Човекот со чудна навика да ме удира со чадор по глава (македонски краткометражен)

• Креатор на темата Креатор на темата IvicaPunK
  • Време на започнување Време на започнување

IvicaPunK

Старо нов член
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.084
Поени од реакции
85
Локација
Скопје
Задолжително да го погледнете. Филмот има освоено трето место на некој си фестивал во Каиро. Според мене, најдобар од кратките македонски филмови.

П.С. Лош рендер и на моменти ти иде мониторот да го избоксираш.

Што мислите ?

Да кажам дека е ок или не е лошо,ќе бидам лицемерен,затоа ќе кажам лошо мн лошо.Али некако мн повеќе ми прави ќејф да гледам некој наш филм без разлика колку безвезен,него некој од тие америчките срања.

Да кажам дека е ок или не е лошо,ќе бидам лицемерен,затоа ќе кажам лошо мн лошо.Али некако мн повеќе ми прави ќејф да гледам некој наш филм без разлика колку безвезен,него некој од тие америчките срања.

Приказната е стара, а и не е прв филм направен според истата. Ја гледав и англиската верзија, ама тиње. Единствено што не ми се допаѓа е глумата на Петар Арсовски(а и Јовица забушава). Во глобала многу ми се допаѓа бидејќи има прекрасна поента и стварно незнам зашто на тебе не ти се допаѓа. Можеби ми паднал критериумот за македонските филмови од што ги има у изобилство:pos:

Приказната е стара, а и не е прв филм направен според истата. Ја гледав и англиската верзија, ама тиње. Единствено што не ми се допаѓа е глумата на Петар Арсовски(а и Јовица забушава). Во глобала многу ми се допаѓа бидејќи има прекрасна поента и стварно незнам зашто на тебе не ти се допаѓа. Можеби ми паднал критериумот за македонските филмови од што ги има у изобилство:pos:
Незнам највероватно зато шо јас и ти не сме исто и не гледаме исто на работите,просто е мислам вака ко ќе размислиш.

Ваљда има некакфа поента, а? Ваљда чика му дојде нешто као среќа, сфе си дојде на сфое нели.Ќари си гу комшику, напраи си га афто, зацфрсти си га место на работу. Следеќи е растафаријанац, да престане да дува мару и да вика по дома : D

Мене овј филм ме потсети на The Spoon murder
Незнам дали сте га гледале, интересно видео : D
Oбаавезно да га глеате еј

Поентата е да има иницијатива во животот, ударите со чадорот се само казна за тоа што не го прави. Барем тоа беше јасно. Фино, не баш уникатно, но фино, нешто што го нема во нашиве долгометражни филмови.

znaci mora da se kopira imalo film kade sto udiraat so lazica a nie pravime film kade sto udiraat so cador

Знам еден филм за еден човек кој оди, ај да не правиме филм за еден човек кој оди. Поентата е сосема друга и тоа не е филм туку видео зафрканција за глупите хорори.

Поглупи коментари у живот неам сретнато...
Ко што рече @R... Dark King, во филмот се прикажува обичниот човек кој нема муда да направи нешто у врска со својот живот. Немаше муда да им се спротивстави на проблемите туку одбираше да бега од нив. Типката што ја меркаше а немаше муда да и пријде у фаца, аутомеханичарот што го јебеше за ружната пеглица, итн итн.
Чадорџијата е неговата фрустрација, неговите проблеми, излив на пичкарската душа која ја снема кога конечно почна да живее.
Ако мислите дека е клише, клише е. Ако мислите дека многу луѓе се опаметиле после толку спамање на клишето, се лажете.

Денешниве долгометражни филмови се многу скапи, така да Македонија не може да има некоја позначајна продукција
Но кратометражниот филм е наша шанса, затоа ми се допаѓа кога се снимаат вакви филмови. И мислам дека треба се стимулираат вакви филмови

Кој всушност е чадорџијата? Среќата?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom