Cradle Of Filth vs Dimmu Borgir

cradle of filth.vs.dimmu borgir

• Cradle of filth

Гласови: 8 61,5%
  • Dimmu borgir

Гласови: 5 38,5%

• Вкупно гласачи
    13
  • Гласањето е завршено на .
cradle се подобри ...според мене...дени е цар...и блек и дет вадит чоекот.........а имам слушано песна кај пшо си пејт обично...цар е...

крејд нормално.какви лудаци се,ептен добар бубњар,добар вокал,т.е. се=) диму ич не ми се свиѓаат=)

Cradle of Filth !!! Hallowed be thy name :)

cradle се подобри ...според мене...дени е цар...и блек и дет вадит чоекот.........а имам слушано песна кај пшо си пејт обично...цар е...

Вади и блек и дет со тој микрофонот што го има со катаљарда ствари на него.

+ во живо не звучат како што треба.

Димче се подобри во живо.

Споредба? НЕ!

Вади и блек и дет во студиото со помош на микрофонот и на сите тие програми за модифицирање на гласот,а не знам дали го имаш слушнато во живо....звучи катастрофа дури и не ми се верува дека е тоа Дени....ама сепак лично ја го поштуам него многу и не ми смета тоа па гледано реално он е уствари творецот на сите ремек дела на Cradle Of Filth...

Cradle of filth poubava muzika imaat spored mene

Шо кажа сега жити се....Cradle of filth имаат поубава музика...да кажеше дека се техниччи подобри да имаше некоја смисла ама вака...и плус не може да се одреди кој прави поубава музика кога веќе и двата бенда се докажани во својата област,ама кога ќе видиш од друга страна спореди ги поновите албуми што ги имаат издадено двата бенда па тогаш спореди и ќе видиш дека Dimmu сепак имаат издадено поуспешни албуми....

Гласам за Диму Боргир бидејќи мене ми се бољи. Кредл ме нервираат пошо у последно време свите ги слушаат нив,и на сваки втор нов блекер му се омилен бенд,а плус и ме нервира Дени.
Боргир според мене се подобри,не дека ги слушам и двата бенда,ама од тоа што имам слушано,Боргир повеќе ми лежат.

Jas porano bev golem fan na COF ama posle posledniot album "Thornography" totalno se rezocarav od niv!!Taka da mojot glas ide za Dimmu Borgir!!

Jas porano bev golem fan na COF ama posle posledniot album "Thornography" totalno se rezocarav od niv!!Taka da mojot glas ide za Dimmu Borgir!!

Не си само ти разочаран од "Thornography" веруј ми...Ја сум преразочаран...
Ама сепак, сеуште ги слушам затоа шо постарите ремек дела мислат дека не треба да се занемарат... тука на пример да ги наведам:Midian , Dusk And Her Embrase , Vempire, The Principle Of Evil Made Flesh итн. кои сеуште ги слушам со задоволство...

не знам која е потребата од вакво прашање... DIMMU BORGIR, AF korS! ц ц ц :)

ne mi e jasno kako mojte satanisti da slusate!Gospod da cuvat

Ги слушам и го почитувам тоа шо го работат, исто така и нив како музичари, а како личности не ги познавам па да наведувам мислење за тоа...
Инаку, ти ако не можеш да ги слушаш не ги слушај, не значи дека треба и другите да го следат твојот пример...
Мене ми се допаѓа тоа шо го работат сатанистичките бендови и начинот на кој што успеваат да се престават преку музичките дела, ама тоа не значи дека ќе влијае на мене и ќе ми го испере мозкот...
Негувам таков имиџ, и ништо повеќе од тоа...
А, и не сум целосно настроен кон сатанистичките бендови, сепак слушам и други...

А, ако толку имаш нешто против тоа, фатете се со Господ за рака и одете легнете си....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom