Часовници

Се мислам да го купам овој часовник:

Не го знам брендот, а не сум ни експерт, ваше мислење за брендот, часовникот, и дали вреди?

Не го знам брендот, а не сум ни експерт, ваше мислење за брендот, часовникот, и дали вреди?

Кварц Мијота, минерално стакло, 42мм - не вреди за таа цена. Брендот е мех, генерички брендови под капа на една фабрика кајшто користат јапонски/кинески механизми и ги брендираат со различни имиња (Iron Annie, Bauhaus, Junkers, Zeppelin).

За тие пари имаш мнооогу подобри опции, оригинал јапонски како Citizen Tsuyosa, Orient Star, Orient Bambino или швајцарски Swatch група брендови (Tissot PRX/Mido/Certina кварц), на попуст може и автоматик Tissot/Hamilton или Junghans кварц да начекаш ако сакаш добра германска марка а не фалц како Цепелинов. Glycine исто има добри дајвери во тој ценовен ранг.

Многу убав часовник. Тоа мијота кварц го гледам дури и како предност, једино што е минус е минералното стакло кое ќе се греби и ќе нервира.

Back
На врв Bottom