Od druga strana osven ovaa sto se djitna od petti, jas ne se sekjavam nekoj/ ja da se samoubi radi fizicko nasilstvo. Od druga strana gi znam eden kup sto ispile solna kiselina, sekle veni radi preljuba.
Sega ti ke mi kazvas za covek koj licno go znaev so godini dali bil stabilen ili ne.
I imam nik , taka da malce prolivest stanvas so to. Ili kazi barem od kaj si pa ete taka neformalno ke si se oslovuvame.
I cekaj sega, preljubata ne ja klasificiras vo psihicko nasilstvo ili barem ne kako dovolna pricina za samoubistvo iako predizvikuva dusevna bolka i ponizuvanje ?
Sostori be jaki ebacista site vie tuka. Bravos
Posto pretpostavuvam od tuka lokal si, sigurno ja znaes onaa, na site zenite kurvi se, samo mojata ne
Во право беше Чолка кога напиша дека ќе објаснуваш случка. Абе Владе прељубата сама по себе не е психичко насилство не дека ние тука сме јаки ебачишта, а ако човекот што си го познавал се фрлил или обесил тоа го прави само од слабост, а не од психичка болка. Бил немоќен да се консолидира и ако има дечиња да се грижи за нив, а за жена се наоѓа друга. Владе секоја жена има нешто курвинско во неа, па и тие гледаат порчни, учат техники итн. Така ако гледаш на работите ти ќе си останиш неженет. Важно е исто како во овај случај мажот да ја заштити жената да не ја донеси до клинч стадиум да се фрли од балкон, а овај не е маж туку пичка на кој ако жена му не му направи ручек или не му ги испере посраните гаќи ќе ја тепа и малтретира, а ако го остави ќе плачи по неа, не затоа што ја сака туку затоа што нема кој да му слугува.
Во право беше Чолка кога напиша дека ќе објаснуваш случка. Абе Владе прељубата сама по себе не е психичко насилство не дека ние тука сме јаки ебачишта, а ако човекот што си го познавал се фрлил или обесил тоа го прави само од слабост, а не од психичка болка. Бил немоќен да се консолидира и ако има дечиња да се грижи за нив, а за жена се наоѓа друга. Владе секоја жена има нешто курвинско во неа, па и тие гледаат порчни, учат техники итн. Така ако гледаш на работите ти ќе си останиш неженет. Важно е исто како во овај случај мажот да ја заштити жената да не ја донеси до клинч стадиум да се фрли од балкон, а овај не е маж туку пичка на кој ако жена му не му направи ручек или не му ги испере посраните гаќи ќе ја тепа и малтретира, а ако го остави ќе плачи по неа, не затоа што ја сака туку затоа што нема кој да му слугува.
Ne objasnuvam slucka tuku kazvam realen primer za covek koj go znaev licno.
Go znaes ti likot pa so si zede za pravo da sudis ?
Slabak bil, mava maskoto ego a ? Najlesno ti e taka. Rekov jas ebacista site tuka.
Ok, sakas za zena da ti dadam primer, polesno ke ti bidi ?
Ja pamtis onaa so se djitna od petti nova bitola radi istoto. I taa bese emotivno slaba ?
Ne go vikat mostot na ljubovta djabe taka. Ili mu smenaja ime vo megjuvreme, mostot na fizickoto nasilstvo mozi sega se vika . Znaes za koj most zboram ili ?
Проблемот не е во тоа што имавте нула проверени информации, туку во тоа што беа пласирани како претпоставки и/или факти врз база на неговото однесување и пласираните невистини дека е организаторот на целокупната операција. Пример, жена му била богата, сакал да изнуди пари и стан, само тој знаел кога децата излегуваат од дома, па сакал да ја киднапира сопругата, а не децата. Па бил коцкар и наркоман, заглавил во долгови. Чим бил во лисици, полицијата морала да знае нешто. Се сеќавам дека ќе интерпретираше и неговиот говор на тело, давал знаци дека е виновен... Направивте шпанска серија.
Ne objasnuvam slucka tuku kazvam realen primer za covek koj go znaev licno.
Go znaes ti likot pa so si zede za pravo da sudis ?
Slabak bil, mava maskoto ego a ? Najlesno ti e taka. Rekov jas ebacista site tuka.
Ok, sakas za zena da ti dadam primer, polesno ke ti bidi ?
Ja pamtis onaa so se djitna od petti nova bitola radi istoto. I taa bese emotivno slaba ?
Ne go vikat mostot na ljubovta djabe taka. Ili mu smenaja ime vo megjuvreme, mostot na fizickoto nasilstvo mozi sega se vika . Znaes za koj most zboram ili ?
Проблемот не е во тоа што имавте нула проверени информации, туку во тоа што беа пласирани како претпоставки и/или факти врз база на неговото однесување и пласираните невистини дека е организаторот на целокупната операција. Пример, жена му била богата, сакал да изнуди пари и стан, само тој знаел кога децата излегуваат од дома, па сакал да ја киднапира сопругата, а не децата. Па бил коцкар и наркоман, заглавил во долгови. Чим бил во лисици, полицијата морала да знае нешто. Се сеќавам дека ќе интерпретираше и неговиот говор на тело, давал знаци дека е виновен... Направивте шпанса серија.
Nema da komentiram za izgledot, ako ne sfakate kolku e glupo I ne potrebno ne sfakate toa e.
Ima seriski ubici sho placele pa aj greota se oni.
Pomaganje ne mozam inaku da go tumacham, se znae samiot zbor sho znaci ne mozeme sega da gi definirame zborovite kako si sakame, kako I vlade so nasilstvoto.
Фактот што некои сериски убијци плачат во судница често е само последен обид за манипулација, но смеењето при изрекување на казна од 12 години затвор е сосема друго ниво на девијација. Тоа не е само ароганција, туку јасен доказ за структурата на личноста. Кога некој е способен да се смее на туѓата несреќа и на сопствената пресуда, кога ги понижува жртвите (кои патем во случајов биле негово семејство) тој јасно ни дава до знаење дека за него човечкиот живот и општествените норми немаат никаква вредност. И тоа му ја дава вистинската тежина и морничавост на случајот.
Патем, лицемерието во коментарите на темава е застрашувачко. Сите побрзаа да ја распнат мајката како немајка, но зошто сите молчите за тоа колку е нетатко Стојанче? Да, за истиот тој човек кој со години ги тепал и мајката и сопственото дете, човек кој е изворот на сето насилство во тој дом.
Она што е најморничаво во сето ова е неговата тотална рамнодушност во текот на целиот процес, тој како татко не пушти ниту една солза, не покажа ни ронка каење, а на крајот дури и имаше дрскост да се смее во судница. Тоа отсуство на жалење кај биолошки татко е најјасниот доказ за тоа за каков човек станува збор. Не може вината да се бара само кај едниот, додека насилникот кој го уништил семејството и не чувствува никаква вина се третира како спореден лик.
Фактот што некои сериски убијци плачат во судница често е само последен обид за манипулација, но смеењето при изрекување на казна од 12 години затвор е сосема друго ниво на девијација. Тоа не е само ароганција, туку јасен доказ за структурата на личноста. Кога некој е способен да се смее на туѓата несреќа и на сопствената пресуда, кога ги понижува жртвите (кои патем во случајов биле негово семејство) тој јасно ни дава до знаење дека за него човечкиот живот и општествените норми немаат никаква вредност. И тоа му ја дава вистинската тежина и морничавост на случајот.
Патем, лицемерието во коментарите на темава е застрашувачко. Сите побрзаа да ја распнат мајката како немајка, но зошто сите молчите за тоа колку е нетатко Стојанче? Да, за истиот тој човек кој со години ги тепал и мајката и сопственото дете, човек кој е изворот на сето насилство во тој дом.
Она што е најморничаво во сето ова е неговата тотална рамнодушност во текот на целиот процес, тој како татко не пушти ниту една солза, не покажа ни ронка каење, а на крајот дури и имаше дрскост да се смее во судница. Тоа отсуство на жалење кај биолошки татко е најјасниот доказ за тоа за каков човек станува збор. Не може вината да се бара само кај едниот, додека насилникот кој го уништил семејството и не чувствува никаква вина се третира како спореден лик.
Мислам дека само вие гледате некаква аболиција на делата на Стојанчо. Дека е виновен, е, и ако плаче или е рамнодушен или ако се смее тоа не го менува тоа, ниту па да треба да има некое намалување на казна поради неговите престапи. На пример, Васил што ја изгази девојката се отепа од плачење во судница, и што, тој каков психолошки профил има, ако знаеме дека претходно бил дилер и возел бесно. Значи не е монструм или психопат?
Малку сакаат и медиумите да ви продадат драма, за да еве дискутираме за тоа, да си правиме психолошки профили и дијагнози, а они да заработат дневница.
Стварно е редундантно да треба на секоја страна да се повторува дека мора да одлежи казна за неговите злодела, како да мора во хор сите да кажуваме едногласно, и да си ставаме лајкчиња.
Не, не реков тоа. Реков да ми дадеш пример каде жената го млати мажот како стока. Значи го тепа безмилосно, и дома, и во кола, и на улица, пред други луѓе. Дај ми еден пример каде жена му го прави ова на маж со години пред нивните деца. Дај ми пример каде маж е преплашен од жена, бега кај неговите, се плаши да не му влезе дома да го убие.
Не можеш да ми дадеш пример затоа што не постои. Затоа што психички нормален маж поинаку реагира на тоа. Мажите трпат насилство кога не сакаат да возвратат, кога ќе му удри шамар а тој не сака да врати со иста мерка од раазни причини. Или кога се веќе емотивно нестабилни личности.
Жените се физички инфериорни и во вакви случаи трпат брутално насилство кое трае со години а некогаш и со децении. Жена може да е здрава, права, интелигентна, способна, и да живее со маж кој ја тепа, има пиштол и се заканува дека ќе ја убие ако го напушти, лично знам ваков случај во моментов.
Можеби треба да прочиташ нешто пред да почнеш да дискутираш, има луѓе кои се професионалци кои изработиле се што треба на тема abuse, за да не мораш да измислуваш топла вода. Логичка калакурница ти се случува во главата на темава, споредуваш физичко насилство со изневерување, не те интересирало „како е по светот“, како Македонија на друга планета да се наоѓа, немаш никакви факти да поткрепиш аргумент па пишуваш произволни работи „повеќе луѓе се убивале заради изневерување, извор вруток“ и си верглаш така да поткрепиш идеја која ти паднала на памет или си ја слушнал пред кооперација со други мажи што мразат се што е женско.
Мислам дека само вие гледате некаква аболиција на делата на Стојанчо. Дека е виновен, е, и ако плаче или е рамнодушен или ако се смее тоа не го менува тоа, ниту па да треба да има некое намалување на казна поради неговите престапи. На пример, Васил што ја изгази девојката се отепа од плачење во судница, и што, тој каков психолошки профил има, ако знаеме дека претходно бил дилер и возел бесно. Значи не е монструм или психопат?
Малку сакаат и медиумите да ви продадат драма, за да еве дискутираме за тоа, да си правиме психолошки профили и дијагнози, а они да заработат дневница.
Стварно е редундантно да треба на секоја страна да се повторува дека мора да одлежи казна за неговите злодела, како да мора во хор сите да кажуваме едногласно, и да си ставаме лајкчиња.
Ама не го споредувај Васил со овој. Има разлика меѓу некој што го сторил делото небрежност колку и да бил претходно деликвент, и некој што свесно и со години ги тепал жената и сопственото дете, а на крајот се смее пред сите на смртта на сопственото дете.
Зошто е редундантно да се зборува за ова, а не е редундантно да се зборува колку била немајка Ивана? Не треба ликов да се става во втор план, не треба да биде настрана.
Ама не го споредувај Васил со овој. Има разлика меѓу некој што го сторил делото небрежност колку и да бил претходно деликвент, и некој што свесно и со години ги тепал жената и сопственото дете, а на крајот се смее пред сите на смртта на сопственото дете.
Зошто е редундантно да се зборува за ова, а не е редундантно да се зборува колку била немајка Ивана? Не треба ликов да се става во втор план, не треба да биде настрана.
Ако сакаш да ја направиш вистинската разлика меѓу нив, тоа е дека Васил е убиец а Стојанче не е. Васил чувствува вина, Стојанче не чувствува бидејќи директно не убил.
Се согласувам дека е редундантно.
Ако не нека направи Ацид закачен пост и нека стои на врв на темата.
Ако сакаш да ја направиш вистинската разлика меѓу нив, тоа е дека Васил е убиец а Стојанче не е. Васил чувствува вина, Стојанче не чувствува бидејќи директно не убил.
Се согласувам дека е редундантно.
Ако не нека направи Ацид закачен пост и нека стои на врв на темата.
Никој не ја намалува тежината на делото на Васил, ниту пак некој го оправдува. Крај краева тој си е осуден и неговото дело е грозоморно. Но, не дозволувајте со таа споредба да го дефокусирате вниманието од суштината.
Васил е убиец од небрежност и ароганција на патот и неговото плачење може е каење, а може е и само страв за сопствената кожа. Но, Стојанче е убиец на душата и телото на своето семејство, свесно и со години. Тој не направил
грешка во сообраќајот, но со секој удар низ годините свесно учествувал во смртта на два човечки животи.
Инаку, ова што ти го пишуваш е токму тоа што го зборувам, дефинирање на зборовите како што ни одговара. Да тврдиш дека Стојанче не е убиец затоа што не убил директно, додека со години систематски си ја кршел од ќетек жената дома и психички ги малтретирал и жена му и ќерка му, е правен парадокс и морален пораз.
Нечувствувањето вина затоа што не бил тој директниот извршител не го прави помалку монструм, напротив, го прави уште поголем психопат. Тоа значи дека тој не ја гледа својата улога во уништувањето на тие животи. Тој не е набљудувач, тој е генераторот на целото насилство.
Тоа е како некој да ти подметне пожар и после да вика “Не сум јас крив што изгореа, не ги турнав во огнот”. Стојанче го подметнал пожарот во тој дом и сега се смее додека се е пепел.
Да тврдиш дека Стојанче не е убиец затоа што не убил директно, додека со години систематски си ја кршел од ќетек жената дома и психички ги малтретирал и жена му и ќерка му, е правен парадокс и морален пораз.
Стојанче не е директен убиец и тоа е фактуелна состојба.
Е дегенерик што нечовечки ја тепал жената и своето дете, и ете ја навел до лудило. Ајде еве ќе повториме уште еден пат зошто модерно време, вниманието на сите им е смалено.
Не, не реков тоа. Реков да ми дадеш пример каде жената го млати мажот како стока. Значи го тепа безмилосно, и дома, и во кола, и на улица, пред други луѓе. Дај ми еден пример каде жена му го прави ова на маж со години пред нивните деца. Дај ми пример каде маж е преплашен од жена, бега кај неговите, се плаши да не му влезе дома да го убие.
Не можеш да ми дадеш пример затоа што не постои. Затоа што психички нормален маж поинаку реагира на тоа. Мажите тршат насилство кога не сакаат да возвратат, кога ќе му удри шамар а тој не сака да врати со иста мерка од раазни причини. Или кога се веќе емотивно нестабилни личности.
Жените се физички инфериорни и во вакви случаи трпат брутално насилство кое трае со години а некогаш и со децении. Жена може да е здрава, права, интелигентна, способна, и да живее со маж кој ја тепа, има пиштол и се заканува дека ќе ја убие ако го напушти, лично знам ваков случај во моментов.
Можеби треба да прочиташ нешто пред да почнеш да дискутираш, има луѓе кои се професионалци кои изработиле се што треба на тема abuse, за да не мораш да измислуваш топла вода. Логичка калакурница ти се случува во главата на темава, споредуваш физичко насилство со изневерување, не те интересирало „како е по светот“, како Македонија на друга планета да се наоѓа, немаш никакви факти да поткрепиш аргумент па пишуваш произволни работи „повеќе луѓе се убивале заради изневерување, извор вруток“ и си верглаш така да поткрепиш идеја која ти паднала на памет или си ја слушнал пред кооперација со други мажи што мразат се што е женско.
I mene iskreno tugj sram me jade koga te citam kolku si institucializiran, kolku ubavo te naredile ko parket , ni da krcnis, ni zvuk da pustis
Na nekoj da, mu se slucuva kalakurnica vo glata, za zal ne e toa vo mojata. Statistiki mi baras, na seminari si bil, wooow. Alo na forum sme, djabe mi se dues kolku si zapoznaen so tematikata. Ne ti sum jas na predavanje pa da mi drzis lekcii, smanji dizivljaj.
Prvo ne se zamaram so statistiki, posebno ne me interesiraat globalni statistiki ili kako e tamu kaj so si, vo amerika mislam no ete mozi i gresam, nebitno. I ne samo za ovaa tema, opsto ne koristam statistiki vo argumentacijata.
Drugo ete jas mozi ne znam, sum propustil, nemam videno itn itn itn. Ne ti baram statistika, samo ke te prasam za kolku slucai tuka znaes licno Ti ( i ne samo ti, neka se vklucat i drugite ) kade fizickoto semejno nasilstvo rezultiralo so samoubistvo na bracniot partner. Ne ubistvo, samoubistvo.
Jas ke si bidam iskren i ke recam deka ne znam za niti eden takov primer osven ovaa. Ne velam deka nemalo, velam deka jas za takov ne znam. Od druga strana znam za nekolku samoubistva radi preljuba na bracniot partner. Dali bile emocionalno slabi kako sto miluvas da kazis ti, ili toa bilo plod na emocionalno nasilstvo ili ajde ako prevedvame sega emocionalno zlostavuvanje ili nebitno, kako sakate narecetego, bitno e deka takvi slucai postojat i pak ke naglasam, jas licno znam za mnogu povekje takvi samoubistva otkolku samoubistva radi fizicko nasilstvo od bracniot partner. Kako sto rekov, za takov slucaj Jas znam samo eden, ovaa sega i za niti eden drug.
Prethodno me prasa dali znam statistika kolku mazi imaat prijaveno semejno nasilstvo. Ti rekov statistika ne ti vadam, no za volja na vistinata ne sum slusnal za niti eden, mozi ima, mozi ne, stvarno ne znam, no ke recime procentualno se daleku daleku pomalce od toa sto prijavuvale zenite. Prvata e radi ocigledna fizicka nadmokj, a drugata e sto nikoj maz koj kolku tolku drzi do sebe ako mu vlepi zenamu samar ili pojma nemam go opni so sukaloto po glava, ni na kraj na pamet ne bi mu doslo da go prijavi toa vo policija ili vo socijalni sluzbi. Posto neli jas zena samo na slika imam videno, bas me interesira sto ke napravis ti vo edno takvo scenario. Ona stvarno goram od zelba da znam. Ke ja vratis na fabricki podesavanja, ke krsis i rasfrlas niz doma, ke pocnis da gi diplis alistata i da brisis prasina, ke pocnis so spremanje rucekot, ke izlezis da se oladis da ti pomini lutinata, ke odis so trcanje vo socijalno da prijavis semejno nasilstvo, ili sosem nesto treto. Kako sto zaklucivme ete jas pojma nemam, pa ete vo idnina ako slucajno mi se posrekji da znam kako da se postavam, da procitam od nekoj koj ima vekje iskustvo od takvi raboti.
I za kraj so bese poentata na cel muabet. Naveduvanhe i pomaganje na samoubistvo i po novo prosireno samoubistvo kako sto e vaka postaveno ( mora da imalo fizicko nasilstvo ) isklucuvo ke gi tovarat za toa samo mazite od ocigledni pricini. Za da ima balans vekje koga se rasfrlame so obvinenija kako ova naveduvanje i pomaganje na samoubistvo sto samo po sebe e krajno glupo, no ete mozelo i za toa da se odgovara, smetam deka treba i za ovie drugite samoubistva koi barem spored moe licno soznanie mnogukratno povekje se zastapeni od samoubistva radi fizicko nasilstvo, nekoj da snosi odgovornost. Ako toa me pravi zenomrzec, ok taka neka bidi. Ako vi preci kovanicata emocionalno nasilstvo, emocionalno zlostavuvanje , togas smislete si nekoja druga sto povekje bi vi odgovarala , samo ne mi se vadi so ona ovaa se straknala od kjotek i zatoa se samoubila inaku bila emocionalno stabilna ko karpa , a ovie drugite prirodno od majka straknati bile pa koj gi eba niv. Patem receno iako jas za primer maz zedov, zemi vo predvid deka zenite se sampioni vo veni secenje bas radi emocionalni problemi.
Malce ja izdolzivme jbg, na koj mu se cita ke procita, na koj ne ke replicira so standard muabet, picka nemam videno, mal mi e kurot, zenomrzec, seljak i standard slicni muabeti. Nema gajle, naviknat sum, nisto novo tuka.
Odamna bese, mozi imam zaboraveno. Zosto se frli, daj potsetime.
Kako be mostot na ljubovta ne go znajs, a vaka gradsko dete. Jas dete od selo go znam, a ti ne . Hmmm
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.