so protekcii de ke napraam rabota jas iam vrski u patrijarshijataA i ne bi mi dale, posto sum zensko, tamu zeni nemaat pristap, na Sveta gora.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
so protekcii de ke napraam rabota jas iam vrski u patrijarshijataA i ne bi mi dale, posto sum zensko, tamu zeni nemaat pristap, na Sveta gora.
Abe imam i jas u Vatikan, ali pak ke treba da se krijam ( da se pravam masko, a ustvari sum zensko).so protekcii de ke napraam rabota jas iam vrski u patrijarshijatakuzis
![]()
Sakam da kazam ne gi svakajte tolku tragicno rabotite sto se vo realnosta tie ne zavisat od mene tebe ili tret na forumov nego se postaveni taka kako sto se , ovdeka se pravi eden vid na diskusiii i nikogas na kraj ne izleguva vistinataAbe imam i jas u Vatikan, ali pak ke treba da se krijam ( da se pravam masko, a ustvari sum zensko).![]()
Abe sekoj svoeto si go brani, toa e u red.Sakam da kazam ne gi svakajte tolku tragicno rabotite sto se vo realnosta tie ne zavisat od mene tebe ili tret na forumov nego se postaveni taka kako sto se , ovdeka se pravi eden vid na diskusiii i nikogas na kraj ne izleguva vistinatanego mi bese drugo muabetot ne se zamarajte mnogu mnogu ednostavvno kulirajki begas od dosadata tuka
![]()
Abe sekoj svoeto si go brani, toa e u red.
A vistinata e nekade pomegu
Rekov ja i pogore za raspravija treba dvajca, hristijanite da bile zaedno Carigrad nemase da se vika denes Istanbul, nemase ni da padne. Svetot, posebno Balkanskite narodi ke imaa poinakov nacin na zivot, ama toa e
Константинопол падна поради Рим, во тоа време се склучуваше унија меѓу Латините и Грците, но унијата не успеа благодарение на свети Марко Евгеник Митрополит Ефески. Унијата била услов за западна воена помош.
Ромеите тогаш беа паднати во апатија, бидејќи Турците и` се закануваа на државата (и Црквата), а Латините на Црквата (и државата). При падот на Константинопол градоначалникот извикал: „подобро Турчин да не` мачи, отколку Латин не` учи!“, но Турците му се заблагодариле со тоа што го побарале неговиот 14-годишен син за во момчешкиот харем на султанот. И двајцата (татко и син) биле погубени, за среќа честа си ја сочувале.
Не дај Боже да е до Судниот Ден, ама секако ќе биде дури да ја решиме разлика нумеро 2. После се` ќе биде полесно.Ja i ti mozeme vaka do Sudniot den...
I ednata i drugata starana ne da zabegavale niz vekovite. Ja barem si go priznavam toa.
Epa dobro, ve izmacil posteno dolgo, ete doslo i na toa krajot, a nie uste vodime polemika..![]()
Ja i ti li ke se dogovarame?Не дај Боже да е до Судниот Ден, ама секако ќе биде дури да ја решиме разлика нумеро 2. После се` ќе биде полесно.![]()
Ja i ti li ke se dogovarame?
Ok, aj svikaj koncil/sobor vikaj komsii i da pocneme. Nema vreme za gubenje...![]()
Да во Библијата пишува и милион други вакви смешни работи зарем по неа да се водиме ? Ако некој почитува и сака да оди во црква нема веза во каква облека ќе отиде во црква.....па жената не треба да е разголена кога влага во црква тоа е правило и треба да носи сукња и шамија треба да се покрие и во Библијата тоа го пишува
Сакаш да кажеш дека Султаните имале и машки хареми ?!?!Турците му се заблагодариле со тоа што го побарале неговиот 14-годишен син за во момчешкиот харем на султанот. И двајцата (татко и син) биле погубени, за среќа честа си ја сочувале.
Крајот на светот помина, ти уште не се оправи.Утре сите атеисти на црква, да се молат Бог да им прости гревовите...
Утре сите атеисти на црква, да се молат Бог да им прости гревовите...