Црква!

• Креатор на темата Креатор на темата Bojan96
  • Време на започнување Време на започнување
Aко си муслиман, запрашај се за несреќата која секојдневно ја живеат луѓето во Саудиска Арабија... посебно жените.

во поголем дел од светот религијата праве луѓето да страдат па ем и пере мозок а во овој случај црквата е перална.
+ тоа католик христијанин будист бреј.. поделба на луѓето ко да сме програмирани роботчиња па си спаѓаме во одделна класа, мјау така е

во поголем дел од светот религијата праве луѓето да страдат па ем и пере мозок а во овој случај црквата е перална.
+ тоа католик христијанин будист бреј.. поделба на луѓето ко да сме програмирани роботчиња па си спаѓаме во одделна класа, мјау така е

Хм, заебано е да обвинуваш само една религија, за срањата во светот.
За мене сите религии - без исклучок - се исто.

Сакам да посетувам цркви и почитувам ако имаат ред да влезеш облечен вака или онака.
Како што не можеш да влезеш во костим за капење во банка, така не може и во црква.

Во црква одам кога имам потреба. Сакам да седнам, да си ги расчистам мислите, да се помолам. Потоа си чувствувам мир во душата.

Пу, пу, скраја да е.
Само на човекот му дадов обратен пример ;)
Не сум чула некој да престанал да биде христијанин ради Богомилите, или инквизицијата.
Па ако религијата е погрешна ради нив, можеме да го обвиниме исламот за секојдневниот терор.

Иако јас сум да се забрани секаков облик на религиозност законски....
Пумо,многу си радикална:sneaky: Како планираш да забраниш религиозни потреби на луѓето,кое е една од основните човечки права?Со таков став не си ништо подалеку од радикалните верници:)Инаку,природен правец на човештвото е самото да се ослободи од религиите,за кои во денешно време нема ама баш никаква потреба.Можеби во минатото и имале некоја позитивна улога,ма да низ историјата многупати и скршнувале од тој пат.Прашање на време е,на образование,на индустриско-технолошки напредок и слично.

Пумо,многу си радикална:sneaky: Како планираш да забраниш религиозни потреби на луѓето,кое е една од основните човечки права?Со таков став не си ништо подалеку од радикалните верници:)Инаку,природен правец на човештвото е самото да се ослободи од религиите,за кои во денешно време нема ама баш никаква потреба.Можеби во минатото и имале некоја позитивна улога,ма да низ историјата многупати и скршнувале од тој пат.Прашање на време е,на образование,на индустриско-технолошки напредок и слично.

Религиозноста, пред се, ја уништува човечката природна страна. За мене, почитувањето на природата е пред се - и секаков облик на нејзино негирање и угнетување ме револтира.
Луѓето се несреќни, затоа што живеат со религиозни стандарди на однесување, религиозен морал, а сето тоа е контрадикторно на човековите потреби.
Покрај тоа, светот одамна ќе имаше многу поголем просперитет, во тоа сум сигурна.

Основно човеково право е да биде слободен, па религиите не му го овозможуваат тоа.
Глобално, на цело население, треба да му се промени перцепцијата за добро и лошо, и дека ,,лошото,, во религиозните бајки, не мора да е и лошо во реалниот живот.

Apostolot Pavle rece deka na zenata kosata mu e dadena mesto prevez i deka nema potreba da se nosi samija ili slicno i zato ne e ubavo zenite da se strizat kratko kako mazi, bidejki i samata priroda koja ni e od Bog vsadena na uci deka maskite treba da imaat kratka kosa, a zenite dolga kosa!
DOBAR ODGOVOR

Сакам да посетувам цркви и почитувам ако имаат ред да влезеш облечен вака или онака.
Како што не можеш да влезеш во костим за капење во банка, така не може и во црква.

Не е точно ова болдираното! Секаде во Европа може да се влезе во банка во костим за капење! Освен кај нас веројатно!

Кој ти рекол дека неможеш да влезеш во банка со костим за капење?:)
Ако си клиент од интерес на банката, и без костимот ќе те примат а не со него. Уствари и у црква, ако влегуваш со намера да донираш пари, и таму би те пуштиле поповиве со костим за капење.

Apostolot Pavle rece deka na zenata kosata mu e dadena mesto prevez i deka nema potreba da se nosi samija ili slicno i zato ne e ubavo zenite da se strizat kratko kako mazi, bidejki i samata priroda koja ni e od Bog vsadena na uci deka maskite treba da imaat kratka kosa, a zenite dolga kosa!
А сепак Исус и апостолите имале долга коса... Сигурно берберот му бил Сатанист, па не ги стрижел :)

Хм, заебано е да обвинуваш само една религија, за срањата во светот.
За мене сите религии - без исклучок - се исто.
тука сум со тебе за ова,сите се исти и ниедна не сакам
--- надополнето: 13 март 2012 во 18:25 ---
Пума душо, ако си овде против религијата само заради жениве кои не се толку либерални или ја немаат слободата да бидат, како тебе.. ќе те начекам во автобус и ќе те претепам, море хеј!
само не во автобусите ебаго... доста беше теророр xixi :tapp:

Не е точно ова болдираното! Секаде во Европа може да се влезе во банка во костим за капење! Освен кај нас веројатно!
Но ме интересира имате ли видено некој таков???
--- надополнето: 13 март 2012 во 21:44 ---
А сепак Исус и апостолите имале долга коса... Сигурно берберот му бил Сатанист, па не ги стрижел :)
Значи влегувате од една крајност во друга крајност...сфатете тоа не игра никаква улога...косата,шамијата па уште ред други работи не се битни и немојте да ситничарите, ги знаеме сите морални вредности на луѓето кои се основни и главни се друго е споредно..

Значи влегувате од една крајност во друга крајност...сфатете тоа не игра никаква улога...косата,шамијата па уште ред други работи не се битни и немојте да ситничарите, ги знаеме сите морални вредности на луѓето кои се основни и главни се друго е споредно..
ииии ме искара па ... :place: Џули душо ова се пише на тој што оди во црква не на мене ...

Ma немој, споредно.
Не ти пишува така во книжулето.
Си се знае редот кој, како, што.

Јас можам да бидам најморалното суштество (според христијански закони), и сепак да горам во Пеколот, оти сум атеист. Не ви се доволни ,,основните,, работи, кои всушност, не сте ги измислиле вие христијаните.

Имам видено, и не само што имам видено туку и јас така имам влезено во шорц во банка па никому ништо. Некој погоре објасна добро. Банката има корист од клиентите па макар и голи нека бидат. Овде кај нас се е заостанато да не речам. Ајде забегавме од темава...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom