- Член од
- 25 ноември 2010
- Мислења
- 249
- Поени од реакции
- 586
Okeјнема врска едно со друго, џабе релативизираш со твојот феминизам.

Хахахахахахахахахахахаха прејакоIzgleda ne i se odelo kaj majka i![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Okeјнема врска едно со друго, џабе релативизираш со твојот феминизам.

Хахахахахахахахахахахаха прејакоIzgleda ne i se odelo kaj majka i![]()

Imas pologicno objasnuvanje. Daj spodeli ko boga te molim.Хахахахахахахахахахахаха прејако![]()

Се почна со исмевавање на мажите шо сакаа девица за жена.После следуваше па шо ако имала 2-3 пред тебе.Па после ако нема пробано 10+к.рци не видела ништо во животот.Па сега стигнавме до фаза каде шо е модерно о.оспиите да се старлети и инфлуенсерки кои понекогаш одат на печалба во Дубаи.Па се славеше Моника Левински шо му го п.шела на Бил дури и книга напиша која се распродаде за рекордно брзо време.Потоа следуваше инфлуенсерката Ким Кардашијан.Значи се одеше етапно во перење на мозоците .Неповрзано со овој случај. Се чудам што е коренот на проблемот што се повеќе и повеќе вакви случаи има?
Многу гледање холивуд и слепо прифаќање на западните вредности го направија овој хаос во државата?
Женско 10+ партнери да има сменето, тоа е ненормално?
Или пак родителите да дозволат нивната ќерка да биде со некој веќе добро познат проблематичен и непресметлив тип, ако веќе на ќерката толку и сече?
Автоматски споено мислење:
Жими се, сакам у феудализам да се вратиме поради многу работи...
Mazite se krivi, standardСе почна со исмевавање на мажите шо сакаа девица за жена.После следуваше па шо ако имала 2-3 пред тебе.Па после ако нема пробано 10+к.рци не видела ништо во животот.Па сега стигнавме до фаза каде шо е модерно о.оспиите да се старлети и инфлуенсерки кои понекогаш одат на печалба во Дубаи.Па се славеше Моника Левински шо му го п.шела на Бил дури и книга напиша која се распродаде за рекордно брзо време.Потоа следуваше инфлуенсерката Ким Кардашијан.Значи се одеше етапно во перење на мозоците .

Ко ќе напишиш ти дека мажот треба да сноси одговорност некогаш тогаш и женитеMazite se krivi, standard
Mene stvarno uste misterija mi e vo koja hipoteticka situacija zensko treba da snosi odgovornost za nejzinite postapki i zivotni odluki
I toa zensko da napisi, ne masko.

Aj prvo ti, prv si prasavКо ќе напишиш ти дека мажот треба да сноси одговорност некогаш тогаш и жените![]()

Тоа не го пишува во линкот што го постираш (дека се самоубила пошто ја оставил), туку напротив, пошто не ја оставил и ја малтретирал. Ова е од твојот текст:
Mi dava, vervaj mi dava.@мкд владе, и самиот рече некаде на темава дека не си многу емпатичен, па тоа ти дава два дена предност пред другите.
Не ти дава тоа предност, тоа само те спречува да влезеш во кожата на жртвата и да разбереш комплексни ситуации, кои ти ги релативизираш и ги упростуваш. Од типот на: „можела да се разведе, имала избор“.
Овде се работи за тешко и континуирано насилство кое траело со години. Насилство кое ја исфрла жртвата од рамнотежа и ја доведува до степен да не може правилно да расудува. Жртвата гледа спас во смртта, како човек со терминален канцер кој живее во болка секој ден и ја чека смртта да го спаси од болките. Ова не е само физичко насилство туку и психичка деградација на една личност.
Конечно, смртта на девојчето е трагична, но ние не знаеме и не можеме да знаеме дали тоа е сторено од причина да му се нанесе болка на насилникот, или од причина што жената била уверена дека животот на тоа дете со насилникот е поголема казна од смртта, дека девојчето би поминувало низ истото што и таа.
Во секој случај, после долгогодишно насилство и во психичка состојба каква што била, не е тешко да се замисли зошто го направила тоа. Ова не е оправдување туку констатација, секоја жена или човек кој е во таква ситуација треба да бара помош на време за да избегне фатални последици.
Самоубиството не е единствен епилог од овие случаи, имавме и случаи каде што насилникот кој ја малтретирал жртвата исто така и се заканувал дека ќе ја убие ако го пријавува или ако го напушти. Имаше еден случај пред некоја година кога човек уби партнерка со 40 убоди од нож, во Кочани мислам, и еден во Битола кога ја нападнал во станот на татко и па овој му пресудил на лице место.

Пишав меѓу првите дека мајката не е цвеќе и дека последно шо требаше да напрај е да го земи на душа детето, враќај наназад ќе видишAj prvo ti, prv si prasav
Za neverstvo sfativme po reakciite tvoj. Da bese krivicno delo 50 krivicni ke imase minimum![]()
I sega so e zaklucokot ? Da sumirame vaka so ladni glavi, pa posle ke vidime koj sto tvrdese i koga .Пишав меѓу првите дека мајката не е цвеќе и дека последно шо требаше да напрај е да го земи на душа детето, враќај наназад ќе видиш
И зошто на денот на настанот ја истепал во повеќе наврати ако сакал да се откачи од неа ? Или оваа му се бесела на врат па овој ја тепал за да му се тргни ?Што го мешате сличајот од Велес со ова. Таму типот бил salty што му раскинала и се опседнал со тоа да ја прогонува. Овде овој делува ко да сака да ја откачи и да се разведат. Но изгледа таа го сакала него и психички пропаднала до тој степен да се убие со детето.
Imas teorija nekoja ili treba da spekulirame ?И зошто на денот на настанот ја истепал во повеќе наврати ако сакал да се откачи од неа ? Или оваа му се бесела на врат па овој ја тепал за да му се тргни ?