Cosmofon WiMAX од 15-ти март

• Креатор на темата Креатор на темата Sebastian
  • Време на започнување Време на започнување
Претходниве денови потпишувавме нов договор со Космофон, па го прашав агентот до каде е ВајМаксот, нели дека имаат добиено лиценца. Ми кажа дека стартуваат од 15-ти март, со многу поволни пакети. Значи, дечково е на повисока функција во Космофон (па ваљда знае). Останува да се почека 15-ти март и да видиме што точно ќе понудат. А, како што тргнале со нискиве цени (на работа имаме пакет што ни е поевтино да вртиме Космофон кон Т-Мобиле, отколку Т-Мобиле кон Т-Мобиле што ни нудеа, да не зборам за само 2-та денари за воспоставување повик и после тоа бесплатно кон сите, што им понудија на Влада), мислам дека ќе имаме добар провајдер.
te izlagale batka i tebe Internetot ke bide preku 3 G veke zastarena texnika i se poslabo se koristi odnosno site ja Preskoknuvaat i odat od 2G DIREKT na 4 G >

Ај не тресете зелени ...

3Г е една философија ... и е поврзана со ГСМ ...

ВИМАКС е тотално друга и работи на 3.5 гигахерци ...

Засега вимаксот на неотел е супер - постабилен бежичен интернет НЕМА (добра техологија, добар избор на бренд за опрема нема грешка тогаш ...)

Ако ме држи секавањето во 4 од 6 региони во макеоднија КОСМОФОН има и лиценци за вимакс (покрај таа за 3Г за цела МК, каква што сега има и т-мобиле)

Значи предуслови има ... ако се гледа агресивноста на космофон во мобилната ... фиксната-мобилна (АЛО) ... очекувам и во вимакс солидна конкуренција ...

Ај не тресете зелени ...

3Г е една философија ... и е поврзана со ГСМ ...

ВИМАКС е тотално друга и работи на 3.5 гигахерци ...

Засега вимаксот на неотел е супер - постабилен бежичен интернет НЕМА (добра техологија, добар избор на бренд за опрема нема грешка тогаш ...)

Ако ме држи секавањето во 4 од 6 региони во макеоднија КОСМОФОН има и лиценци за вимакс (покрај таа за 3Г за цела МК, каква што сега има и т-мобиле)

Значи предуслови има ... ако се гледа агресивноста на космофон во мобилната ... фиксната-мобилна (АЛО) ... очекувам и во вимакс солидна конкуренција ...
NO COMENT :tapp::tapp::tapp: odi na google i vidi sto e 3G a sto GSM lele majko makedonijo lelee sto e ova

Значи 3Г во мобилна телефонија и 3Г (како кратенка за трета генерација на мрежи) е различно ... :pusk:

Нема што да се објаснуваме ...

Вимакс - фреквенција 3.5 гигахерзи ... повеќе инфо http://en.wikipedia.org/wiki/Wimax

3Г - стандард IMT-2000/UMTS фреквенции 1900 мегахерци ... повеќе инфо http://en.wikipedia.org/wiki/Universal_Mobile_Telecommunications_System

Ајде причитај убаво па после зборувај ...

Едното е класично мобилно базирано (систем на келии) другото е фиксно (систем на точка-повеќе точки)

П.С:
Само моето позитивно расположение вечерва ме спречи да не те оладам едно 14 дена на форум за правење супер-паметен за нешто што не го ни разбираш :tapp:

Претходниве денови потпишувавме нов договор со Космофон, па го прашав агентот до каде е ВајМаксот, нели дека имаат добиено лиценца. Ми кажа дека стартуваат од 15-ти март, со многу поволни пакети. Значи, дечково е на повисока функција во Космофон (па ваљда знае). Останува да се почека 15-ти март и да видиме што точно ќе понудат. А, како што тргнале со нискиве цени (на работа имаме пакет што ни е поевтино да вртиме Космофон кон Т-Мобиле, отколку Т-Мобиле кон Т-Мобиле што ни нудеа, да не зборам за само 2-та денари за воспоставување повик и после тоа бесплатно кон сите, што им понудија на Влада), мислам дека ќе имаме добар провајдер.
denes 16 ti ???????
kade e internetot ????????:toe::toe::toe:

denes 16 ti ???????

Не знам другар, не работам ја у Космофон. Ја само ја пренесов информацијата. Овие денови претпоставувам дека ќе биде :helou:

denes 16 ti ???????

Стварно бе брат и јас очекувам нешто да чујам ама ништо..
Изгледа овие денови ќе ги соопштат што пакети нудаат..

Koj znae koga ke bide toa, so se zamarate.

Jas imam prijatel vo cosmofon vo vrvot, pa uste letoto mi vikase deka od septemvri ke pocnat so wimax, a eve dojde i drugiot septemvi i uste nema nisto.

I tuka kaj nas u cosmofon ne znaat mnogu, za se odlucuva centralata vo grcija, mada site testovi so wimax gi imaat napraveno samo cekaat od grcija da im stigne mail i da pustat wimax.

Што сакаат нека прават, кога сакаат нека почнат да нудат интернет, ако сакаат и ич нека не почнуваат... Само оф.нет да не ги купи (словенечки телеком). Ќе ја уништат компанијата за не повеќе од 1 година односно 12 месеци.

Cosmofon WiMAX од 15-ти март НИШТО!!
Знаев дека ова беше само балон

Cosmofon, чивша ноне! :kesa:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom