Часовници

Јас пак ќе кажам. Смартвач не е медицински уред!
Точно, мерат некои работи, ама до утре сабајле да бидат сертифицирани, нема да бидат веродостојни!

Има добра причина зошто докторите сеуште користат живин апарат за притисок, а не од оние електричнине, иако се помали и полесни за ракување…

Едноставно некогаш… 97% точност не е доволно…
Живи луѓе сме!

Јас пак ќе кажам. Смартвач не е медицински уред!
Точно, мерат некои работи, ама до утре сабајле да бидат сертифицирани, нема да бидат веродостојни!

Има добра причина зошто докторите сеуште користат живин апарат за притисок, а не од оние електричнине, иако се помали и полесни за ракување…

Едноставно некогаш… 97% точност не е доволно…
Живи луѓе сме!
Da i jas rekov deka ne se medicinski Aparati i deka merat so 97-99% tocnost sto za eden aparat za po doma e pivejce od dovolno.

Ovaa nedela zaradi rabotno mesto odev barem 5 Pati kaj razlicni lekari i mi merea Pritisok, i zamisli site koristea Digitalni Omron aparat.

Tolku za toa "живин апарат за притисок"

Imam ist takov Sto koristi duri i specijala Manzheta sro ne mora da ja centriras na venata prijavuva aritmija i meri dva pati vo edno pumpanje .

I ovaj aparat ne spajga vi taa kategorija na Aparati za podoma tuku vo profesionalni aparati di 99,99% tocnost.

I16813355114028819343997851196436.jpg

Епа тоа е поентата, немаат ништо плус што е неопходно. :D

Ако имаш проблем реален со срце, притисок, пулс, кислородна сатурација итн субјективно ќе почувствуваш и ќе одиш на доктор. Нема потреба да плаќаш плус пари за екг и притисок, за телефонски повици и мејлови. Тоа е само мое субјективно мислење.
Ако одиме од оваа гледна точка, тогаш саатот не требаше да постои уште од 2000та наваму.
Реално мобилниот телефон ја обавува неговата единствена функција (далеку подобро). Со исклучок на ситуации кога немаш простор да бараш телефон саатот е тотално непотребен (како и 99% од накитот).

Ако одиме од оваа гледна точка, тогаш саатот не требаше да постои уште од 2000та наваму.
Реално мобилниот телефон ја обавува неговата единствена функција (далеку подобро). Со исклучок на ситуации кога немаш простор да бараш телефон саатот е тотално непотребен (како и 99% од накитот).
Саатот е попрактичен во 90% од случаите. Барем мене кога сум на работа и кога сум зафатена полесно ми е да видам колку е саат на рачен часовник, отколку на телефон. Накитот разубавува, значи има декоративна улога. Дефинитивно лоша компарација.

Да, глупо е кога некој зборува или чита пораки на часовник!

A dali pomalku sedes na telefon?
Bidejki ke titne nekoja notifikacija i stom go otklucis cel svet e pred tebe, pa da proveris socijalni mrezi, nesto da skrolne vesti, forum… epten e slippery slope dodeka pretpostavuvam so smart watch ke dzirnes sto e notifikacijata nabrzina i ne go otklucuvas tefonot pa da zaglavis.
Dali funkcionira kaj tebe kako detox? Kolku screen on time imas od koga go zede?

Саатот е попрактичен во 90% од случаите. Барем мене кога сум на работа и кога сум зафатена полесно ми е да видам колку е саат на рачен часовник, отколку на телефон. Накитот разубавува, значи има декоративна улога. Дефинитивно лоша компарација.
На работа ќе си туриш ѕиден часовник, а ако имаш монитор пред тебе имаш и саат ;)

А за разубавување на пластичар, или пак ако си имала генетска среќа :D

Еееуујјј. абе кој сакаше да купува нов сааат ...

Еве ти бајо северџанска фирма

Јас брате. Fingers crossed се надевам ќе бидам прифатен на темава со раширени раце откако ќе ставам слика. :jeeee:

Муабетиве смартуоч vs аналоген се ко да расправате дали кола на гориво или струја.

Слични предности и недостатоци се.

Кој има живци да става на пуњач рачен часовник секој втор ден, алал да му е на живците заради провизорното ЕКГ и апаратот за притисок кои му се сосема непотребни.

Друг е муабетот дека се естетски 0

пуњач рачен часовник секој втор ден
Не е ни вистина .... До 14 дена им трае батерија .... 2 или 3 пати у месец че се помачиш .... Ко млади Скопјанки станавте ..... Ја не сум за мажење :unsure:

Последно уредено:
A dali pomalku sedes na telefon?
Bidejki ke titne nekoja notifikacija i stom go otklucis cel svet e pred tebe, pa da proveris socijalni mrezi, nesto da skrolne vesti, forum… epten e slippery slope dodeka pretpostavuvam so smart watch ke dzirnes sto e notifikacijata nabrzina i ne go otklucuvas tefonot pa da zaglavis.
Dali funkcionira kaj tebe kako detox? Kolku screen on time imas od koga go zede?
Ќе ти одговорам во пп за да не спамирам тука…

Не е ни вистина .... До 14 дена им трае батерија .... 2 или 3 пати у месец че се помачиш .... Ко млади Скопјанки станавте ..... Ја не сум за мажење :unsure:
Ако не го чачкаш и телефонот ќе догура до 14 дена.

Ако не го чачкаш и телефонот ќе догура до 14 дена.
Не си во право ... Пуштено е цело време да мери сензори и конектиран е за телефон оти имам потреба за работа , 11 дена било најмалку држење .... Со просек,му продужуеш до 14 ... Хуавеи гт2

sto ne si otvorite tema za smart watch igrackite i da si debatirate tamu?
Морално политички неподобниот изглеа не користи смарт-вач!
…а ние останатите сме мрзи, па нема кој да напише вовед :rolleyes:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom