Еден од најважните натпревари и за двата клуба. Од овој натпревар можеби ке се решава и за пласманот на табелата. Затоа шо и двата клуба и немат баш некој импресивен старт.
Секако дека Ливерпул е во позавидна ситуација, со оглед на неочекуваните порази од Тотенхем и Астон Вила. Но сепак навивачки очекувам тоа брзо да се санира и заборави!
Челзи исто така не е во сјајна ситуација, веке го доживеа првиот пораз од Виган, со што и се докажа дека Анчелоти и не обрка премногу внимание на средината на теренот на Челзи, каде неговите претходници ја базираа играта токму на тој дел, каде се форсираа Лампард и Балак како главни двигатели на нивната игра!
Токму тука јас мислам дека ние ке имаме шанса!
Сите очекуваме Маскерано да заигра на овој натпревар, кој ни е и повеке од потребен, затоа што Лукас иако на последните натпревари се покажува како да на секој натпревар учи по некој нов чекор:kesa:, сепак мислам дека треба да го преседи овој натпревар на клупата.
Бенитез веке го слушнавме и прочитавме во некои интервјуа дека ке сме виделе еден нов Ливерпул. Дали тоа значи дека ке има некои битни промени во тимот????
Јас мислам дека НЕ. Сепак мислам дека Бенитез се обидуваше да каже дека ке биде само променет пристапот на игра на некој играчи (посебно одбраната), кој да бидам реален не се покажуваат во најдобро светло!
На овој наптревар мислам дека Џерард ке биде во линија со Маскерано, а Бенајун ке биде оној кој ке биде ветерот во грб за Торес.
Бенајун докажува дека може да игра на секоја од тие 3 позиции кои се наогаат позади Торес....... Па зошто тоа и да не го искористиме!!!!!
Мислам дека е редно време Ливерпул да покаже игра која ке ветува борба за титула.
Во секој случај кажав и ке повторам, од овој натпревар за овие две екипи ке се одлучува, понатамошниот тек на сезоната, барем ја така мислам

.
Резултат..........!
Нормално ке кажам победа за Ливерпул!

Но за голови некако сите ме изненадува, шо мислат дека ке ги има малку.
Ја мислм обратно, дека ке ги има
НАЈМАЛКУ 4.
Мислам дека ке се повтори последниот наптревар шо се одигра во лига на шампиони, но секако се еден гол помалку на Челзи, а може и два зошто да не!!!!
Нека ни е со среќа!!!:smir: