Чие предавство не се простува?

• Креатор на темата Креатор на темата B. Boop
  • Време на започнување Време на започнување
Предавство од пријател или другар јас не би простила

Ничие предавство не простувам...штом некој ме предал не ја заслужува мојата почит и доверба повеќе...

nikoj ja nema dovolno mojata doverba za da ima shansa da me predade...

Во животот имате ситуација за битно животно прашање за која останувате без поддршка од сите блиски, баш од оние од кои најмногу сте очекувале (родители, партнер (брачен-небрачен), брат/сестра). Чие предавство би ве погодило најмногу? На кого не би можеле да му простите никогаш?
Слаб сум на простуење.
Безвезе е и да се признае овака јавно,
ама декларативно, на збор,
ќе ти простам ја,збор да нема.

Вистински... НИКАД.

Кога верата исчезнува, нејзиното место го зазема суеверието. Во тој поглед, човечката душа не ја поднесува празнината. Човекот е создаден според образот Божји , и од почетокот е насочен кон својот Творец. Но, кога ќе го загуби Бога во своето срце, настанатиот вакум бара да биде пополнет со нешто, а човекот ги прифаќа оние сурогати кои му ги нуди светот што го опкружува.

Во животот имате ситуација за битно животно прашање за која останувате без поддршка од сите блиски, баш од оние од кои најмногу сте очекувале (родители, партнер (брачен-небрачен), брат/сестра). Чие предавство би ве погодило најмногу? На кого не би можеле да му простите никогаш?

Сечие предавство би ме погодило многу, иако од се` што не ми е фамилија не би ме чудело и секогаш очекувам. Би простила само на мама, тато, брат ми и сестра ми, затоа што знам дека доколку не би ме поддржале во некоја моја одлука тоа не е предавство туку обид да ме заштитат, мислејќи ми се` најдобро.

нема исклучоци никакви! никад не се простува било кој да го направил!

Ne prostuvam predavstvo na osoba sto mnogu sum ja sakala mnogu sum pravela za nea i mnogu sum ja cenela i na kraj da mi napravi takvo nesto ke ja izbrisam od spisok na zivi i nema da sakam veke nisto da znam za nea prestroga sum za toa zasto mojata ljubov bila neizmerna a nejzinata lazna toa ke e kukavicki :nesvest:

и тоа е дел од нас зар не ,но прашината не се тресе така лесно.

не би простила предавство од некој близок..роднина,родител итн........а другари дечко и да ме предадат ке помине ке најдеш друг/друга ама мајка татко или некој близок роднина нема да најдеш :pipi:

Predavstvo kako predavsto bi mozela vo nekoi slucai da prostam no nikogas ne bi mozela da zaboravam od kogo i da bide....Megjutoa ima nekoi predavstva preku koi ne mozeme da pomineme kolku i da se trudime.Na primer, predavstvoto od partnerot nikogas ne bi mozela da go prostam i da pominam preku toa, kolku i da sakam ednostavno ne mozam, toa e posilno od mene!

Zavisi za kakvo predavstvo stanuva zbor.Mozam da prostam no nikogas nema da zaboravam a toa e poloso

ако предадеш рода си или вјарата си, от това по лошо нјама!

Предаство од некој ептен близок не се простува...:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom