Црна Хроника

• Креатор на темата Креатор на темата Macka12345
  • Време на започнување Време на започнување
Имаше сличен случај во Битола пред некоја година. Познат и признат битолски наркоман ја малтретирал со години цела фамилија и поранешната негова жена.Бил пријавуван ама џабе.Е арно ама на таткото на женатата му пукнал филм.Дошол наркоманов на врата кај нив со закани и стариов го застрела и чао приатно.Се сеќавам цела Битола беше крената на нозе,бараа ослободителна пресуда за стариот.Како заврши случајот не ми текнува во моментов.Битно џанкеров никого повеќе не малтретира.
citaj nekolku posta pogore!

Имаше сличен случај во Битола пред некоја година. Познат и признат битолски наркоман ја малтретирал со години цела фамилија и поранешната негова жена.Бил пријавуван ама џабе.Е арно ама на таткото на женатата му пукнал филм.Дошол наркоманов на врата кај нив со закани и стариов го застрела и чао приатно.Се сеќавам цела Битола беше крената на нозе,бараа ослободителна пресуда за стариот.Како заврши случајот не ми текнува во моментов.Битно џанкеров никого повеќе не малтретира.

И во Велес имаше сличен случај, само што братот и таткото на девојката за жал го собраа на јавно место па заглавија 9 години во затвор наместо да искешираат 20-30.000 евра на некој циго полупијан кој ќе го качи на хауба со кола и го реши проблемот

Само Салвадорски модел ала Букеле за нас, а е некој проблематичен дилер во затвор или 2м под земја од тајни полициски служби

И во Велес имаше сличен случај, само што братот и таткото на девојката за жал го собраа на јавно место па заглавија 9 години во затвор наместо да искешираат 20-30.000 евра на некој циго полупијан кој ќе го качи на хауба со кола и го реши проблемот

Само Салвадорски модел ала Букеле за нас, а е некој проблематичен дилер во затвор или 2м под земја од тајни полициски служби
Мајка му и татко му на овој се скапаа од плачење по телевизиите! А дегенов ги тепал како магариња! Жена му, ја има навлечено на дрога и проституирано на пријатели...
Шо и да се каже за овој, малку е!

Ама ако некој го интересира дали кај нас може да те осудат за убиство без тело како доказ.. Овој случај е пример дека може!
Ги репнаа двајцата на 10-15год затвор... ,а немаше човек што не рече "арно му направиле"!

Јас верувам дека секој татко или брат би постапил така како што пишуваш ти. Но, ајде да бидеме реални дали ваквата реакција базирана на емоции е рационално решение? Башка, ако сите татковци и браќа превземаа така ситуација во свои раце, ќе владееше хаос и безредие во општеството. Мислам, ние сите се учиме дека општеството треба да функционира на принципи за правда и човекот кој што во ваква ситуација се воздржува да постапи апропо емоции, искрено покажува неверојатна морална зрелост и самоконтрола. Мене тоа ми е одлика на храбар човек, а не на слабак. Бог да го прости човекот, он си знаел како му е, ама сигурна сум дека многу пати се преиспитувал себе си, како да постапи, а да не ја доведе ќерка си во уште понеповолна положба.
Ima situacii koga zakonot na prirodata treba da e pojak od nefunkcionalniot covecki zakon, daj boze da si imash dete, koga kje ti potporasne nema da si vaka meka, kje mislish i ti kako da ne se pronajde nikogash teloto... kje barash i javni egzekucii na psihopati da sluzat za primer i da drzat strav na slicni ko niv okolu tebe.

Me potseti na muabetot na Vitni...

Ima situacii koga zakonot na prirodata treba da e pojak od nefunkcionalniot covecki zakon, daj boze da si imash dete, koga kje ti potporasne nema da si vaka meka, kje mislish i ti kako da ne se pronajde nikogash teloto... kje barash i javni egzekucii na psihopati da sluzat za primer i da drzat strav na slicni ko niv okolu tebe.

Me potseti na muabetot na Vitni...
Јас сфаќам што вие сакате да кажете, и природно е да сме гневни на тоа што системот потфрлил, ама муабетов ми е дека не е работа на таткото да убива, туку на државата да го заштити поединецот. Ако таткото го “решеше” него сега ќе зборевме дека таткото е убиец, а дечкото жртва, не е така?

Јас сфаќам што вие сакате да кажете, и природно е да сме гневни на тоа што системот потфрлил, ама муабетов ми е дека не е работа на таткото да убива, туку на државата да го заштити поединецот. Ако таткото го “решеше” него сега ќе зборевме дека таткото е убиец, а дечкото жртва, не е така?
Така е, нас секогаш ни е побитно другите што ке кажат!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom