Comitet 300

• Креатор на темата Креатор на темата Johnnie Walker.
  • Време на започнување Време на започнување

Johnnie Walker.

Keep Walking™
Член од
1 јуни 2008
Мислења
173
Поени од реакции
5
Многу интересна тема според мене.Еден другар се врати од Виена пред некој ден,и ми раскажа за ова.Малце е можеби чудно ама еве:Имено тој Комитет 300 се содржи од 300 члена повеќето евреи.Тие се над сите во светот.Тие го управуваат светот.У Виена му рекле дека масоните може да се сметаат како нивни ''подпароли".Он уствари бил у еден кафич сто е најстар во Виена,и наводно таму членовите на тој таканарецен комитет,најчесто,сакале да седат и да ги договараат нивните следни потези.Мн слики имало од непознати фаци како седат со Черчил.Сталин,Горбачов...Наводно таму паднал договорот за поделба на СССР.Не сум сигурен ама мислам,сликите биле залепени на зидовите онака ко за украс...Тоа е една од најмалите работи што ја напраиле тие опасни фаци.Кој бил во Виена може и да спомне несто за овој кафиц Кафе Стар или така несто...Ваше мислње или некој прочитан факт?

Многу интересна тема според мене.Еден другар се врати од Виена пред некој ден,и ми раскажа за ова.Малце е можеби чудно ама еве:Имено тој Комитет 300 се содржи од 300 члена повеќето евреи.Тие се над сите во светот.Тие го управуваат светот.У Виена му рекле дека масоните може да се сметаат како нивни ''подпароли".Он уствари бил у еден кафич сто е најстар во Виена,и наводно таму членовите на тој таканарецен комитет,најчесто,сакале да седат и да ги договараат нивните следни потези.Мн слики имало од непознати фаци како седат со Черчил.Сталин,Горбачов...Наводно таму паднал договорот за поделба на СССР.Не сум сигурен ама мислам,сликите биле залепени на зидовите онака ко за украс...Тоа е една од најмалите работи што ја напраиле тие опасни фаци.Кој бил во Виена може и да спомне несто за овој кафиц Кафе Стар или така несто...Ваше мислње или некој прочитан факт?

1. Се пишува портпарол, не подпарол.
2. Да бе седеле во кафич и многу ракии мавнале и тогаш еден од комитетџиите рекол:-А бе, знајте шо?Јас мислам дека треба да го делиме СССР.И другите така поднапиени рекле да бе ај ќе биде ама ова мора да се залие.И си продолжиле така до сабајле.

Мн слики имало од непознати фаци како седат со Черчил.Сталин,Горбачов...Наводно таму паднал договорот за поделба на СССР.
Нормално дека ќе се непознати, кој би препознал некој рандом фацки кои се сликнале пред 70 и кусур год со Черчил и Сталин :toe:

Абе ти да видиш какви се договори за поделба паѓаат кога ќе се начукаш :pos:

Абе ти да видиш какви се договори за поделба паѓаат кога ќе се начукаш :pos:
:pos: со еден другар ја обновивме Југославија, та и Бугарија ја припоивме :) сите делат ние обновуваме
Инаку, по темата, најверојатно станува збор за некое масонско здружение, кое можеби е повлијателно од другите ложи. Секако, доколку сево ова е вистина...

Во ред е сето ова со 2/3 од вкупниот капитал кој го поседуваат 300те најмоќни фамилии,меѓутоа ме интересира една работа дали во тие фамилии спаѓаат и мафијашките фамилии како на пример фамилијата Ањели од Италија или пак фамилиите на богатите шеици од Саудиска Арабија?

Ги толчеа Евреите цели векови, им дојде преку глава. Не е чудно да постојат вакви Комитети, можеби овој не е навистина некој Комитет но сигурно постојат такви.

Комитет 300 - Џон Колман...нешто повеќе

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom