Црна Хроника

• Креатор на темата Креатор на темата Macka12345
  • Време на започнување Време на започнување
Секој со тетоважа ставена после пубертет треба да се гледа како недоветен и општењето со такви да е плитко и површно.
Не секој, ама 10 пати мери пред да сечеш.

Јебига биологија, нема лутење. Кога жена ќе дојде во контакт со некој што покажува психопатски, особини на газда како бато Саше( @Sussaro има пишувано за сељачката харизма на Саше и сличните на него :D )мозокот почнува да лачи окситоцин. Нешто како дефанзивен механизам, да проба да го ,,шармира" и на тој начин да ја деактивира опасноста. И ќе почне да го загледува, да флертува и оп ќе ја жбара. И после тоа уште повеќе окситоцин во мозокот и зачаран круг.

Заради оваа реакција во мозокот, при војни жените од поробениот народ одат во прегратките на поробителот. Милион примери од библиско време па досега. Грчко-римски војни, Викинзите, а од блиско минато Collaboration horizontale во Франција.

Од друга страна кај маж, кога ќе се најде во присуство на таква личност, наеднаш во мозокот се зголемува неколку кратно ниво на тестостерон и стрес хормони, хормони на агресија. Да биде на штрек, во случај да ескалира агресивно ситуацијата.

И после некој ќе ти каже, нема никаква разлика меѓу женски и машки мозок.:tapp:
Проблемот кај многу жени е што не постои достоинство у нивниот речник. А тоа е резултат на ниска емоционална интелигенција на крај. И не е дека не се учи тоа...се учи ама до времето кога би почнале да разбираат веќе имаат по 30+ год. и разочарани и у самите себе и у све околу нив им останува само куче да си чуваат на крај.

Во општество каде машките се третирани како гомна дно дна без никаков респект, некој и даље дроби за некаков феминоцит..Испаѓа дека постои некаков заговор направен од мажите за ликвидација на се што е женско..какви болни луѓе мајко мила..

Тоа е, животот е убав, ама знае да биде и опасен. Слушај си го инстинктот, ретко лаже. И секогаш треба да имаш некој човек од доверба на кој може да му кажеш што те загрижува. Не знам колку години си, добивам впечаток дека си помлада од мене, ама ако ти е тешко да збориш со твоите, сигурно имаш некоја другарка, другар со кој може да разговараш.

Не мора да се шетаме со пепер спреј и да учиме боречки вештини, ама секогаш мери пред да сечиш. Дури и во блиски врски (другарски, партнерски) треба да се движиш полека.

И надежно, општеството нема да задоцни во препознавањето на ваквите лудаци па сами да се соочуваме со опасноста.
Фала ти многу <3
Ова овде е индивидуално дело, не колективно.....зошто пробувате да протнете колективна одговорност на све што е машко?
Така ви се чини вас дека е на СВЕ.
Ама и статистиките покажуваат бе луѓе.
Ја утреден да имам син, два сина, ќе ги воспитам дека со ќутек ништо не се решава.
И да те извара, и да те лаже. Абе сите еден ден ќе одговараме негде.
Мој син да истепа нечива ќерка? Е тогаш ја ќе тепам.
Јас лично сум имала проблем со психопат.
Првата ГОДИНА беше супер. После сите си го покажуваат лицето.
Затоа реков погоре, не сите одма се покажуваат. И треба чување.
На некои од далеку им се гледа и им се познава. Некои се тивка вода, ќе ти се напика под кожа. И после кога ќе му флипне свичот, друг човек.
Е сега кога ќе се затрескаме, тука е тешкото. Некои бираат да избегаат, некои за жал мислат дела тоа е љубов. Некои немаат кај да бегаат, или комј да се обратат.

Машки другари постојат. Не сите може да ни бидат другари. Ама убаво е како женско, еве ја немам ни брат ни сестра. Знам дека имам на кого да се обратам за помош ако неќам да ги стресирам дома. Или ако не можам сама да се разберам.
Ја секогаш пробувам сама, и со убаво. Еднаш до два пати. После два пати ако не се разбереме, кој ти ем :D

Во општество каде машките се третирани како гомна дно дна без никаков респект, некој и даље дроби за некаков феминоцит..Испаѓа дека постои некаков заговор направен од мажите за ликвидација на се што е женско..какви болни луѓе мајко мила..
Статистички земено има логика у нивното размислување, ама статистиката е главно набилдана од ѓупциве и зелките.
Главниот проблем е околу заштитата на жртвите и санкционирање на насилниците. Мала држава е ова и лесно се решава.

549030705_122250025736214977_8749720226065806736_n.jpg

Урбаното граџанство на нашето мило Скопјенце. Кажи ми дека гласаш за Левица, без да ми кажеш дека гласаш за Левица. :icon_lol:

Нивен со женска му бил Шортбас.
Башка беше у 0.10 Хармони. Имаат свои колекции алишта, за скејтање ствари. И имаат кафич, не знам дали уште постои, до Дринкерс карши Соборна. Буквално еден до друг се, ама не личи на кафич.
И некое Платформс ми го спомнаа. Ама не знам што е тоа

Фала ти многу <3

Така ви се чини вас дека е на СВЕ.
Ама и статистиките покажуваат бе луѓе.
Ја утреден да имам син, два сина, ќе ги воспитам дека со ќутек ништо не се решава.
И да те извара, и да те лаже. Абе сите еден ден ќе одговараме негде.
Мој син да истепа нечива ќерка? Е тогаш ја ќе тепам.
Јас лично сум имала проблем со психопат.
Првата ГОДИНА беше супер. После сите си го покажуваат лицето.
Затоа реков погоре, не сите одма се покажуваат. И треба чување.
На некои од далеку им се гледа и им се познава. Некои се тивка вода, ќе ти се напика под кожа. И после кога ќе му флипне свичот, друг човек.
Е сега кога ќе се затрескаме, тука е тешкото. Некои бираат да избегаат, некои за жал мислат дела тоа е љубов. Некои немаат кај да бегаат, или комј да се обратат.

Машки другари постојат. Не сите може да ни бидат другари. Ама убаво е како женско, еве ја немам ни брат ни сестра. Знам дека имам на кого да се обратам за помош ако неќам да ги стресирам дома. Или ако не можам сама да се разберам.
Ја секогаш пробувам сама, и со убаво. Еднаш до два пати. После два пати ако не се разбереме, кој ти ем :D
Za tipot vekje imalo muabeti a i prethodni vakvi iskustva. Go branele i maski i zenski sto mu bile drugari. Ne e deka ne znaele lugjevo so sto si imaat rabota.

Секој со тетоважа ставена после пубертет треба да се гледа како недоветен и општењето со такви да е плитко и површно.
Јас сум против премногу тетоважи на тело сепак познавам луѓе кој имаат тетоважи макар и по една а се мирни бубачиња. Изгледот не те прави убица, криминалец, ментално болен и дека не може убав мирен да направиш разговор со тетовиран и испирсан. Џабе не викаат не суди по корицата пред да ја прочиташ содржината.

Ги има и такви лоши во душа со тетоважи и испирсани но не сите такви се лоши во душа.

Јас сум против премногу тетоважи на тело сепак познавам луѓе кој имаат тетоважи макар и по една а се мирни бубачиња. Изгледот не те прави убица, криминалец, ментално болен и дека не може убав мирен да направиш разговор со тетовиран и испирсан. Џабе не викаат не суди по корицата пред да ја прочиташ содржината.

Ги има и такви лоши во душа со тетоважи и испирсани но не сите такви се лоши во душа.

Нула од пост

Тетоважите се добар приказ за психичката состојба на особата. Што повеќе тоа поголем хаос во главата имаат.

...ама имаат значење, не е тоа само крик по внимание

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom