Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Јаооо.. Ме тресна ептен назад ... Колку моќен цитат.. пс може подетални информации за ова ЧУДО ?Насмевни ми се. Насмевни ми се за да можам уште еднаш да ја согледам светлоста, тој свет на твоето лице. Потсети ме на топлината од фурната во која влегував во зимските денови враќајќи се од училиште со чантата в рака за земам ѓеврек; потсети ме на моите весели скокања од скелата во морската свежина; потсети ме на првиот бакнеж, на првото прегрнување: на качувањето на врвот од високиот орев; на моето себенадминување во летната вечер, на моето пијанство од среќа во ноќта; потсети ме на убавата млада девојка под мојот јорган и на тоа како таа ме гледаше со љубов. Сите се таму во таа земја и јас сакам да бидам таму. Помогни ми, помогни ми да бидам среќен додека се среќавам со секој мој здив што се намалува. Орхан Памук
Јаооо.. Ме тресна ептен назад ... Колку моќен цитат.. пс може подетални информации за ова ЧУДО ?
Утре од саба саба пред боокс стореТоа е од книгата ,, Новиот живот " од Орхан Памук, мислам издание на Култура.![]()