- Член од
- 21 јануари 2009
- Мислења
- 8.831
- Поени од реакции
- 8.863
Важи.So ova samo pokazuvas deka ti e na daaaaleku ponisko nivo.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Важи.So ova samo pokazuvas deka ti e na daaaaleku ponisko nivo.
taa crkva postoela na toa mesto no bila srusena 63'' od zemjoresot i normalno zakrzlavenite komunjari ne ja izgradile , ete sega pak ke nikne na staroto mestoI onaka ke bide prazna kako i ostanatite, neznam zasto ja gradat?
Nek gradat nekade kade sto nema, a tuka u okolina kade ke se gradi i onaka ima dovolno crkvi koi osven za Veligden i Bozik se prazni..
Nemam nisto protiv toa, samo vaka od prakticna gledna tocka kazuvam.taa crkva postoela na toa mesto no bila srusena 63'' od zemjoresot i normalno zakrzlavenite komunjari ne ja izgradile , ete sega pak ke nikne na staroto mesto![]()
Nemam nisto protiv toa, samo vaka od prakticna gledna tocka kazuvam.
Podobro da izgradat nekade vo Butel, Cair kade sto ima mnogu djamii, a malku crkvi.
Kaj i e dolznost ? A ti namesto na kuceo so mu kupuvas skapa hrana da mu kupis na nekoe gladno dete mleko bi napravila takaНајдобро да нахранат некое сиромашно христијанско семејство.
Пошто тоа и е должност на црквата, меѓу другото.
Just saying.
Se slozuvam. I ne mora da e hristijansko semejstvotoНајдобро да нахранат некое сиромашно христијанско семејство.
Пошто тоа и е должност на црквата, меѓу другото.
Just saying.
pa bi trebalo ijasum za toa da ima niz tie opsini poveke
od ovie nekrstenive ateisti nemirosani smrdi tuka
--- надополнето: 12 ноември 2012 во 17:31 ---
Kaj i e dolznost ? A ti namesto na kuceo so mu kupuvas skapa hrana da mu kupis na nekoe gladno dete mleko bi napravila taka
Црквата прво треба да се грижи за своите поданици, а потоа за другите.Se slozuvam. I ne mora da e hristijansko semejstvoto![]()
Ебате христијанот што не знае каква и е должноста на црквата спрема нејзините верници.
Јас не сум христијанка, никаква вера не ме обврзува никому ништо да давам.
А пази, давам. За разлика од вашиот Стефчо. И вас.
epa ja spagam bas u taaЦрквата прво треба да се грижи за своите поданици, а потоа за другите.
Во тој поглед, капа и симнувам на католичката црква, зборувам за оваа во Скопје што е.
Знам. Ти си протестантка, така?Ja ne spagam u taa grupa, na Stefco. Kolku da se znae.
Ете сум утнала.Ja ne spagam u taa grupa, na Stefco. Kolku da se znae.
--- надополнето: 12 ноември 2012 во 17:35 ---
epa ja spagam bas u taa![]()
Знам. Ти си протестантка, така?
Го цитирав него, и на него се однесуваше истото.
--- надополнето: 12 ноември 2012 во 17:36 ---
Ете сум утнала.
Како и да е, ако некој се грижи за верниците (не знам за друго место, за Скопје знам) тоа е католичката.
Ne, ne postojat taksi. Sekoj moze da dade kolku sto saka i AKO saka, ne obavezno. A za peenje na grob za praznikot Svi Sveti (sega sto bese na 01.11) ne se zema nitu denar duri i da sakas da mu dades na svestenikot toj ke te odbie. Od grobista ne se zema.Стела, имам католици семејни пријатели. Мажот почина во сообраќајна несреќа, знам дека црквата му организираше погреб, се буквално, од миса (бдеење или како и да е), до закоп, се црквата плати, неговото семејство ни денар не даде.
Дали е тоа вообичаена практика? Дали плаќате за свадби, крштевки и разно разни обреди, дали постои тарифирање за таквите услуги од црквата?