Чипс

• Креатор на темата Креатор на темата Galactikos
  • Време на започнување Време на започнување
И јас одбегнувам да купувам чипсови мада не сум некој здравоживетен тип. Другарка ми донесе пред некое време чипс со лук од Стокомак во долга кутија се... Многу интересен вкус. Инаку мојот фаворит е Ruffles ама обичен без вкус на нешто и баш тој многу тешко се наоѓа.

Во Кам имате замена за класичниов чипс здрава варијанта, од ориз и пченка направен со маслиново масло и без пржење
Српски производ https://benlianfoods.com/

Пробај го и лутиот со пиперки. Мене ми се допаѓа иако има 10 кила буковец внатре и цела рака после тоа 2 дена ти е црвена.
Уште тој ми остана и сол и црн бибер.

Прегледај го приврзокот 285791

У Тинекс, врв е. Со sour cream & onion е најбоље оф корс.
Мрсен, мноооогу добро крцкав, солен, дебел, мх мх.
Добар е тој дански чипс.
Ја генерално купувам од тие што се без палмино и појачувачи. Рафлс се такви, но повеќето (српските особено) имаат и од двете срања.

Чипсот е еден од највкусните и најнездравите продукти измислени од човекот. Среќа, одамна не ми е присутен во животот иако одвреме навреме знам да се почастам, прилично ретко.
Своевремено па и ден денес апсолутен фаворит ми беше ruffles обичниот ребраст без зачини. После кога рафлсот го снема се префрлив на турскиот чипсо што мислам дека беше најблиску до рафлс, па после него на обичниот ребрасти чипси, мислам српски е овој. Чачанскиот ребрасти исто го ставам меѓу омилени, чачанскиот општо многу го подобрија за разлика од порано кога беше премрсен.
Презачинетите не сум ги сакал никогаш, вајда доритос обичниот е едини зачинет чипс што ми праи ќеиф. Ми текнува кога излезе доритос кај нас беше дупло поевтин од рафлсот за најголемото пакување, рафлсот 90-100 денари а доритосот 50 факин денари. Го здробифме со брат ми од јадење едно време.
Како и да е, пожелно е да го избегаваме чипсот што е можно повеќе :)

Пик Чачак одувек ми бил најбољи мене лично, али нека бркаат работа со тие појачувачи и палмино масло.

Го пробал некој новиот чипс на Chipsy со 50% помалку масти?

Прегледај го приврзокот 285791

У Тинекс, врв е. Со sour cream & onion е најбоље оф корс.
Мрсен, мноооогу добро крцкав, солен, дебел, мх мх.
Добар е тој дански чипс.
Ја генерално купувам од тие што се без палмино и појачувачи. Рафлс се такви, но повеќето (српските особено) имаат и од двете срања.
Ќе ви пратам трансакциска да ми платите за амортизација на пломбите :D

Го пробав овој со сол и не сум фасциниран (тапа), а и цврст како стакло да гризам :confused:

Имам уште едно паковање од тој со црн бибер и сол и јок уште еднаш (барав sour cream & onion ама немаше на рафтот).

Го пробал некој новиот чипс на Chipsy со 50% помалку масти?

друже ве лажат, све тоа е напукано хемија, чипс би забранил со закон. Ако сакаш чипс земаш вреќа компири и си пржиш у фритеза или рерна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom