*цензура* во здрав мозок

• Креатор на темата Креатор на темата ada
  • Време на започнување Време на започнување
На вакво опсежно објаснување, трол со искуство одма ќе те сети дека си newfag.
Троловите се модерни самарјани, укажуваат на недостатокот на сенс и логика, здрав разум или постоење на клише на другата страна преку амплификација на истите од нивна страна. Ништо страшно.
Асанж, на пример, е трол. Типичен пример за тоа како еден трол се подјебава со системот. Е сега, Асанж е lvl 48 Troll, тие со помал лев'л останува да се подјебаваат со помал систем. Оној индивидуалниот. Церебралниот.
Чест ми е кога ме тролуваат. Тоа ми го држи комплексот на бог под контрола.

Пробувам да доловам што точно е трол,не моеш да објасниш у една реченица.Ок,можеш али никој нема да ја сфати суштината.

"цензура" во здрав мозок

Не би можел да кажам дека е можно да се истрола некој со "здрав мозок". Тоа единствено може да се стори кај некој со јасно определен став. Некој кој што е пристрасен кон само една страна на вистината. Затоа не е можно да наљутиш искулирани, индиферентни дискутанти.
Затоа што целта на тролот е да те разљути, или да те збуни (кое што на крај пак ќе те разљути), поигрувајќи се со твоите сопствени страсти, со она во кое што веруваш дека е вистина.
Што добива "тролот" од ова: не би можел да кажам, тоа е скоро како навала на возбуда, која што со текот на времето избледува, и те прави зависен (од тролање луѓе).

ПС: Дали би било парадокс ако се троламе меѓусебе додека дискутираме за тролање? ^__^

Прво не постои опстанок на појакиот, а човекот денеска не е у природна средина.
Дарвин може да се *цензурира* у шупак.
Тоа што не сме у природна средина повлекло појава на его, од причина за опстанок најверојатно.
Сите тие срања од типот на дупење у здрав мозок, се болести на умот или се се сврстуе у една категорија инфериорити комплекси.
Така да доаѓаме до заклучок дека треба да им се помогне на тие луѓе.

Пробувам да доловам што точно е трол,не моеш да објасниш у една реченица.Ок,можеш али никој нема да ја сфати суштината.

За целосно да се сфати природата на тролот треба да се погледне пошироко, надвор од виртуелниот свет бидејќи интернетот е само поле на кое троловите доаѓаат до израз, а не е причина за појава на специфичниот ентитет наречен трол.
Ако ја гледаме пошироката слика, потеклото на тролот би можело да се лоцира во образовниот систем кој е подвижна лента за производство на тролови...

--- надополнето ---

Не би можел да кажам дека е можно да се истрола некој со "здрав мозок". Тоа единствено може да се стори кај некој со јасно определен став. Некој кој што е пристрасен кон само една страна на вистината. Затоа не е можно да наљутиш искулирани, индиферентни дискутанти.
Затоа што целта на тролот е да те разљути, или да те збуни (кое што на крај пак ќе те разљути), поигрувајќи се со твоите сопствени страсти, со она во кое што веруваш дека е вистина.
Што добива "тролот" од ова: не би можел да кажам, тоа е скоро како навала на возбуда, која што со текот на времето избледува, и те прави зависен (од тролање луѓе).

ПС: Дали би било парадокс ако се троламе меѓусебе додека дискутираме за тролање? ^__^

Обично тролот нема никаков став туку се задоволил со општо прифатениот став кој е доминантен во една средина, така е програмиран да се активира кога ќе детектира дека нешто е различно од програмата, тука му се буди алармот,сијаличката,диодата...и тролот тргнува во поход...

Можеби е така но за луѓе кои не потпаѓаат под сугестии,но сметам дека кај луѓе со недоволно изградени цврсти ставови може да се јави цензура и те каква.Сметам дека таквите луѓе т.н. тролови имаат некоја пречка во психата,па се оптеретуваат со гнавење на другите луѓе,нормален човек секако дека ќе најде попаметна работа.На таквите луѓе дефинитивно и треба помош,иако тие не се свесни за сериозноста на нивната состојба.

За оваков тип на луѓе лекот е само возвраќање со уште поголема доза на дрскост, не им давај никакви информации што би можеле да бидат употребени против тебе (со свој камен по глава). МИслам дека овој тип на однесување е посвојствен во тинејџерската доба барем јас сум се среќавала со таков тип на луѓе во средно, е сега можеби сеуште има остатоци но сум имала среќа да не ги дружам понатаму во животот, а и заборавив игнорирањето исто така е корисно, никакво поздравување, доаѓање во контакти со нив и муабетење, освен кога се мора како на пр, кога ти се школски другари или колеги,ама дури и тогаш контактот,муабетот и било каква комуникација со нив треба да се сведе на минимум во други прилики никако дружење,.......... и тоа е тоа во глобала, секогаш имало и ќе има оваков тип на луѓе....а и да не заборавам и закана понекогаш знае да запали, особено ако некој е ептен упорен во малтретирањето како на мене еден тип што ме замараше во средно му се заканив дека дечко ми ќе му го измени личниот опис дека не знае со кој си фатил работа така нешо :))) али мртва озбилна на што ми беше возвратено дека док сум млада ќе ме е*** послем ќе ме шутнеле ко стара вреќа демек али важно малце од малце имаше инсаф послем идиотот и намали со тролањето:))

На вакво опсежно објаснување, трол со искуство одма ќе те сети дека си newfag.
Троловите се модерни самарјани, укажуваат на недостатокот на сенс и логика, здрав разум или постоење на клише на другата страна преку амплификација на истите од нивна страна. Ништо страшно.
Асанж, на пример, е трол. Типичен пример за тоа како еден трол се подјебава со системот. Е сега, Асанж е lvl 48 Troll, тие со помал лев'л останува да се подјебаваат со помал систем. Оној индивидуалниот. Церебралниот.
Чест ми е кога ме тролуваат. Тоа ми го држи комплексот на бог под контрола.
Да се обидуваш на народна маса да и го прикажеш Аристотел ќе те сметаат за вообразен know it-all, ама покажи им го Бог и ти си новиот Исус, ако си трол. :) (многу ми беше кеф да го пишам вака)
Енивеј, колку и да се обидуваш на трол да му кажеш дека е трол нема да те разбере, бидејќи е трол!

На темата, се што е лукративно и исплатливо е задолжително за маса која што си дозволува себеси да биде анонимна и пумпана кога тоа е потребно, индивидуалецот не е ништо посебно, напротив, само е сегмент на истата расипана машина која што не е спремна да го конципира светот затоа што и е сјебан кортексот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom