ќенеф, овој збор се користи и во Прилеп и Битола) кој во утрешниот број на Шпиц почна со дробење на црни сценарија и со тоа дека ќе им била воведена цензура на новинарите сите да носеле црвени маички со сонцето од Кутлеш (а истиот кретен на Пирамида го фалеше Колишевски кој тераше да се поседуваат членски од КПМ со сила).

Па сестри и браќа Македонки и Македонци, мои сограѓани и сонародници, што мислите вие? Ќе има ли црни сценарија, пиздарии од Албанците, глупострации од Бучко, Стојан Андов, Тито Педерковски, Бранко Гериз и останата компанија? Кое е вашето предвидување за периодов што ни следи.

П.С. Од толку идеи што ги кажаа овие, меѓу кои и Бучко, што кажуваше како требало да се прави во 2005 кога тој беше премиер, НИЕ ДО СЕГА ЌЕ РАКОВОДЕВМЕ СО НАТО! Пу јазк, што сме слепци, при таков „кадар и потенцијал“ да не не примат во НАТО! :)

Изгасив телевизор у 7 саат....да не ми се слоши од сликите,а богами и криците на изродите.

Читајте во утрешен Шпиц, Геризот полека но сигурно чекори кон „легендите“ :pos2:

Кои црни сценарија, црна чума да ги изеде, нели гледате дека се гладни за власт, денес е голем ден за Македонците, ГО ОБРАНИВМЕ ВЕКОВНОТО ИМЕ МАКЕДОНИЈА, а по нато пак исто како до сега, дури и подобро, Грција ни направи најголемиот P.R. до сега, им благодариме за тоа.

Мене Тачи искрено ме изненади.
Збореше од позиција на Македонец, а не Албанец.
Цело време употребуваше реченици од типот „нашата историја... проблем стар 2300 год.“ (мислејќи на проблемот меѓу Македонците и Хелените), „...србите не НИ ја признаваат црквата...“ и сл.

Не знам, ама дај боже да е на арно кога Албанец те брани од грк.

Инаку, темата да оди во канта.

Во овие моменти, ич не ни требаат теми со секакви црни сценарија.

Немој брате мили, да очекуваш поддршка и искрена братска љубов од Тачи.

Зборува за црквата, а самиот е муслиман.
Зборува за македонскиот идентитет, а самиот е Албанец.

Сети се што направи Тачи пред 2-3 недели од позиција на Албанец.

Taci e prvo "bitanga" so site masti premackana, toa go pravi dobar materijal za politicar, a politikata e kurva.....nema tuka iznenaduvanja... :) se iznenaduvaat , najcesto neprijatno SAMO NAIVNITE SLATKI OVCICKI.....:)

Немој брате мили, да очекуваш поддршка и искрена братска љубов од Тачи.

Зборува за црквата, а самиот е муслиман.
Зборува за македонскиот идентитет, а самиот е Албанец.

Сети се што направи Тачи пред 2-3 недели од позиција на Албанец.
Полека, полека со сатанизирање на Албанците! За сега, по мое, се прилично океј. Освена малите пецкања во стил: “делегацијата не ја одрзува мултиетничката реалност-тинтири-минтири-си-тресам-глупости-колку-да-бекнам-нешто- да-не-ме-заборават-гласачиве...“ за сега прилично одговорно се држат, а по мое и ќе се држат!

Мендух Тачи е исклучително паметен политичар.Али Ахмети е тежок пациент.

iako bev optimist deka mozebi ke se sluci cudo ne bi sakal da se citiram postirav na nekolku temi vo izminatiov period sto ke se slucuva i neverojatno moite probnozi ispadnaa kako tocni sega ostanuva i probnozata deka vo makedonija ke zapocne i 4 balkanska vojna a posle nea koj znae sto??????????

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom