Црна Хроника

• Креатор на темата Креатор на темата Macka12345
  • Време на започнување Време на започнување
Каков бе црн урбан скопски лик?
Свесни ли сте вие што пишувате? Знаете ли воопшто што е тоа урбан лик?
Урбан лик не консумира дроги, не малтретира жени, не си ја тепа мајката, не пали коли, и не пишува графити со недолична содржина, и што е најбитно не е убиец!!!!!

Џабе е естетиката со скејтот, капата, и сл. кога позади таа естетика има човек со криминална историја што прави најстрашни злодела. Доста го романтизирате “урбаниот фраер”.
Ај смири се малце, очигледно под камен си живеела последниве 20 години или не си живеела во ск. Не зборам за делот со малтретирање и тепање и палење коли, тој дел и мене не ми беше познат. Што не значи ако некој има тетоважи, конзумира дроги и црта графити е психопат под дефолт. Урбана скопска фаца подразбирам под лајфстајлот како се прикажувал пред луѓето или се носел еве да бидам попрецизен, не што му се вртело во главата.

Ај смири се малце, очигледно под камен си живеела последниве 20 години или не си живеела во ск. Не зборам за делот со малтретирање и тепање и палење коли, тој дел и мене не ми беше познат. Што не значи ако некој има тетоважи, конзумира дроги и црта графити е психопат под дефолт. Урбана скопска фаца подразбирам под лајфстајлот како се прикажувал пред луѓето или се носел еве да бидам попрецизен, не што му се вртело во главата.
Па не е доволно некој да биде естетски урбан, ако во суштина е насилник. Така да, плиз доста со тоа урбан урбан урбан. Урбаноста не е стил, туку збир од вредности. Значи, он не е урбан. Ова ти е, American Psycho во реалниот живот.

Урбан лик :icon_lol:

Тоест ишкртан како боенка, мулет фризурка, мустаче, кошула со запрчени ракави, цигара, пиво, високи бели чорапи, бермуда под колена со џебови, тротинет. Тоа ли е дефиниција за урбан лик во Скопје? Пошто од селата сум ја, не сум запознаен.

И дали кога ќе се каже дека некој е урбан лик по дифолт тоа значи дека е поштен, секогаш поздравува и нема да наштети на никој?

И не зборам конкретно за И.С.

Еј абе нема шанси, го знам урбан лик е. Tf?

Тоест ишкртан како боенка, мулет фризурка, мустаче, кошула со запрчени ракави, цигара, пиво, високи бели чорапи, бермуда под колена со џебови, тротинет. Тоа ли е дефиниција за урбан лик во Скопје? Пошто од селата сум ја, не сум запознаен.

И дали кога ќе се каже дека некој е урбан лик по дифолт тоа значи дека е поштен, секогаш поздравува и нема да наштети на никој?

Пред 25 години, од кога и последно го ијам видено, чат пат носеше растафаријанска капа и имаше огроооомни суканици или плетенки и се носеше баш во широка облека Quicksilver, AcidWear, немаше тетоважи, немаше брада и постојано скејташе. Сега еве го сменил стил, па може помалце урбан станал, а со тоа и психопат. :icon_lol:

Па не е доволно некој да биде естетски урбан, ако во суштина е насилник. Така да, плиз доста со тоа урбан урбан урбан. Урбаноста не е стил, туку збир од вредности. Значи, он не е урбан. Ова ти е, American Psycho во реалниот живот.
Sea i od urbanive ludjenca so smuti distanca drzite maani im naogjate… Stojan Piper patlidjan na pazar Sto prodava isto ne vi se svidja da ide kamion po Evropa da vozi e nema doma da bil Firma da ima automatski svalerka ke ima… mamata mu ja ebavte na maski rod opsto zemeno …ubavo spomnaa pogore dosta od Eden nenormalen so 2 grama mozok site u isti kosh da stavate maski rod

Ne, ne e toa definicijata. Urban lik e zasto se druzel so eden kup lugje, poznati licnosti, del od subkultura. Imal dukjan, kafic i tn. I ne znaci deka e posten po difolt.

Prvilece vnimanie zaso go znaele mn lugje, pa polesno e da izvadis prikazna za nego nego za toj od Vrapciste.

Sea i od urbanive ludjenca so smuti distanca drzite maani im naogjate… Stojan Piper patlidjan na pazar Sto prodava isto ne vi se svidja da ide kamion po Evropa da vozi e nema doma da bil Firma da ima automatski svalerka ke ima… mamata mu ja ebavte na maski rod opsto zemeno …ubavo spomnaa pogore dosta od Eden nenormalen so 2 grama mozok site u isti kosh da stavate maski rod
Хаос, ништо не те разбрав.

Али ако е проблем Стојан што продава патлиџан на пазар, би рекла дека е едно сто пати поурбан од ликов кој си ги малтретирал родителите, жените, и сите околу себе. Значи, ете убав пример. Стојан е пример за вистинска урбаност.

Хаос, ништо не те разбрав.

Али ако е проблем Стојан што продава патлиџан на пазар, би рекла дека е едно сто пати поурбан од ликов кој си ги малтретирал родителите, жените, и сите околу себе. Значи, ете убав пример. Стојан е пример за вистинска урбаност.
Epa toa e muabetot sto zenski rod ke odbere vakov debil so naznaka urban so smuti u raka so nadez ke go oprai I ke kubi kosi po nego a Stojan nema da go pogledne a kamoli da ponogne okolu Piperot da se nabere… procitav negde imal bivsi zenski Pa kaj k*r gledale koa vlagale u Kontakt so nego ustvari…izbegav od temata da ne siram na dolgo nema smisla Fakt e deka potfrlivme site od obicen gradjanin do ustanovi…

Go svrtevte dijasporskiot muabet, kako e vo Svedska kako e kaj nas, klasicen high horse muabet :D
Ima li zemja kade sto brojot na mazi zrtvi vo semejno nasilstvo e ednakov ili pogolem od zenite? Takva e prirodata na polovite. Mozhe da ja namalime celosnata brojka, ama toj soodnos sigurno kje ostane.
Соодносот и фрапантната бројка која од година во година се зголемува е причина за "феминистичките" барања после секој ваков настан. Никој не сака да ги прикаже сите мажи во лошо светло, едноставно се бара промена на законот, спроведување на истиот и зголемување на свеста кај населението за вакви проблеми.
Неговото однесување према девојките налага дека он ментално страдал и требал да се лечи многу одамна, има сведоштва од други девојки кои биле во врска со него, секогаш начинот на кој се однесувал бил ист, не прифаќал да раскинат, се заканувал дека ќе се убие, дека ќе ги убие, нека ќе им наштети на нивните блиски и тн и тн, класичен pattern има во неговото однесување цела декада.

Фактот што го убил таткото на начинот на кој што го убил, неа што ја убил, тоа што 6 пати самиот себе се бодел во врат за да се убие, све ова налага на ментално нестабилна личност, болна, така да тој судски вештак што пресудил дека он е здрав, ако ова е точно секако, не дека пратам све што се пишува на оваа тема, е уште еден пример колку системот се замара со вакви ситуации, и све што прават е да го тргнат ова од дневен ред што поскоро и да џаболебарат ко што и обично прават.

Овој бил пред ескалација, темпирана бомба, според све што читам прашање на време било кога ќе посегне по нечив живот.

И зборам за конкрентиов случај стриктно, ова не е фемицид, он не мразел жени па затоа и така се однесувал према нив, нема никаква врска ова со вашиот пол, ова овој што го правел е болест, сигурно и дефинириана со име, уште одамна требал да се лечи а тоа не го направил, ама не знам од кај се дрзна да кажеш дека ние имаме кадар за ваква работа. Дали воопшто ги следеше репортажите периодов за Бардовци? Таму здрав човек да отиде на рутинска контрола ќе полуди, а ментално болен, уште толку ќе стане луд.

Како и да е не мора бар ова убиство да се користи за да се наметне некоја глупа безвезна феминистичка пропаганда и све тоа да влијае на дефокусирање од главните проблеми кај нас, од кои патиме сите, не само вие, жените, туку сите генерално како народ.
Глупа феминистичка пропаганда = жени што бараат промена на истиот систем од кој сите се незадоволни? Па ајде да ќутиме сите, за да не се дефокусира јавноста од другите проблеми. Не сфаќам што треба според вас да се направи во случајов? Да не се спомне, да не се бараат измени, да не се критикуваат органите? Што ви смета во случајов? Не мрзел жени а има пријави за вознемирување и закани по живот од 4 различни женски особи. 12 години ( прва пријава во 2013 ) типчево се протнало низ сите дупки на системот што е како швајцарско сирење. Али ајде ок, ќе кажеме дека не можеле да се обработат обвиненијата пошто судството кубурело со кадар. Не може ни полицијата да реагира, а секоја месечина 600 нови вработувања. МВР уште нема излезено со официјална изјава што се случило со пријавите на претходните 3-4 девојки, ги бараат во која фиока се пикнати.
Види, знам дека сакаш да креираш некаков профил на маж од мк кој ги прави овие работи. Ама еве оваа будалата, ја познавав лично, и ти гарантирам дека не беше ни баце, туку баш напротив урбана скопска фаца, што лош збор нема да ти врати кога би правела рандом муабет со него, не па да боде и да пали коли. Не пробувам никој да бранам и знам колку државава е неефикасна и незаинтересирана да реши било каков проблем, ама деомонизирање на луѓево тука ко шовинисти, мизигони, женоубијци и садисти не е ок.
Ич не ми ја сфати поентата, сакам да ви дадам до знаење дека нема еден единствен профил на маж кој извршува вакви дела. Дека баш е онака мирна река брег рони. Дека ова е еден случај, погледнете ги претходните случаи и какви биле профилите на мажите кои ги извршиле делата. Кротки, портири а не директори.

Не ми е верна изјавата дека нема кадар, затоа системот затајувал. 600 000 јавна администрација што прават?
Нема 600 000 јавна администрација. Околу 130 000 се во јавен сектор, распоредени во околу 1300 институции.

Соодносот и фрапантната бројка која од година во година се зголемува е причина за "феминистичките" барања после секој ваков настан. Никој не сака да ги прикаже сите мажи во лошо светло, едноставно се бара промена на законот, спроведување на истиот и зголемување на свеста кај населението за вакви проблеми.

Глупа феминистичка пропаганда = жени што бараат промена на истиот систем од кој сите се незадоволни? Па ајде да ќутиме сите, за да не се дефокусира јавноста од другите проблеми. Не сфаќам што треба според вас да се направи во случајов? Да не се спомне, да не се бараат измени, да не се критикуваат органите? Што ви смета во случајов? Не мрзел жени а има пријави за вознемирување и закани по живот од 4 различни женски особи. 12 години ( прва пријава во 2013 ) типчево се протнало низ сите дупки на системот што е како швајцарско сирење. Али ајде ок, ќе кажеме дека не можеле да се обработат обвиненијата пошто судството кубурело со кадар. Не може ни полицијата да реагира, а секоја месечина 600 нови вработувања. МВР уште нема излезено со официјална изјава што се случило со пријавите на претходните 3-4 девојки, ги бараат во која фиока се пикнати.

Ич не ми ја сфати поентата, сакам да ви дадам до знаење дека нема еден единствен профил на маж кој извршува вакви дела. Дека баш е онака мирна река брег рони. Дека ова е еден случај, погледнете ги претходните случаи и какви биле профилите на мажите кои ги извршиле делата. Кротки, портири а не директори.
Драга Емке, токму тоа е суштината. Моите пријатели правници ми кажаа дека постапките на МВР и обвинителството биле законски и правилно спроведени. Но очигледно е дека системот не го заштитил она што требало, што значи дека постојат пропусти во законската рамка. Јасно е дека се потребни исконски промени во законот за да се обезбеди вистинска заштита на жените од насилни партнери, па и на мажите, секако. Со други зборови да кажам, правдата формално е спроведена, но ефективната заштита на жртвата е недоволна. А најтрагичното е што жртвата веќе ја нема.

najjak moabet u vrska so slucajov mi e okolu outfitot i tetovazite na tipot.

kao demek vidi go, narkoman, lele tetovazi, shto barala so nego i taka toa, sevo ova u period koga mnozinstvo zeni ili se lozhat na vakvi tipovi so hipsterski outfiti, minimalisticki tetovazi i brkovi (demek osvesten gragxanin ili pak evropski covek), ili pak na onie duducine u dsquared2 maici i svetlo crni farmerki i pederusi so dimenzii za nosenje pola arsenal oruzje vnatre.

mene mi e uzasno cudna reakcijata na nejziniot roditel (neka pociva vo mir), koj sto ocigledno ne reagiral na nikakov nacin da ja zastiti sopstvenata kerka, pogotovo koga gledal deka instituciite ne prevzemaat nisto i ne i ja garantiraat bezbednosta.

kako i da e, nikogas nikakov femicid nema da opravdam, preporaka do devojchinjata da ne trcaat po temperamentni mangupi zatoa shto sekogash prikaznata zavrshuva taka shto temperamentniot mangup i ja lupa glavata od zid, i taka toa.

zeni, cuvajte se. :love:

Да не правам споредби пошто е неблагодарно, ама со тоа темпо на живот у МК, на добар пат сте сами да се истребите, не мора гасни комори.
Мене одлуката за заминување од таму пред 7 години со секое доаѓање на посета само повеќе ми се потврдува и зацврстува.

Како мислиш ментално болен, судски вештак донел одлука дека е здрав, без ментални проблеми.

Секако дека ментална болест не бира пол, ама за три месеци има официјална статистика каде бројот на жртви жени е 10 пати поголем од тие од спротивниот пол.
Значи покрај кревање свест за ментално здравје, треба и социјалните служби, полицијата, судството, образованието да засукаат ракави и некако да го опорават овој негативен тренд.
Не ми е верна изјавата дека нема кадар, затоа системот затајувал. 600 000 јавна администрација што прават?
Типов можда не бил ментално болен ,ама бил наркоман.Друго според сликиве се гледа дека бил голем нарцис со его надуено до таван.А на такви ликови кога ќе им го повредиш егото се спремни на се.

Жално за девојката налетала на психопат а нашиве "институции" ептен добро си работат.

Чисто ме интересира хипотетички кои ти се правата у мкд да земеш легално оружје (дозволено е најверојатно?) за самоодбрана. Што би било ако имале оружје дома и го решиле психопатот дома како што заслужува.

Жално за девојката налетала на психопат а нашиве "институции" ептен добро си работат.

Чисто ме интересира хипотетички кои ти се правата у мкд да земеш легално оружје (дозволено е најверојатно?) за самоодбрана. Што би било ако имале оружје дома и го решиле психопатот дома како што заслужува.
se lezi zatvor i za ubistvo vo samoodbrana vo ovaa kvazi drzavicka.

dozvola za oruzje zaboravi ako nemas vishok 20k evra i poznanici da ti sredat rabota.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom