Црква!

• Креатор на темата Креатор на темата Bojan96
  • Време на започнување Време на започнување
Abe imam i jas u Vatikan, ali pak ke treba da se krijam ( da se pravam masko, a ustvari sum zensko).:D
Sakam da kazam ne gi svakajte tolku tragicno rabotite sto se vo realnosta tie ne zavisat od mene tebe ili tret na forumov nego se postaveni taka kako sto se , ovdeka se pravi eden vid na diskusiii i nikogas na kraj ne izleguva vistinata :P nego mi bese drugo muabetot ne se zamarajte mnogu mnogu ednostavvno kulirajki begas od dosadata tuka :D

Sakam da kazam ne gi svakajte tolku tragicno rabotite sto se vo realnosta tie ne zavisat od mene tebe ili tret na forumov nego se postaveni taka kako sto se , ovdeka se pravi eden vid na diskusiii i nikogas na kraj ne izleguva vistinata :P nego mi bese drugo muabetot ne se zamarajte mnogu mnogu ednostavvno kulirajki begas od dosadata tuka :D
Abe sekoj svoeto si go brani, toa e u red.
A vistinata e nekade pomegu;)
Rekov ja i pogore za raspravija treba dvajca, hristijanite da bile zaedno Carigrad nemase da se vika denes Istanbul, nemase ni da padne. Svetot, posebno Balkanskite narodi ke imaa poinakov nacin na zivot, ama toa e

Abe sekoj svoeto si go brani, toa e u red.
A vistinata e nekade pomegu;)
Rekov ja i pogore za raspravija treba dvajca, hristijanite da bile zaedno Carigrad nemase da se vika denes Istanbul, nemase ni da padne. Svetot, posebno Balkanskite narodi ke imaa poinakov nacin na zivot, ama toa e

Константинопол падна поради Рим, во тоа време се склучуваше унија меѓу Латините и Грците, но унијата не успеа благодарение на свети Марко Евгеник Митрополит Ефески. Унијата била услов за западна воена помош.
Ромеите тогаш беа паднати во апатија, бидејќи Турците и` се закануваа на државата (и Црквата), а Латините на Црквата (и државата). При падот на Константинопол градоначалникот извикал: „подобро Турчин да не` мачи, отколку Латин не` учи!“, но Турците му се заблагодариле со тоа што го побарале неговиот 14-годишен син за во момчешкиот харем на султанот. И двајцата (татко и син) биле погубени, за среќа честа си ја сочувале.

Константинопол падна поради Рим, во тоа време се склучуваше унија меѓу Латините и Грците, но унијата не успеа благодарение на свети Марко Евгеник Митрополит Ефески. Унијата била услов за западна воена помош.
Ромеите тогаш беа паднати во апатија, бидејќи Турците и` се закануваа на државата (и Црквата), а Латините на Црквата (и државата). При падот на Константинопол градоначалникот извикал: „подобро Турчин да не` мачи, отколку Латин не` учи!“, но Турците му се заблагодариле со тоа што го побарале неговиот 14-годишен син за во момчешкиот харем на султанот. И двајцата (татко и син) биле погубени, за среќа честа си ја сочувале.

Ja i ti mozeme vaka do Sudniot den...
I ednata i drugata starana ne da zabegavale niz vekovite. Ja barem si go priznavam toa.
Epa dobro, ve izmacil posteno dolgo, ete doslo i na toa krajot, a nie uste vodime polemika..:facepalm:

Ja i ti mozeme vaka do Sudniot den...
I ednata i drugata starana ne da zabegavale niz vekovite. Ja barem si go priznavam toa.
Epa dobro, ve izmacil posteno dolgo, ete doslo i na toa krajot, a nie uste vodime polemika..:facepalm:
Не дај Боже да е до Судниот Ден, ама секако ќе биде дури да ја решиме разлика нумеро 2. После се` ќе биде полесно. :cool:

Не дај Боже да е до Судниот Ден, ама секако ќе биде дури да ја решиме разлика нумеро 2. После се` ќе биде полесно. :cool:
Ja i ti li ke se dogovarame?
Ok, aj svikaj koncil/sobor vikaj komsii i da pocneme. Nema vreme za gubenje...:icon_mrgr:

па жената не треба да е разголена кога влага во црква тоа е правило и треба да носи сукња и шамија треба да се покрие и во Библијата тоа го пишува
Да во Библијата пишува и милион други вакви смешни работи зарем по неа да се водиме ? Ако некој почитува и сака да оди во црква нема веза во каква облека ќе отиде во црква.....

Турците му се заблагодариле со тоа што го побарале неговиот 14-годишен син за во момчешкиот харем на султанот. И двајцата (татко и син) биле погубени, за среќа честа си ја сочувале.
Сакаш да кажеш дека Султаните имале и машки хареми ?!?! :vozbud::eek::confused:
Се извинувам ако е офтопик, со цел да не ја водиме темата во друга насока од првичната би те замолил доколку не ти е тешко пријателе за краток одговор во инбокс . Благодарам :)

Црква е збир на христијани А НЕ градба или било што материјално

Утре сите атеисти на црква, да се молат Бог да им прости гревовите...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom