Црна Хроника

• Креатор на темата Креатор на темата Macka12345
  • Време на започнување Време на започнување
Od druga strana osven ovaa sto se djitna od petti, jas ne se sekjavam nekoj/ ja da se samoubi radi fizicko nasilstvo. Od druga strana gi znam eden kup sto ispile solna kiselina, sekle veni radi preljuba.
Ова држи вода, па кој сака нека кенка тука!

Само друг муабет е тоа...

Сега пак ќе ти го кажи случајот со пријателот кај што пробал да се самоубие оти го изневерила, така му кажале некои пријатели ...
Kazi mu ti za komsiite tvoj, onoj zenamu so go maltretirala. Gledas likot pojma nema so se desava ;)

Sega ti ke mi kazvas za covek koj licno go znaev so godini dali bil stabilen ili ne.
I imam nik , taka da malce prolivest stanvas so to. Ili kazi barem od kaj si pa ete taka neformalno ke si se oslovuvame.
I cekaj sega, preljubata ne ja klasificiras vo psihicko nasilstvo ili barem ne kako dovolna pricina za samoubistvo iako predizvikuva dusevna bolka i ponizuvanje ?

Sostori be jaki ebacista site vie tuka. Bravos (y)
Posto pretpostavuvam od tuka lokal si, sigurno ja znaes onaa, na site zenite kurvi se, samo mojata ne ;)
Во право беше Чолка кога напиша дека ќе објаснуваш случка. Абе Владе прељубата сама по себе не е психичко насилство не дека ние тука сме јаки ебачишта, а ако човекот што си го познавал се фрлил или обесил тоа го прави само од слабост, а не од психичка болка. Бил немоќен да се консолидира и ако има дечиња да се грижи за нив, а за жена се наоѓа друга. Владе секоја жена има нешто курвинско во неа, па и тие гледаат порчни, учат техники итн. Така ако гледаш на работите ти ќе си останиш неженет. Важно е исто како во овај случај мажот да ја заштити жената да не ја донеси до клинч стадиум да се фрли од балкон, а овај не е маж туку пичка на кој ако жена му не му направи ручек или не му ги испере посраните гаќи ќе ја тепа и малтретира, а ако го остави ќе плачи по неа, не затоа што ја сака туку затоа што нема кој да му слугува.

Во право беше Чолка кога напиша дека ќе објаснуваш случка. Абе Владе прељубата сама по себе не е психичко насилство не дека ние тука сме јаки ебачишта, а ако човекот што си го познавал се фрлил или обесил тоа го прави само од слабост, а не од психичка болка. Бил немоќен да се консолидира и ако има дечиња да се грижи за нив, а за жена се наоѓа друга. Владе секоја жена има нешто курвинско во неа, па и тие гледаат порчни, учат техники итн. Така ако гледаш на работите ти ќе си останиш неженет. Важно е исто како во овај случај мажот да ја заштити жената да не ја донеси до клинч стадиум да се фрли од балкон, а овај не е маж туку пичка на кој ако жена му не му направи ручек или не му ги испере посраните гаќи ќе ја тепа и малтретира, а ако го остави ќе плачи по неа, не затоа што ја сака туку затоа што нема кој да му слугува.
Ne objasnuvam slucka tuku kazvam realen primer za covek koj go znaev licno.
Go znaes ti likot pa so si zede za pravo da sudis ?
Slabak bil, mava maskoto ego a ? Najlesno ti e taka. Rekov jas ebacista site tuka.

Ok, sakas za zena da ti dadam primer, polesno ke ti bidi ?
Ja pamtis onaa so se djitna od petti nova bitola radi istoto. I taa bese emotivno slaba ?
Ne go vikat mostot na ljubovta djabe taka. Ili mu smenaja ime vo megjuvreme, mostot na fizickoto nasilstvo mozi sega se vika . Znaes za koj most zboram ili ? :cautious:

Последно уредено:
За таткото на Вања нула проверени информации имавме, за овој има видео снимки, аудио снимки, сведочења и што уште не.
Проблемот не е во тоа што имавте нула проверени информации, туку во тоа што беа пласирани како претпоставки и/или факти врз база на неговото однесување и пласираните невистини дека е организаторот на целокупната операција. Пример, жена му била богата, сакал да изнуди пари и стан, само тој знаел кога децата излегуваат од дома, па сакал да ја киднапира сопругата, а не децата. Па бил коцкар и наркоман, заглавил во долгови. Чим бил во лисици, полицијата морала да знае нешто. Се сеќавам дека ќе интерпретираше и неговиот говор на тело, давал знаци дека е виновен... Направивте шпанска серија.

Последно уредено:
Ne objasnuvam slucka tuku kazvam realen primer za covek koj go znaev licno.
Go znaes ti likot pa so si zede za pravo da sudis ?
Slabak bil, mava maskoto ego a ? Najlesno ti e taka. Rekov jas ebacista site tuka.

Ok, sakas za zena da ti dadam primer, polesno ke ti bidi ?
Ja pamtis onaa so se djitna od petti nova bitola radi istoto. I taa bese emotivno slaba ?
Ne go vikat mostot na ljubovta djabe taka. Ili mu smenaja ime vo megjuvreme, mostot na fizickoto nasilstvo mozi sega se vika . Znaes za koj most zboram ili ? :cautious:
Таа не се фрли за прељуба. За кој мост збораш не ми е јасно?
Автоматски споено мислење:

Проблемот не е во тоа што имавте нула проверени информации, туку во тоа што беа пласирани како претпоставки и/или факти врз база на неговото однесување и пласираните невистини дека е организаторот на целокупната операција. Пример, жена му била богата, сакал да изнуди пари и стан, само тој знаел кога децата излегуваат од дома, па сакал да ја киднапира сопругата, а не децата. Па бил коцкар и наркоман, заглавил во долгови. Чим бил во лисици, полицијата морала да знае нешто. Се сеќавам дека ќе интерпретираше и неговиот говор на тело, давал знаци дека е виновен... Направивте шпанса серија.
После се тој чоек да прашаа кај има крадено цреши ќе кажи. Ептен на лицето му се гледаше дека е невин.

Nema da komentiram za izgledot, ako ne sfakate kolku e glupo I ne potrebno ne sfakate toa e.
Ima seriski ubici sho placele pa aj greota se oni.
Pomaganje ne mozam inaku da go tumacham, se znae samiot zbor sho znaci ne mozeme sega da gi definirame zborovite kako si sakame, kako I vlade so nasilstvoto.
Фактот што некои сериски убијци плачат во судница често е само последен обид за манипулација, но смеењето при изрекување на казна од 12 години затвор е сосема друго ниво на девијација. Тоа не е само ароганција, туку јасен доказ за структурата на личноста. Кога некој е способен да се смее на туѓата несреќа и на сопствената пресуда, кога ги понижува жртвите (кои патем во случајов биле негово семејство) тој јасно ни дава до знаење дека за него човечкиот живот и општествените норми немаат никаква вредност. И тоа му ја дава вистинската тежина и морничавост на случајот.

Патем, лицемерието во коментарите на темава е застрашувачко. Сите побрзаа да ја распнат мајката како немајка, но зошто сите молчите за тоа колку е нетатко Стојанче? Да, за истиот тој човек кој со години ги тепал и мајката и сопственото дете, човек кој е изворот на сето насилство во тој дом.

Она што е најморничаво во сето ова е неговата тотална рамнодушност во текот на целиот процес, тој како татко не пушти ниту една солза, не покажа ни ронка каење, а на крајот дури и имаше дрскост да се смее во судница. Тоа отсуство на жалење кај биолошки татко е најјасниот доказ за тоа за каков човек станува збор. Не може вината да се бара само кај едниот, додека насилникот кој го уништил семејството и не чувствува никаква вина се третира како спореден лик.

Фактот што некои сериски убијци плачат во судница често е само последен обид за манипулација, но смеењето при изрекување на казна од 12 години затвор е сосема друго ниво на девијација. Тоа не е само ароганција, туку јасен доказ за структурата на личноста. Кога некој е способен да се смее на туѓата несреќа и на сопствената пресуда, кога ги понижува жртвите (кои патем во случајов биле негово семејство) тој јасно ни дава до знаење дека за него човечкиот живот и општествените норми немаат никаква вредност. И тоа му ја дава вистинската тежина и морничавост на случајот.

Патем, лицемерието во коментарите на темава е застрашувачко. Сите побрзаа да ја распнат мајката како немајка, но зошто сите молчите за тоа колку е нетатко Стојанче? Да, за истиот тој човек кој со години ги тепал и мајката и сопственото дете, човек кој е изворот на сето насилство во тој дом.

Она што е најморничаво во сето ова е неговата тотална рамнодушност во текот на целиот процес, тој како татко не пушти ниту една солза, не покажа ни ронка каење, а на крајот дури и имаше дрскост да се смее во судница. Тоа отсуство на жалење кај биолошки татко е најјасниот доказ за тоа за каков човек станува збор. Не може вината да се бара само кај едниот, додека насилникот кој го уништил семејството и не чувствува никаква вина се третира како спореден лик.
Мислам дека само вие гледате некаква аболиција на делата на Стојанчо. Дека е виновен, е, и ако плаче или е рамнодушен или ако се смее тоа не го менува тоа, ниту па да треба да има некое намалување на казна поради неговите престапи. На пример, Васил што ја изгази девојката се отепа од плачење во судница, и што, тој каков психолошки профил има, ако знаеме дека претходно бил дилер и возел бесно. Значи не е монструм или психопат?
Малку сакаат и медиумите да ви продадат драма, за да еве дискутираме за тоа, да си правиме психолошки профили и дијагнози, а они да заработат дневница.
Стварно е редундантно да треба на секоја страна да се повторува дека мора да одлежи казна за неговите злодела, како да мора во хор сите да кажуваме едногласно, и да си ставаме лајкчиња.
Автоматски споено мислење:

Намерно ти ги пишувам на англиски затоа што зборот abuse не е исто што и violence, кај нас го преведуваме како насилство.
Е Алелуја, уште еден што разбира.

Последно уредено:
jbg i sam rece deka ne znaes za ni eden primer za zena koja vrsi fizicko nasilstvo vrz maz
Не, не реков тоа. Реков да ми дадеш пример каде жената го млати мажот како стока. Значи го тепа безмилосно, и дома, и во кола, и на улица, пред други луѓе. Дај ми еден пример каде жена му го прави ова на маж со години пред нивните деца. Дај ми пример каде маж е преплашен од жена, бега кај неговите, се плаши да не му влезе дома да го убие.

Не можеш да ми дадеш пример затоа што не постои. Затоа што психички нормален маж поинаку реагира на тоа. Мажите тршат насилство кога не сакаат да возвратат, кога ќе му удри шамар а тој не сака да врати со иста мерка од раазни причини. Или кога се веќе емотивно нестабилни личности.

Жените се физички инфериорни и во вакви случаи трпат брутално насилство кое трае со години а некогаш и со децении. Жена може да е здрава, права, интелигентна, способна, и да живее со маж кој ја тепа, има пиштол и се заканува дека ќе ја убие ако го напушти, лично знам ваков случај во моментов.

Можеби треба да прочиташ нешто пред да почнеш да дискутираш, има луѓе кои се професионалци кои изработиле се што треба на тема abuse, за да не мораш да измислуваш топла вода. Логичка калакурница ти се случува во главата на темава, споредуваш физичко насилство со изневерување, не те интересирало „како е по светот“, како Македонија на друга планета да се наоѓа, немаш никакви факти да поткрепиш аргумент па пишуваш произволни работи „повеќе луѓе се убивале заради изневерување, извор вруток“ и си верглаш така да поткрепиш идеја која ти паднала на памет или си ја слушнал пред кооперација со други мажи што мразат се што е женско.

Туѓ срам ме јаде кога те читам на темава.

Back
На врв Bottom