Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Можеш и од Хроно 24 али е поскупоИма дилери на ролекс со неколку саати на лагер. Само ги тргаат од излог после работното време![]()
Мислење за Sistem51 од Swatch? Веројатно најевтина опција за механичко швајцарско движење од сите, само што е заварено па не може да сервисираш и повеќето малку личат на играчки, ама сепак интересна технологија
Прегледај го приврзокот 377686
Ако имаш некој динар плус докај 500-600 земи Едокс и уживајМислење за Sistem51 од Swatch? Веројатно најевтина опција за механичко швајцарско движење од сите, само што е заварено па не може да сервисираш и повеќето малку личат на играчки, ама сепак интересна технологија
Прегледај го приврзокот 377686
Веќе нарачав Seiko SRPG27 со традиционално Seiko движење, сеа финтата ми е да најдам швајцарски саат за крај на колекција за сеа, се размислувам за swatch бидејќи ем швајцарско ем со механичко движење, што е финтата на швајцарите, иако ова е 100% направено од машини хахаха, проблем е што би требало да го фрлиш ако се расипе зошто е затворено, ама луѓе викаат дека траеле со години...Прегледај го приврзокот 377688
Ко за тебе ова.
Аутоматик Сеико механизам, сафирно стакло за 120 евра.
Ќе размислам за нив ако се одлучам за кварц швајцарски (зошто толку иам буџет за овој, 200-250е)Ако имаш некој динар плус докај 500-600 земи Едокс и уживај
Стварно, од тие таквите препродавачи дури и Бил Гејтс не можел да си купи салам саат па си зел касио дуро за 50 евра.Јбг, официјалните дилери ги даваат на свои луѓе, на "втора" рака се продаваат дупло поскапо од во продавница. Требаше да се направи правило еден човек да не може да земе повеќе од 3 саати годишно, пошто таква им е политиката предност имаат луѓе со потрошувачка историја, иако мое мислење е дека најголем дел ги земаат препродавачи. А обичен човек може да сања да земе гмт и сабмаринер, да не зборам дејтона.
Саат од пред 20 години е со мали димензии и за денешен стандард би се сместил во графата на големина на женски часовници.Сосем сте во право за Ролекс! Ги чекаш, па дури и те бираат за твои пари… (ова ми е мене сулудо!)
И таков им е маркетот… си знаат они убаво, не се глупи.
Тој што има веќе купувна историја и има неколку или дури и повеќе, пак ќе земе! Ама тој истиот е милионер што им “додава” вредност на брендот.
Обичен смртник, што ете така има 10-20к за да си напраи ќеиф, нема да стигне на ред намерно, и така ќе го пратат на маркетот за половни Ролекси. Што пак им ја држи, и дури и крева цената на користените..
Резултат?! Пак јачање на брендот и името.
Се е тоа испланирано, не се секирајте!
Само што муштериите воглавном им се средовечни луѓе, а на пазарот за користени доаѓаат саатите од бумерите…
За 20-30 години од сега, кога муштерии ќе треба да им бидат џен Z, друга песна ќе биде.. а па да не зборувам технологијата кај ќе отиде! Само о том по том…
Така ги лажеле комунистите луѓето во тоа време, не е крив дедо ти. Секоја генерација си купува/продава некоја без везе приказна.Не напишав на темава, дека кога сум се родил, дедо ми купил Восток за мене…
Нит некогаш сум го носел, нит некогаш ќе го носам. Ама знам дека кога го купил, го коштало многу пари за него, а и бил купен од љубов!
Е тоа му е реалната цена на тој саат… Спомен од дедо ми…
Можда ни 2$ не вреди денес, ама да ме стави некој во живот или смрт да одберам еден, ни секунда нема да мислам пред да го фрлам Епл-от!
А сум претарал дигитални, кварцни, но-нејм, Касија…
Или те влече тоа, или не…
Мене ми е потреба само за спорт и ништо друго…
Сеа си ко Бил Гејтс
Тоа е прашање на вкус и лична филозофија. За некој ќе е за џабе, за некој не.pozdrav decki, ubava tema i ubavi mislenja.
Ima edna prodavnica vo carsija preprodava solidni repliki na luksuzni casovnici, vidov tag heuer chronograph od 300 evra.. sto mislenje imate vredi ili da ne si arcam parite za dzabe?