Чии мислења ви оставаат најубав впечаток (Форумски авторитети)?

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Струмикс, една година подоцна.... би те замолил да направиш еден напор т.е. паралела на сегашните форумски авторитети, како автор на темава :)

Би било интересно...

Иииии, после уште една година, ви се промени нешто?:pos2:
Серпико, ти си на одмор знам, па ајде другиве да ги прашам ... дали вие гледате некои форумџии како авторитети на форумов? Ако да, кои и на кое поле?
Се сетив на темава пишувајќи на таа другата, за авторитети во секојдневниот живот.
Јас за овие три години не сум стигнала да си кажам што имам за тука, но мудро сум собирала информации и добро што сум почекала, дека многу работи се промениле. Ќе се менуваат и понатаму, но до сега, кои се мои авторитети тука, ќе пренапишам кога добро ќе ги селектирам.:pipi:

Кај мене има промена освен оние кои ги набројав тука се и Вотка,Брн 84 Бушав,Батерфлај со едно т :pos2:,Кејзи ин лав,Братот,Ешли хмммм ако некој ми текне друг ќе допишам:smir:

Серпико, Трн во Око, Разиел, Годес оф Хаос, Ада, Никола, Јове_бт и Бацилус Гагос форумџии кои кога ќе напишат нешто, истото им вреди.

Ацид,Мистичен,Серпико,апокалипто,струмикс,кактус,трн во око нивните мислења вредат :)

Леандра, Дивајн, Серпико, Виктор, Мисирков, Мистичен, Трн - ако збориме за авторитети.
А има уште една долга листа на членови чие мислење ми е мерак да го читам, први на памет ми доаѓаат Ада, Псај, Сатори, екс машина, Никола, Бада... итн:)

Апокалипто, Ацид, Дивајн, Серпико, Никола, Братот, ТрН Во око, секое мислење на место со некое добро објаснување..

на форумов рака на срце, има многу интелегентни постери на мислења, а колку се во живо спремни незнам тоа...има разлика секако...зашто имам впечаток дека доста мислења се прво на хартија напишани па после постирани...

инаку у врска со авторитетите две ствари сакам да кажам

1'дека админите и модраторите помалце би требало да се замараат со наметнување мислења и кочење на либералноста и лепршавоста на форумот...зашо некако ми изглеа као блага форма на некоја инквизиција...а би требало да е забава, пошо колку и да има некоја сериозна тема увек ке се најдат двајца спротивставени и ке почне врегање...и ондак улетуваат пулените од раѕните кланои и сечат, шо би значело дека објективноста и непристрасноста е привидна, или народцки казано, секој врти вода накај својата воденица...смешно ми е тоа се затоа и сум неозбилен по малце на форум...

2'не поднесуем авторитети, и никад не сум можел да поднесам...:helou:

Ninhilist,avtoritet vo filozofija i religija xD
[Zeus] avtoritet vo spam na forum <3

Цитат:
Напишано од GoD.HateUSaLL
Ja ne razbiram zaso gi stavaat na izlog koa ne se za prodaja.. -.-

Odgovor na Misirkov:
Теортески, женските гради денес се на лизинг, со опција да купиш. Но и да ги купиш, и тогаш нема да се твои. Во меѓуврме може да се случи trade in, во кој ти ја губиш инвестицијата.

Чудо е економијата денес...

Само здравје.

Za postov raka davam :)))

[Inace,muabetov se pravi vo temata "Zjapanje vo zhenski gradi-dobro za zdravje" or w/e xD]

Тоа што го сметам за авторитет на форумов, освен, оној што мора да се почитува ми е само една личност.
Кафе дел Мар.
И тоа не само форумски, туку пред се во скоро сите мои полиња на дејствување.

Acid, Мистичен, Викторгг, Сатори, Псај, Серпико, Џену, Апокалипто, Крејзи ин лав, Дивајн, Форчн... Тие од оние што почесто пишуваат... Има и уште некои ама ретко ги гледам па сеа не ми текнува :)

не неможам да имам некакво мислење преку тоа што ке го напишете се додека некого не запознаам не можам да имам некое мислење за него не знам колку сте озбилни во пишувањето но сепак на сите ви верувам и сите сте генијалци за мене како што гледам имате големи искуства во животот ваш и тоа доста го ценам кај тие луѓе

Ne priznavam avtoriteti

Реактивација а? :)

Јас би дал еден поинаков осврт од наведување чисти никови... Форумскиот авторитет, во никој случај не се препознава по бројот на зеленките ниту по бројот на постовите. Има околу дузина (веројатно ни толку) форумски ликови, кои можам да ги сврстам во оваа категорија, тоа се луѓе кои кога ќе влезат во тема, и (пожелно) во дискусија е задоволство да се читаат, бидејќи тие не се (ова ќе биде конфликтна реченица) сериски броеви, тие размислуваат што ќе напишат и сносат одговорност за напишаното, а и најчесто нивните идеи, сфаќања и мислења се издржани. Сепак, најчесто тие и влегуваат во дуел, бидејќи за Абортус, има две вистини, како и за еутаназија или можеби за општествениот систем.

На пример, веќе години (за мене) ултимативен авторитет е Bacillus Gagous, врз кој можеш да пишуваш семинарска работа на она што тој го кажува. Неговите мислења се проверени, тоа се факти, и тука нема многу мрдање, па на повеќето теми спротиставувањето е залудно. Sussaro, суровото “копиле“ кое директно знае да те збоде онаму кај што треба и она кое сака да ти го докаже ќе го направи толку пластично што ќе ја смени онаа класична човечка особина на неразмислување, и ќе те натера да речеш, океј, грешам. Ada, иако добро ја знаеме дека умее да менува ставови како бебе пелени, таа е човек кој непогрешливо ќе го состави она што сака да го каже, и проклето секогаш е во право. Ако се најде форумџија со неа во ситуација на конфронтација, тогаш најверојатно воопшто и не ја сфатил подлабоката нејзина поента. Проблем е што нејзините форумски мислења не се редовно нејзини, туку нашминкани за публиката, како риалити шоу, но ние ја гледаме Ада, не Инес. Разиел. Малиот кине, како фристајл хип хоп артист, незадржлив е. Она што сака да го пласира на филозосфките теми го прави перфектно. Доза на интелигенција, доза на манипулација со публиката, и средено е. Одличното познавање на таргет групата му овозможува да продира лесно, пишување на висок стил ги освојува широките народни маси, против него не смее да се постира, бидејќи секој знае дека го чека плејада на зборови за гуглање. Форумски стравопочит имаат членовите кон него. Слично како Мистичен, само што неговиот стил е прилично едноставен. Не дека тој не знае, но нема потреба, неговиот авторитет е стекнат врз основа на моќ, и на исправност. Авторитет се стекнува со добра работа, не само со веќе готова позиција. А неговите постови ако веќе ги има, пукаат од директност и реалност. Шанса за жалба нема.
Исто така, го имаме Серпико. Е тука сме малку во зезната ситуација, наеднаш сите го видовме на Тв, делува чиновнички, го читаме со сериозни и наместа силни постови, има титула форумски администратор, тој е форумски авторитет. Кога се “бореше“ за таа позиција можеби и не беше толку убедлив, но сега, членовите знаат кој е Серпико.

И потоа има еден вид на авторитети “Б“... членови кои се редовни, кои пишуваат на различни теми, кои со своето појавување во темата навлекуваат читачи, а такви ги има повеќе. И сега, она што ме иритира страшно, е што младите и новите членови немаат чувство да го почитуваат е, што ќе се истепаат кој да напише не оставајќи им простор на овие “авторитети“ да ја поведат темата. Па добра тема пред да почне добра дискусија, има веќе 4 страни шљам. Но, претпоставувам тоа е цената на демократијата :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom