Cradle Of Filth vs Dimmu Borgir

cradle of filth.vs.dimmu borgir

• Cradle of filth

Гласови: 8 61,5%
  • Dimmu borgir

Гласови: 5 38,5%

• Вкупно гласачи
    13
  • Гласањето е завршено на .
Не си само ти разочаран од "Thornography" веруј ми...Ја сум преразочаран...
Ама сепак, сеуште ги слушам затоа шо постарите ремек дела мислат дека не треба да се занемарат... тука на пример да ги наведам:Midian , Dusk And Her Embrase , Vempire, The Principle Of Evil Made Flesh итн. кои сеуште ги слушам со задоволство...

Abe i jas uste gi slusam Cradle, ama samo postarite albumi (do Nymphetamine), ovoj noviot NIKAKO!

Abe i jas uste gi slusam Cradle, ama samo postarite albumi (do Nymphetamine), ovoj noviot NIKAKO!

Епа тоа е, кога бендот започнува да прави музика за пари гледаш кој е исходот...катастрофа од албум...
Мислам катастрофа е за нас, за фановите на старите Cradle, а со овој албум ќе се здобијат со нова публика на која повеќе ќе им се свиѓа овој звук, ама воедно и ќе го загубат поголемиот дел од претходната публика...
Истиот случај е и со Within Temptation....

Ги слушам и го почитувам тоа шо го работат, исто така и нив како музичари, а како личности не ги познавам па да наведувам мислење за тоа...
Инаку, ти ако не можеш да ги слушаш не ги слушај, не значи дека треба и другите да го следат твојот пример...
Мене ми се допаѓа тоа шо го работат сатанистичките бендови и начинот на кој што успеваат да се престават преку музичките дела, ама тоа не значи дека ќе влијае на мене и ќе ми го испере мозкот...
Негувам таков имиџ, и ништо повеќе од тоа...
А, и не сум целосно настроен кон сатанистичките бендови, сепак слушам и други...

А, ако толку имаш нешто против тоа, фатете се со Господ за рака и одете легнете си....

Токму така. Нема никаква врска религијата на членовите на некој бенд со музиката. Еве за пример, вокалот и гитаристот од Некрофагист е муслиман. Ај сега и него да не го слушам дека има различна религија од мојата :smir:

Токму така. Нема никаква врска религијата на членовите на некој бенд со музиката. Еве за пример, вокалот и гитаристот од Некрофагист е муслиман. Ај сега и него да не го слушам дека има различна религија од мојата :smir:

Браво shadow конечно некој да се согласи со мене:smir:
А, инаку кога сме кај Necrophagist, доказ за тоа шо воопшто не ми смета тоа шо Muhamed Suicmess е муслиман, е тоа шо Necrophagist е еден од моите омилени бендови...
И не знам зошто толку стереотипи и предрасуди од страна на некои идиоти шо не знаат да ценат квалитетна музика..
Нека слушнат Necrophagist и нека увидат дека се работи за еден од најдобрите технички дет метал бендови...

тешко да изберам меѓу диму и кредл, слушам ги и двата бенда, супер се

Tе сфаќам и мене ми беше тешко да одлучам....ама сепак гласав за Dimmu затоа шо не го променија својот стил, и се уште поседуваат иновативност и идеи за создавање на одлични албуми,а пример за тоа е In Sorte Diaboli последниот албум кој испадна лани, а шо ни понудија Cradle со Thornography...ништо....

thornography не беше толку лош,заостанува зад nymphetamine, i postarite .a In sorte diaboli е солиден албум

Dimmu жанрот не го променија, ама стилот и те како си го исполираа (во не толку позитивна смисла во однос на нивниот првичен звук, и не мислам на симфониите).

SATYRICON rulzz:)
мала шала.
Почитувам и метал,ама неможам ептен долго да слушам.
инаку од Диму боргир го имам само последниот албум,
го скапав од слушање,и толку.Ми помина меракот за таков
стил на музика.
а додека па од кредл имам слушано само една песна,тс спот
со малце порбидно место на случување.незнам ни како се вика :))

Искрено незнам кој се бољи ама јас Cradle of Filth ги сакам повеќе. Другиве не ги ни слушам не знам некако не ми се по ќејф.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom