Дали некој има крст на чело, атеист е, или ултра-десно, центар, аполитичен, не ме интересира, повеќе ме занимаат мерила и механизми на државно управување.
Не ми е јасно што ова има врска, зошто крстот воопшто го користите за да си ја доловите поентата..
Го користите во таква конотација, затоа е забелешката..
Ако ве интересираат такви работи треба да сте во владата а не тука со членови да се замарате
А како народ ние имаме христијанска традиција и тоа е наш религиозен и културолошки идентитет.
Има атеисти што се култоролошки христијани
Не знам зошто го користиш во таква конотација и што ти згрешил крстот за така да го употребуваш
За механизмите да функционираат треба сите еднакво да одговараат за направеното
Јас не се согласувам со обвинението во неодамнешниот случај - ти објаснив веќе, мислам дека треба да се смени казната за семејно насилство на минимум 18 години.
Но за делото од интерес има друг починител и истите мерила и таму треба да важат.
Само што џабе се, ја нема веќе и тоа е суровата реалност.
За тоа има собрание, за да оцени дека насилството мора да биде ригорозно казнето
И време е затвор нов да се изгради со посебна намена за секакви случаеви.
Бидејќи поттик споменавте, ете го осомничениот се одбрани и дал свој исказ
Друг некој ја терал на тоа, ако разбрав правилно
Ако не го кажал тоа, поправете ме
Уште и се смешкал
Не знам јас не би се смеел да ми умрат жената и детето, се ставам во таа ситуација и сфаќам како се злоупотребува ситуацијата од страна на одбраната.
Да размислеа малце пред да се покренеа обвиненијата...
Семејно насилство со ваков епилог мора да има добро дефинирано обвинение за да се извлече максимална казна
Он е еден од умешаните во таквиот епилог, не единствениот виновник
Не знам имаш некој агресивен пристап, во ред е да имаш свој став ама да не го злоупотребуваш
Јас мислам дека целта на сите ни е никогаш ова да не се повтори и да престанат глупостиве
Биди ми поздравен