Cosmofon vs T-Mobile

• Креатор на темата Johnny Stulic
  • Време на започнување

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Necrophilia напиша:
пред да дојде Космофон кај нас, Мобимак во нормална тарифа наплакаа по 70 денари минута и 30 денари смс. Зборам за 2000 година.
2002 мислам дека дојде космофон цените уште на старт почнаа да пагаат. Ете до ден денес да бидат поефтини дури и од фиксен оператор. 2 денари - 10 минути.
Кај има вака тарифа? Дај кажи да се префрлам.

Marchence

In love with Ssss
Член од
17 мај 2007
Мислења
483
Поени од реакции
1
Necrophilia напиша:
пред да дојде Космофон кај нас, Мобимак во нормална тарифа наплакаа по 70 денари минута и 30 денари смс. Зборам за 2000 година.
2002 мислам дека дојде космофон цените уште на старт почнаа да пагаат. Ете до ден денес да бидат поефтини дури и од фиксен оператор. 2 денари - 10 минути.
Da ne si zborel so zanzibar pa 70 mkd minuta???????
T-Mobile se ok

Член од
29 јануари 2005
Мислења
313
Поени од реакции
3
Сменив 10 пост пејд броеви и дефинитивно Космофон е подобар избор.Тоа што ти зборат дека космофон ограничува муабет во мрежата на космофон НЕМА ВРСКА,можеш да зборуваш дури и на фиксен ако сакаш во тие 10 мин. Како и да е.. ако не си толку финансиски ограничен космофон 60 е топ пакет,со релативно ефтини цени... и 60 мин време на разговор.. кон било која фиксна или мобилна мрежа.

Chejo

Мрзата
Член од
9 февруари 2007
Мислења
320
Поени од реакции
1
T-MOBILE е подобар. Космофон зеза. Ми даде сметка со космофон 180 тарифа и требаше да плаќам 2000(не ме фаќајте за збор, незнам колку беше точно). Додека на договорот пишуваше космофон 15. Со тој тарифен модел требаше да платам околу 300-400 денари. И сеуште се расправаме со нив затоа што сакаат да ми ги наплатат тие 2000, кои ја не сум ги потрошил.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
240
Поени од реакции
3
Johnny Stulic напиша:
оти бе куме оти?:):wink:
претплатник сум на тарифниот модел cosmofon-profesional(еден вид бизнис) цениве на повициве ми се неверојатно ниски (преку ден 11,4ден/мин,а навечер само3,4ден/мин во мрежата на cosmofon,а на T-Mobile ми е 14ден/мин со 6,7ден/мин. )се опервам од муабет праење и пак по 1000ка месечно ми идат за плаќање,а месечна претплата ми е 700ден и целата ми е во разговор среќа не секој може да го има овој посебен тарифен модел
е за то сум за cosmofon

Член од
2 мај 2007
Мислења
38
Поени од реакции
2
Космофон е убедливо боље од Т-мобиле, дека цените се пониски и се е подобро

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Chejo напиша:
T-MOBILE е подобар. Космофон зеза. Ми даде сметка со космофон 180 тарифа и требаше да плаќам 2000(не ме фаќајте за збор, незнам колку беше точно). Додека на договорот пишуваше космофон 15. Со тој тарифен модел требаше да платам околу 300-400 денари. И сеуште се расправаме со нив затоа што сакаат да ми ги наплатат тие 2000, кои ја не сум ги потрошил.
Повеќе луѓе ги поебаа вака, сеуште чекаат корекција на сметките. Ако не приметиш, ќе си платиш и за тоа што не си користел.

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
163
T-Mobile е закон! Космофон ќе ве заебе!:helou:

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Bev post paid korisnik vo T-Mobile i ama ic ne bev zadovolna, sekoj mesec mi ja zgolemuvaa smetkata, katastrofa. A eve sestra mi sega e na post paid Cosmofon i e mnogu zadovolna e sega neznam tocno koj paket.

Член од
1 август 2007
Мислења
89
Поени од реакции
5
Колку пари е месечна претплата на Cosmofon SELECT, и на колку месеци е овој договор,исто така да прашам дали во таа претплата има бесплатни минути разговор?

Член од
1 август 2007
Мислења
89
Поени од реакции
5
пред да дојде Космофон кај нас, Мобимак во нормална тарифа наплакаа по 70 денари минута и 30 денари смс.
На почетокот Мобимак немаа смс пораки.А од кога дојдоа па до сега пораките се 5 денари.Никогаш смс не била 30 денари

Член од
5 август 2006
Мислења
164
Поени од реакции
10
Колку пари е месечна претплата на Cosmofon SELECT, и на колку месеци е овој договор,исто така да прашам дали во таа претплата има бесплатни минути разговор?
Претплата за SELECT тарифниот модел е различна а и цените за разговор во зависност од висината на претплатата па така за месечна претплата од 230 ден имаш бесплатно време за разговор од 250 ден. кон сите национални мрежи, а може да се искористи и за праќање смс пораки. Цената за минута разговор изнесува 15 ден со ДДВ кон сите мрежи и нема нормална и евтина тарифа, а тарифирањето им е по секунда со почетен интервал од 30 сек. Како голема поволност мислам дека им е и тоа што за дополнителна претплата од 190 ден. може да разговараш 300 мин. кон три броја.

Разликата на овој тарифен модел е со Relax 250 на Т-Мобиле е тоа што не се плаќа по 3 ден. за секој реализиран повик, а исто така можам да ви кажам дека Т-Мобиле многу крадат со наплаќањето на тие 3 ден за реализиран повик.

Smasher

Професионален молер
Член од
27 јуни 2007
Мислења
811
Поени од реакции
9
Исто срање.... Исто срање.... Исто срање.... Исто срање.... Исто срање.... Исто срање.... Исто срање.... Исто срање.... Исто срање.... Исто срање.... Исто срање.... Исто срање.... Исто срање.... Исто срање.... Исто срање.... Исто срање.... Исто срање.... Исто срање....

Kajgana Shop

На врв Bottom