Conti Movie Platform

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.291
Поени од реакции
3.665
Види го класичен Прилепски опинок, сигурно има некој надимак како "лудио", "цуцлана" и слично, пола фамилија ја заглавил во ова конти, кур не му чуе, вози некое скапано бмв од 2001, и секој ден уплаќа 15 утакмици на 30 ден влог.
Кај има ваков евротио во прилеп да појдиме и ние да бидиме дел од шемава?

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.025
Поени од реакции
30.023
Тука не се согласувам, до Балканските Војни, Македонците се сметале за нај предприемчивото население на Балканот.

Но со тек на време, според одговорот на Францускиот Конзул во Битола кога го прашал еден Англиски новинар зошто словенските македонци се толку грди и глупи, тој одговорил “Затоа што интелегентните и убави Македонци се или убиени или избегале во Софија”

Понатаму бран на иселување на интелегентно население во Бугарија, во 20тите во Америка, во 60тите во Асралија и полу-интелегентните, и тоа што остана е воглавно генетскиот шлајм што инвестира во Конти.

Жално навистина
Ne znam kako se vika ovoj kompleks i ne mozam da ti pomognam, no 14000 makedonci se nisto vo sporedba so milionite niz svetov sho investiraa vo NFT i memecoins i sho se pretplatuvaat na CobraTate Pimp university.
Veke koga ja spomna Bugarija, kaj e Ruza OneCoin?

Член од
18 јуни 2021
Мислења
284
Поени од реакции
614
Ne znam kako se vika ovoj kompleks i ne mozam da ti pomognam, no 14000 makedonci se nisto vo sporedba so milionite niz svetov sho investiraa vo NFT i memecoins i sho se pretplatuvaat na CobraTate Pimp university.
Veke koga ja spomna Bugarija, kaj e Ruza OneCoin?
Јас ништо не спомнав, цитирам историски документирани изјави и факти од авторитетни лица.

Проблемот не е што “14.000 македонци” се зачукале во пирамидава, како прво само во ова се како минимум двојно.

Проблемот е што од 2015та само ако земеме наваму меѓу Лајонесс, Каирос, ОнеКоин, СвисКоин, Конти и други помали превари, комотно можам да тврдам дека 1 од 3 македонци “инвестирале” во пирамидална шема.

Што комфортно не става во топ 5 земји во фрлање пари во превари во светот по глава на жител.

И тоа немаше да биде лошо но кога ќе се разгледаат останатите сегменти од Северо-Македонската економија излегува дека фрлање пари по пирамиди е единствениот сектор каде македонците инвестираат капитал и иновираат. Нема стартапи, нема трговија, нема иновативност никаква.

Се се сведува на: брзи кредити, казина и рудиментарни бизниси кои нудат основни продукти: леб, млеко, цигари, лекарства.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.473
Поени од реакции
41.951
да го брцнам на мамицати
додека ти го пиша мислењето ми се триплираше инвестицијата у ДЏПТ, побрзај инвестирај таму, купи ги најголемите пакети од 10к долари. :lolzz:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.025
Поени од реакции
30.023
Јас ништо не спомнав, цитирам историски документирани изјави и факти од авторитетни лица.

Проблемот не е што “14.000 македонци” се зачукале во пирамидава, како прво само во ова се како минимум двојно.

Проблемот е што од 2015та само ако земеме наваму меѓу Лајонесс, Каирос, ОнеКоин, СвисКоин, Конти и други помали превари, комотно можам да тврдам дека 1 од 3 македонци “инвестирале” во пирамидална шема.

Што комфортно не става во топ 5 земји во фрлање пари во превари во светот по глава на жител.

И тоа немаше да биде лошо но кога ќе се разгледаат останатите сегменти од Северо-Македонската економија излегува дека фрлање пари по пирамиди е единствениот сектор каде македонците инвестираат капитал и иновираат. Нема стартапи, нема трговија, нема иновативност никаква.

Се се сведува на: брзи кредити, казина и рудиментарни бизниси кои нудат основни продукти: леб, млеко, цигари, лекарства.
Makedoncite sho ne gledaat na dolgi stazi e edno, tvoevo preuvelicuvanje i oftika e tvoj licen problem sto nema tragi vo realnosta.

Dnevno samo 14000 amerikanci se izmameni od kinezi i indijci, nesto nalik Nigerian Prince izmama.
Malku reality check.

Член од
18 јуни 2021
Мислења
284
Поени од реакции
614
Makedoncite sho ne gledaat na dolgi stazi e edno, tvoevo preuvelicuvanje i oftika e tvoj licen problem sto nema tragi vo realnosta.

Dnevno samo 14000 amerikanci se izmameni od kinezi i indijci, nesto nalik Nigerian Prince izmama.
Malku reality check.
Значи не ме разбираш, процентуално, сите превари сумарно за Американската економија се прдеж во ветер, додека за македонија претставуваат голем проблем, особено ако го земеме фактот дека македонците се воглавно неспособни да инвестираат во нешто друго легитимно

Член од
23 август 2010
Мислења
39.291
Поени од реакции
113.340
Нејсе, ова е уште еден доказ дека македончето се ќе стори само за да заработи брза и лесна пара, притоа не размислувајќи за последиците дека може дополнително да заглави од овие превари.
Еве уште еден прост пример, другар што работи во банка ми кажуваше, се случило нововработен да полни банкомат кој бил нели во склоп на филијалата кај што работел, а тоа било пред крај на работно време. Имало две касети, едната 500ки, другата 1000ки, и овој наместо 500ките да ги стави во касетата кај 500ки земал ги ставил во касетата кај 1000ки и обратно. И нормално пошо банкоматот е компјутер и работи со софтвер му се прави каша попара и кога ќе вадиш пари не ти дава точно. Извадиле 4ца пари, петтиот бил колега од филијала кој сакал да си извади кеш да има за викендот и пријавил одма дека нешто не е во ред. Бидејќи било петок и крај на работен ден го исклучиле банкоматот скроз за да нема хаос и во понеделникот дошла служба и го оправиле. Е сеа за да се раскнижи банкоматот и да се поклопат нели ставените пари со извадените требало да им се исчитаат логовите и колку трансакции се направени. Ќе се зачудиш ли ако ти кажам дека 4цата гореспоменати имаа направено по 2 трансакции? Стаил картица, укуцал да извади 2000, банкоматот му дал пример 3500 пошо нели во грешни касети парите и си рекол ау добро е ова поише пари дава дај пак ќе пробам. Е тоа ти е глупаво македонче, мисли така е тоа ќе ти паднат од небо пари. Секако, клиентите биле контактирани и сметките им биле задолжени за износите (тие плус пари) што ги подигнале.

Истово е и со Конти, начекале проста маса што клика како забегана и ги избричија на суво.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.025
Поени од реакции
30.023
Значи не ме разбираш, процентуално, сите превари сумарно за Американската економија се прдеж во ветер, додека за македонија претставуваат голем проблем, особено ако го земеме фактот дека македонците се воглавно неспособни да инвестираат во нешто друго легитимно
Ne moze nikoj da razbere ako prodolzis da ja menuvas temata so sekoj post.
Prvicno se diskutirase za inteligencijata kako umnite ubavi na majka makedonci emigrirale vo Bugarija, a tuka ostanale makedonci so nedovolen mentalen razvoj.
Toa deka ke stavi nekakva dupka vo ekonomijata na zemjava 14000 ili 28000 ko sho vikas duplo, nema. Naprotiv, dolgot kreira obrt.
Ne znam kade zivees ama narodov generalno odamna ima visok pari za sprdanje.
Poveke dupka pravat biznismeni, i sopstvenici na lokalcinja koi nikogas ne plakaat danok, od obicen goltar sho si gi dal poslednite 200 eur.

Член од
18 јуни 2021
Мислења
284
Поени од реакции
614
Ne moze nikoj da razbere ako prodolzis da ja menuvas temata so sekoj post.
Prvicno se diskutirase za inteligencijata kako umnite ubavi na majka makedonci emigrirale vo Bugarija, a tuka ostanale makedonci so nedovolen mentalen razvoj.
Toa deka ke stavi nekakva dupka vo ekonomijata na zemjava 14000 ili 28000 ko sho vikas duplo, nema. Naprotiv, dolgot kreira obrt.
Ne znam kade zivees ama narodov generalno odamna ima visok pari za sprdanje.
Poveke dupka pravat biznismeni, i sopstvenici na lokalcinja koi nikogas ne plakaat danok, od obicen goltar sho si gi dal poslednite 200 eur.
Во која смисла ја менувам темата? Се се кружи околу тврдењето дека преостанатите македонци во северо-македонија се воглавно нискоинтелегентни ретарди.

Се разбира дека ова е генерализација и има чесни исклучоци, но неизбежна е констатацијава за барем 2/3 од северо-македонското општество.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.025
Поени од реакции
30.023
Во која смисла ја менувам темата? Се се кружи околу тврдењето дека преостанатите македонци во северо-македонија се воглавно нискоинтелегентни ретарди.

Се разбира дека ова е генерализација и има чесни исклучоци, но неизбежна е констатацијава за барем 2/3 од северо-македонското општество.
Tvrdenje koe e netochno.
So drugi zborovi, tvoja predrasuda.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.025
Поени од реакции
30.023
Mislam deka pokorisno bi bilo da se otvori tema za ovie izmami, i da se postiraat tuka dali od facebook dali od telegram ili instagram, i kolku sto sme masovno report na sekoja piramidalna izmama.

Член од
18 јуни 2021
Мислења
284
Поени од реакции
614
Tvrdenje koe e netochno.
So drugi zborovi, tvoja predrasuda.
Добро, ајде вака кога така, од 2015та навака тврдам дека 1/3 македонци изгубиле пари во пирамидални шеми.

Ајде ти докажими дека тоа не е отсликување за интелегенцијата на македонците, со тоа што како контра-тежа ќе ми ги прикажиш достигнувањата на македонците не од 2015та, туку од 1991ва.

Ајде набројми ги сите македонски стартапи, нобелови лауерати и македонци тајкуни на индустријата.

Покрај овци во пирамидални шеми, останатото е коцкарски дегенерици, административни џеболебари и гастербајтерски амали.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.750
Поени од реакции
30.582
Mislam deka pokorisno bi bilo da se otvori tema za ovie izmami, i da se postiraat tuka dali od facebook dali od telegram ili instagram, i kolku sto sme masovno report na sekoja piramidalna izmama.
Шо ќе отвараш, сега да им кажеш Лајконет е пирамидална шема жив ќе те изедат.

Kajgana Shop

На врв Bottom