Cosmofon WiMAX од 15-ти март

• Креатор на темата Креатор на темата Sebastian
  • Време на започнување Време на започнување

Sebastian

Too weird to live, too rare to die
Член од
26 јануари 2007
Мислења
606
Поени од реакции
9
Претходниве денови потпишувавме нов договор со Космофон, па го прашав агентот до каде е ВајМаксот, нели дека имаат добиено лиценца. Ми кажа дека стартуваат од 15-ти март, со многу поволни пакети. Значи, дечково е на повисока функција во Космофон (па ваљда знае). Останува да се почека 15-ти март и да видиме што точно ќе понудат. А, како што тргнале со нискиве цени (на работа имаме пакет што ни е поевтино да вртиме Космофон кон Т-Мобиле, отколку Т-Мобиле кон Т-Мобиле што ни нудеа, да не зборам за само 2-та денари за воспоставување повик и после тоа бесплатно кон сите, што им понудија на Влада), мислам дека ќе имаме добар провајдер.

Е чуму тоа? Нели ќе си одеше Космофон од земјава? И башка толку се луѓево изнервирани од тоа W пред било што за интернет што е чудо невидено

Е чуму тоа? Нели ќе си одеше Космофон од земјава? И башка толку се луѓево изнервирани од тоа W пред било што за интернет што е чудо невидено
:). Aко мислиш за Wi-Fi од Он.Нет, мислам дека знаеш дека не е истиот интернет. Напротив, баш спротивно на Wi-Fто.
А дека Космофон си одат, не си разбрал баш најдобро. На продажба се, а најзаинтересирани да ги купат биле TurkCell - најјакиот турски мобилен оператор (ова исто информација од дечкото од Космофон) иако заинтересирани биле и Телеком Словенија - преку Он.Нет (I guess), и уште една фирма ми кажа, ама не ми текнува сега која беше.

:). Aко мислиш за Wi-Fi од Он.Нет, мислам дека знаеш дека не е истиот интернет. Напротив, баш спротивно на Wi-Fто.
А дека Космофон си одат, не си разбрал баш најдобро. На продажба се, а најзаинтересирани да ги купат биле TurkCell - најјакиот турски мобилен оператор (ова исто информација од дечкото од Космофон) иако заинтересирани биле и Телеком Словенија - преку Он.Нет (I guess), и уште една фирма ми кажа, ама не ми текнува сега која беше.

Знам шо е WiMAX користев пред едно три години од UNET.

Ама ај да не збориме пред рака шо би рекле старите, да почекаме да видиме како ќе се движи

Ама ај да не збориме пред рака шо би рекле старите, да почекаме да видиме како ќе се движи

Од Унет си користел WADSL - и ја исто пред две години ;). Тогаш не ни имаше WiMax.

Од Унет си користел WADSL - и ја исто пред две години ;). Тогаш не ни имаше WiMax.
Brat4e ubavo mu kaza na covekot Wi-Max e Odlicen izbor parira so adsl....a za toa deka cosmofon ke pustat net pisav uste pred 1 nedela vo paket so Alo ALo .....se testira internetot ovaj mesec i od kako sto pisa15 mart i oficijalno kese nudi na pazarot ...:)cekam so netrpenie po sekako imam alo alo fiks:helou:

Јас користам WiMax од Неотел и нема никакви проблеми.
Баш ме интересира да видиме каква понуда ќе извадат Космофонциве

WiMax пред 3 години, хммммм, најверојатно бил WiFi.

WiMax не е имало тука од пред три години, сега нешто неотел мислам дека имат али многу скапо со мали брзини. Карактеристично е што може од било кое место во државата да сурфаш, надвор од градот на пример. Wifito е за кратки растојанија само.

Cosmofon e T-Home ,T-Home e Cosmofon ne veruvam deka ke bide nesto razlicno od sega....................

Barem da nudat najeftini ceni od konkurencijata.

Brat4e ubavo mu kaza na covekot Wi-Max e Odlicen izbor parira so adsl....a za toa deka cosmofon ke pustat net pisav uste pred 1 nedela vo paket so Alo ALo .....se testira internetot ovaj mesec i od kako sto pisa15 mart i oficijalno kese nudi na pazarot ...:)cekam so netrpenie po sekako imam alo alo fiks:helou:
nego Dali si siguren deka e wi-max Danee preku 3G ...?????ako e wi-max super ako e 3G teska rabota:(

A секаде ќе го има нетот или само во Скопје???

nego Dali si siguren deka e wi-max Danee preku 3G ...?????ako e wi-max super ako e 3G teska rabota:(

Не бе другар. Они си имаат добиено лиценца посебна за 3Г, посебна за Вајмакс. Ваљда ќе одат како Неотел или па не знам :toe:... Може ли комбинација од 3Г и Вајмакс? Нека каже некој што е поупатен во оваа технологија.

Wimax и 3G се различна фрекфенција и не ми се верува заедно да иде.И нели имаа едни други Грци лицецна за Wimax само не ми текнува името како беше.Инаку баш ме интересира што брзини ќе пуштат.

Wimax и 3G се различна фрекфенција и не ми се верува заедно да иде.И нели имаа едни други Грци лицецна за Wimax само не ми текнува името како беше.Инаку баш ме интересира што брзини ќе пуштат.
drugata licenca bese na COSMOTELCO no tie ili isparija ili se pretopija vo nekoja od postoeckite kompanii
http://www.wimaxday.net/site/2007/07/24/cosmotelco-to-invest-e500m-in-wimax/

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom