Часовници

што да се затвори, имам видено секакви копии на јутуб, имаш копии што коштаат многу пари и се скоро совршени. Само човек што стварно се разбира од ролекс може да ги препознае.
Исто ти се фаќа дали носиш копија од 5 или од 1000 евра. Саат како саат е уметност, муабетов ти е на ниво "има копии на Мона Лиза, а коштаат поевтино". Треба да си тежок комплексаш да купиш копија, за било што.

Исто ти се фаќа дали носиш копија од 5 или од 1000 евра. Саат како саат е уметност, муабетов ти е на ниво "има копии на Мона Лиза, а коштаат поевтино". Треба да си тежок комплексаш да купиш копија, за било што.

па тој што купува копии не купува оригинали. Тоа е очигледно. Не ми е муабетот дека ја сакам да купувам копија Ролекс. Само сакам да ти кажам дека копиите се многу напреднати. И освен ако не го отвориш, нема да знаеш дека е копија ако си лаик за тој бренд. Еве ти споредба.

А да завршиме со дебатава со заклучок

КУПУЕМ СААТ ОТИ ИМАМ ПАРИ ВИШОК И НЕ ЗНААМ ШО ДА ПРААМ СО НИВ ОТИ МИ СЕ МОЖЕ

мене повеќето ми се затоа .... Имам и прстени ако сакате :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

па тој што купува копии не купува оригинали. Тоа е очигледно. Не ми е муабетот дека ја сакам да купувам копија Ролекс. Само сакам да ти кажам дека копиите се многу напреднати. И освен ако не го отвориш, нема да знаеш дека е копија ако си лаик за тој бренд.
Ја се слагам со се тоа, ама не треба така да биде. Може да е 1:1 со оригиналот, ама пак е копија.

Кинеските копии се подобри од Ролекс! Ова треба во попап на форумов да излегува. И тоа не само кога го отвараш прв пат, туку буквално на секои 10 сек да се појавува во секоја можна тема

Sent from my iPhone using Tapatalk

А да завршиме со дебатава со заклучок

КУПУЕМ СААТ ОТИ ИМАМ ПАРИ ВИШОК И НЕ ЗНААМ ШО ДА ПРААМ СО НИВ ОТИ МИ СЕ МОЖЕ

мене повеќето ми се затоа .... Имам и прстени ако сакате :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:
имам еден со кутлеш сонцето, еден со кијанит,еден со оникс и еден со македонски рубин ....

Немам нокти иначе че пратев

Затворете ја темава, доста е.

А ти што мислиш, Ролекс или бил кој швицарец го прават часовничари како на цртаните филмови?! :pos:

Добро…
Само не биди разочаран кога некој ден ќе разбереш дека 70-80% од деловите им стигаат од Кина, а и тие што ги прават у Швицарска, ги штампа(сече) машина од шаблон, едно плехче од нерџајучи челик.. исто како у кина!
Дури и машина ги полира, све, а човек само ги склапа на лента…

Нивната вредност се темели само на името на брендот! Исто како што едно парталче од Версаче, Гучи, Армани кошта 1000-2000€
Се останато е маркетинг, моден тренд и курч дека ете сум имал 20000$ за саат…
Толку!

А ти што мислиш, Ролекс или бил кој швицарец го прават часовничари како на цртаните филмови?! :pos:

Добро…
Само не биди разочаран кога некој ден ќе разбереш дека 70-80% од деловите им стигаат од Кина, а и тие што ги прават у Швицарска, ги штампа(сече) машина од шаблон, едно плехче од нерџајучи челик.. исто како у кина!

Нивната вредност се темели само на името на брендот! Исто како што едно парталче од Версаче, Гучи, Армани кошта 1000-2000€
Толку!
Мое мислење е оти се бренд и им плаќаш појќе пари заради марката шо они мора да соберат пари да го заштитат брендот у институција .

Кинезите нема шо да штитат . Буквално ги имаат истите делови шо каде Ролекс,Молекс и др склапаат .
Буквално исто ко Гејфон и Самсунг .

Отвори Хуавеи и Шаоми . Американски компоненти,Руски компоненти све е тоа во Кина .

Мојот Касио пишува Мејд ин Чајна

Добро…

Толку!

Добро искрено ме интересира вака прњд комп седиш и вакви глупости да трескаш не ти е малце глупо?

Добро искрено ме интересира вака прњд комп седиш и вакви глупости да трескаш не ти е малце глупо?

И мене искрено ме интересира дека уште луѓе веруваат во вредност на брендови…
Ама па ќе ми текне дека има уште миљони луѓе што чекаат шит-коини да рипнат у вредност..
Така да… бар ролекс-молекс ти е нешто “посигурно” како биткоин :rolleyes:

И мене искрено ме интересира дека уште луѓе веруваат во вредност на брендови…
Ама па ќе ми текне дека има уште миљони луѓе што чекаат шит-коини да рипнат у вредност..
Така да… бар ролекс-молекс ти е нешто “посигурно” како биткоин :rolleyes:
Зависи од брендот. Ама да, за да станеш бренд треба да имаш нешто докажано и со тоа уживаш поголема доверба кај купувачите. Не иде тоа само по себе. Како што не убедуваа форумски експерти дека Кинеските коли биле подобри од Мерцедес на пример. Иначе ја чисто се сомневам дека некој би вложил толку време и труд да копира Ролекс и да направи копија со ист квалитет. Ај што нема да им успее туку ако веќе произведуваш таков квалитет може и нов бренд да направиш нема потреба од копија на постоечки бренд.

Зависи од брендот. Ама да, за да станеш бренд треба да имаш нешто докажано и со тоа уживаш поголема доверба кај купувачите. Не иде тоа само по себе. Како што не убедуваа форумски експерти дека Кинеските коли биле подобри од Мерцедес на пример. Иначе ја чисто се сомневам дека некој би вложил толку време и труд да копира Ролекс и да направи копија со ист квалитет. Ај што нема да им успее туку ако веќе произведуваш таков квалитет може и нов бренд да направиш нема потреба од копија на постоечки бренд.

не се секирај игорче, Ролекс нема да загуби пари ако има копии. Увек ќе има офци за стрижење кои ќе искешираат пари.

Најчесто луѓе што купуваат вакви брендови се снобови кои ги заработуваат парите без пот.

За Ролекс се чека и до 2 години,не можеш да влезеш у продавница и да го купиш.Те ставаат на листа и кога ке ти дојде редот а тоа може да биде и поише од 2 години.Дамо онлајн може одма ама не од Ролекс официјален

За Ролекс се чека и до 2 години,не можеш да влезеш у продавница и да го купиш.Те ставаат на листа и кога ке ти дојде редот а тоа може да биде и поише од 2 години.Дамо онлајн може одма ама не од Ролекс официјален
Има дилери на ролекс со неколку саати на лагер. Само ги тргаат од излог после работното време :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom