Cosmofon vs T-Mobile

• Креатор на темата Johnny Stulic
  • Време на започнување
J

Johnny Stulic

Гостин
Сакам да станам пост-пејд претплатник и денеска бев во двете претставништва да се информирам за можностите кој ги нудат.

Во космофон ми понудија минимален пакет(пошто за таков се интересирав) од 324 денари месечна претплата со вклучен ддв со 10 минути бесплатно време зе разговор и можност за избор на телефони по привелигирани цени.

Во Т-Мобајл пак релакс претплата со 300 денари месечна претплата со 16 денари некаде денска тарифа и 10 денари после 20 часот и целата претплата е во разговор и исто привилегирани цени за мобилни.

е сега бил некој корисник на на овие двете компании да каже лично искуство мада јас некако загризив за т-мобајл пресметав да разговарам во скапа тарифа некаде имам 20 минутен разговор за разлика од Космофон 10 иако досега бев при-пејд корисник на Космофон ќе мора да скршам сентименталност и да менам фирма.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Не знам колку ќе ти помогнам ама у Т-Мобајл поубави броеви даваат некако :)

Marchence

In love with Ssss
Член од
17 мај 2007
Мислења
483
Поени од реакции
1
ja imam iskustvo i so dvete, no sekako deka t-mobile e podobar i nudi podobri uslugi. Cosmofon pravi samo bleda kopija na t-mobile, a i ponudite se dosta ograniceni (da razgovaras na mrezata na cosmofon samo, ili pak 10 minuti so cosmofon 10 so t-mobile) Kaj t-mobile se ti se broi vo denari a ne vo minuti besplatni pa ti koristisi kako ti odgovara.

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Не знам точно но мислам дека Космофон нудат пониски цени и многу подобар центар за грижа за корисници.

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
а да причекаш уште некое извесно време па да се опнеш на Австрискиов оператор? хахаха...

Космофон според мене...

J

Johnny Stulic

Гостин
Necrophilia напиша:
а да причекаш уште некое извесно време па да се опнеш на Австрискиов оператор? хахаха...

Космофон според мене...
Кога ќе биде тој не да ми е толку до брзање ама пак да не биде тоа кога македонија ќе влези во еу и пак сум скептик дека нешто ќе се промени кај нив во смисла поефтино време за разговор или пак некакви други погодности едноставно ќе си се договарат за цена помеѓу себе операториве и пак ќе не дерат.
Чист пример вза ова беше кога влезе Космофон овој гркот шо беше таму онака даде изјава по медиумите нема договор ова ќе биде војна со мобимак и излезе на крајот нон-сенс дојде работата пијаш крали марко мочаш даб.

Космофон дај малку објаснување јас да не се повторувам пишав 10 минути бесплатно време за 324 денари мислам беше рестото е исто со мобимак мислам цената на разговорот .

J

Johnny Stulic

Гостин
city напиша:
Не знам точно но мислам дека Космофон нудат пониски цени и многу подобар центар за грижа за корисници.
Цените се исти или тука некаде за минута разговор

Грижа за корисници -еден френд вика да му се јавам да ми пратат јабучица за 101 ако се грижат ништо не ми менува ова

Член од
22 февруари 2007
Мислења
240
Поени од реакции
3
дефинитивно космофон

Член од
2 април 2007
Мислења
2.875
Поени од реакции
4
pocekaj da se priklucat i avstrijcite nema da zgresis

Sebastian

Too weird to live, too rare to die
Член од
26 јануари 2007
Мислења
606
Поени од реакции
9
Johnny Stulic напиша:
Кога ќе биде тој не да ми е толку до брзање ама пак да не биде тоа кога македонија ќе влези во еу и пак сум скептик дека нешто ќе се промени кај нив во смисла поефтино време за разговор или пак некакви други погодности едноставно ќе си се договарат за цена помеѓу себе операториве и пак ќе не дерат.
Чист пример вза ова беше кога влезе Космофон овој гркот шо беше таму онака даде изјава по медиумите нема договор ова ќе биде војна со мобимак и излезе на крајот нон-сенс дојде работата пијаш крали марко мочаш даб.

Космофон дај малку објаснување јас да не се повторувам пишав 10 минути бесплатно време за 324 денари мислам беше рестото е исто со мобимак мислам цената на разговорот .
Најавено е дека почнат од септември, сеа дали ќе испунат тоа што обеќале, ќе видиме. Ја мислам дека ќе почнат од септември.

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
Бизнис линии, независно Космофон или Т-Мобиле...има да спиеш на телефон (ако си по муабетење) за ич пари :pos:

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
t-mobile...
tamu sum si od vremeto na mobimak... od negde 7-8 odd.... (znaci sega sum maturantka) imase mesec i nesto kako bev na kosmofon ali bese uzasno skapo i ne uspeav da im se prilagodam na tarifite...

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Johnny Stulic напиша:

пред да дојде Космофон кај нас, Мобимак во нормална тарифа наплакаа по 70 денари минута и 30 денари смс. Зборам за 2000 година.
2002 мислам дека дојде космофон цените уште на старт почнаа да пагаат. Ете до ден денес да бидат поефтини дури и од фиксен оператор. 2 денари - 10 минути.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Космофон бизнис тарифа - закон!

Многу сум задоволен!

Kajgana Shop

На врв Bottom