H
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Шо скин? И у каква состојба е?M4-S
Луѓе
неколку питанија
- шо маус користите?
- шо сензор има?
- акселерација?
- sensitivity?
- windows sensitivity?
- маус пад?
- големина на маус пад?
Чисто ме интересираат прашањава![]()
Зашо ласер? 750BH треба да има Avago-6010 што е познат по негативна акселерација при побрзи движења.- шо маус користите? - A4 Tech X7 XL-750BH
- шо сензор има? - Laser
- акселерација? - Никако!
- sensitivity? - 1.0
- zoom sensitivity - 0.6
- windows sensitivity? - Default (6 цртичка)
- маус пад? - A4 Tech X7
- големина на маус пад? - 450x450mm
- 360 степени круг - 350mm
Зашо ласер? 750BH треба да има Avago-6010 што е познат по негативна акселерација при побрзи движења.
350mm не ти е премногу? Пренизок сенс е ова некако. Не ни иам толку место на масава хаха.
Добар одговор, добри ствари додаде.
Ja обратното го читам за ласери наспроти оптика. Сите избегаваат ласер.Ласер затоа што е многу попрецизен на помал sensitivity и не прерипува при нагли движења, а може да работи на секоја површина.
450mm ми е маус падот, 350mm ми се потребни за цел круг да направам, што значи за да се свртам позади треба да поминам со раката некои 170cm, а за лево-десно пола од ова, сфаќашШто значи, многу таман си е
.
Sens не е пренизок туку е перфектен за снајпер и AUG
Додатно, на 24" монитор играм со се на ULTRA (да не гледам матно и коцкички) но резолуцијата ми е развлечена (4:3) со 1280х1024. Така се пошироки и поголеми луѓето, again, перфект за снајпер и зумарица![]()
Ja обратното го читам за ласери наспроти оптика. Сите избегаваат ласер.
Иначе чудно ми е како праиш 360 степени за 35цм, коа ја на 6/11 2.5 ингејм сенс, не можам 180 у 20цм, шо значи више од 40цм за 360, а ти за 35 - 360 на 1 сенс.
- А4Тech X7 XL-747HЛуѓе
неколку питанија
- шо маус користите?
- шо сензор има?
- акселерација?
- sensitivity?
- windows sensitivity?
- маус пад?
- големина на маус пад?
Чисто ме интересираат прашањава![]()
Забораив на дпито пошо мојот е микрософт 1.1а со 400дпи фикс, затоа иам 2.5 сенс технички, скалирано на 1200 ќе биде 0.6 сенс хахаха. Затоа праам подолг 180 од тебеОптика е постара технологија, понепрецизна и инфериорна споредена со ласер
Ќе си подесиш DPI на маусот. Во мојов случај е 1200 dpi со 1.0 во CS и без акселерација. Со тоа добивам 360 за 350mm.
Каде и да одам на друго место го правам истово, да постигнам 360 степени круг за 350mm движење на маусот, така знам дека сенсот ми е ист ко дома кога играм и ја имаш (скоро) истата прецизност (зависи маус пад, маус, монитор, FPS....)
Забораив на дпито пошо мојот е микрософт 1.1а со 400дпи фикс, затоа иам 2.5 сенс технички, скалирано на 1200 ќе биде 0.6 сенс хахаха. Затоа праам подолг 180 од тебе
И дечко тотално обратно од цел интернет (преку 10 форуми) ми збориш за ласерот.
и да не праам wall of text уше тон можам да најдам
Иам од тие у школото „шо ги даваа“ па те него го користам. Треба ми апгрејд али па можам и овака да се нервирам, шо. Таман да пукнеш, заврте се 180 и тоа е тоа. Нервира чат-пат али добар е. Пука.
Буквално обратно збориш за секоја реченица.Вака од форуми до смрт може да преземаме
Си пробал оптика и ласер за „посериозен“ гејминг (турнири и чуда)? (лејм звучи ама ај)
При многу нагли движења, оптика те носи да гледаш во небо, а ласер е прецизен како.... ласер
При неколку милиметри подигање на маусот од маус падот, оптика некогаш „закачува“ па ти го ремети движењето, ласер тоа не го прави.
За нормална работа, со ласер имаш повеќе можности (пример, исто е прецизен и на ќебе и на тепих и на фармерки....), оптика прави рингишпил
Е сега, кога се прави муабет за High-End мауси, тогаш сите се 99% слични што е многу логично, со миљон процеси и технологии набутани во маусот од 100 евра, башка што сме 2015 и се си е тоа убаво укомпонирано.
Повеќе од пола Pro играчиве на CS:GO користат ласер. Ако е толку супериорен оптичкиот маус, тогаш 95% ќе користеа такви.
Буквално обратно збориш за секоја реченица.
Оптика е таа шо се користи повеќе на турнири.
(неквалитетен) Ласер е тој што те носи да глеаш во небо.
Едино ова се “слагаме“ - оптика, особено Аваго 3090, обично знае да има висок LoD.
Без мауспад да играш - глуп муабет.
Повеќе од пола користат оптика а не ласер. https://docs.google.com/spreadsheet...xiao0HL5f-F1zk_CSF4/edit?pli=1#gid=1762004852 ко шо моеш да видиш повеќето користат Zowie мауси зашо имаат оптика и се слични на Microsoft маусите и logitech gXXXs ili gXX2 сериите шо се исто оптики T.e. aко ги загуглаш сензорите на рестото мауси - >80% на листава се оптика.
edit: еве ти листа со маус сензори шо се сматраат за flawless зошто немаат hardware acceleration (ниту позитив, ни негатив), се 1х1 pixel precision, низок LoD (според фирмвер), немаат низок Malfunction rate и PCS, немаат prediction, немаат jitter ниту interpolation...и сите се оптики https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ZzbKDmFOqsP_ut2RdctD01OEbZzbXol6HLwqVkSmZcg/edit?pli=1#gid=0