*цензура* во здрав мозок

• Креатор на темата Креатор на темата ada
  • Време на започнување Време на започнување
:icon_lol::icon_lol:
После се дообјаснив на каков садизам конкретно мислам(уште на првата страна), затоа читај ги малце повнимателно темите.
Не мислам на обичен сеир, ок?
Сеирот е баш она што го пиша ти во почетниот пост кога ја отвори темата,за да те потсетам ете доле ти болдирав!

Се почесто се среќавам со особи кои осеќаат сатисфакција кога понижуваат/апла лажат/манипулираат/прават мајмуни од другите, обично пред "публика", односно осеќаат задоволство кога некој "такваат" у здрав мозок.

Со сеирот понижуваш некој и го правиш мајмун обично пред публика (во случајов форумов).Поефтин сарказам и отворено ругање нема од типот на твоите коментари во галерија, ја "уби" девојката а зошто?Можеби те пецнало нешто што толку ти смета кутрата:)!

Што од недостатокот на самодоверба, што од желба за внимание, што од досада, си одбираат рандом "жртви" и решаваат да се изживуваат со нив преку ефтин сарказам, отворено ругање, маалски финти и сл. А, за возврат, очекуваат тапшање од околината, затоа што успеале да направат будала од некого.
Јас не тргам со ставот дека на авторот му се случило секогаш тоа што го отвара во темата, но конкрето за оваа тема самата си пиша дека тоа се прави што од желба за внимание,што од досада, па бидејќи во моите очи твоите постапки се еднакви на тие што ги наведуваш затоа и така протолкував!:smir:

Пак ќе повторам дека во следниот пост објаснив на каков сеир мислам, и дека истиот нема врска со примерите кои ти ги даваш. Ај, после можда и ќе ти нацртам за полесно да се разбереме.

И те молам остај ме мене надвор од твоите постови. Ако толку ти сметаат моите коментари у галерија, жали се кај надлежни, заштити ги невините жртви со тоа што ќе ги одбраниш со контра-коментар, или шта год ти драго, али не ја пуни темава со тоа(затоа што тука нешо друго се дискутира).

Ако имаш да кажеш нешто околу справувањето со особите кои ги опишав во два поста на темава, повели. Ако не, нека заврши овој муабет, затоа што е оф топик.

Како што ти реков , не си бил со hard-core сељаци ...
Идеален начин да се селектираат луѓето за дружба, а останатите да се стават на игнор. Не се дружете со сељаци. Опкужете со сомисленици, со креативни и луѓе кои ќе ви помогнат да го развиете најдоброто во вас, а не да ве фрустрираат.

Идеален начин да се селектираат луѓето за дружба, а останатите да се стават на игнор. Не се дружете со сељаци. Опкужете со сомисленици, со креативни и луѓе кои ќе ви помогнат да го развиете најдоброто во вас, а не да ве фрустрираат.

Да ми го кажеше ова пред едно 6-7 години , арно ќе беше ..

Инаку , 100% те подржувам , така е !!:helou:

Пикираниот во ваква ситуација ќе изгуби во очите на оној кој не го познава или кај оној што се става во улога на судија.Оној што го прима само како информација,нема да измени мислење,ниту ќе гледа една страна со потценување.Штетата која ќе настане кога ќе излезе работата од контрола,на психичката состојба на пикираниот е најголема,потоа и штета во вид на осуда и потценување од публиката.Но сакам едно да потенцирам,кога јас се претворам во садист мора да има дебела причина за да го уништам оној што ме повредил или навредил.Значи и на садистот не му е лесно,ниту он има план за уништување,се тоа доаѓа спонтано како внатрешна реакција.Во неговите очи доаѓа нешто како:Шта си тражио то си добио.
Тоа уништување се засекува во старт,веднаш од кога се дава и поводот.Се засекува со директен разговор со личноста,да се види кој претерал,зошто и како ќе се премине преку тоа.Кога тоа нема да се случи доаѓа фазата на реакција која е разорувачка,тогаш жртвата не треба да се повлече,правда,објснува зошто времето за тоа поминало.Треба да се соочи со садистот,на исти начин на кој е нападната.Пред публика,зад сцена или било каде.Провалијата е блиску ако се остави во рацете на садистот,јас како бивш садист:) без размислување го туркам на дното,не верувам дека некој што реагира како мене ќе ја поштеди жртвата.
За тоа болдираното би значело (на пример) Леандра го возвраќа ударот... ама финтата е шо обично ебењето во здрав мозок започнува од немање шо да се прајт...или од тоа шо на некои им е професија(како шо спомна некој погоре).
Немора жртвата ништо да има направено...доволно е што постои...
А во вакви ситуации посебно кога жртвата е сама, нема некој на негова страна за да возврати е многу тешко, бидејќи ако ти се соберит глутница од 5-6 души кои што имаат единствена цел-реметење...ебење во здрав мозок...:nesvest:
И да, ти мојш да се обидиш да разговараш со личноста/личностите но има многу личности кои не го восприемаат разговорот на начин на кој што ти мислиш дека треба, едноставно продолжуваат со зголемено темпо :helou: Посебно ако имаат поголем број на фанови...:uvo:
И бтв... да, пикираниот оди надолу со својот статус кај околината, посебно ако е повлечен (ко песнана од македноскион том џонс- џути, трај...)

За тоа болдираното би значело (на пример) Леандра го возвраќа ударот... ама финтата е шо обично ебењето во здрав мозок започнува од немање шо да се прајт...или од тоа шо на некои им е професија(како шо спомна некој погоре).
Немора жртвата ништо да има направено...доволно е што постои...
А во вакви ситуации посебно кога жртвата е сама, нема некој на негова страна за да возврати е многу тешко, бидејќи ако ти се соберит глутница од 5-6 души кои што имаат единствена цел-реметење...ебење во здрав мозок...:nesvest:
И да, ти мојш да се обидиш да разговараш со личноста/личностите но има многу личности кои не го восприемаат разговорот на начин на кој што ти мислиш дека треба, едноставно продолжуваат со зголемено темпо :helou: Посебно ако имаат поголем број на фанови...:uvo:
И бтв... да, пикираниот оди надолу со својот статус кај околината, посебно ако е повлечен (ко песнана од македноскион том џонс- џути, трај...)

Ебењето во здрав мозок започнува најчесто по даден повод.
На оние што им е професија малтретирање луѓе,најчесто мирни деца,го прават тоа од досада,да се направат фраери во средно,луѓе со низок коефициент на интелегенција,за нив зборувавме во темата Були на истиов подфорум.
Во оваа тема е сличен муабетот,но не се мисли на оние идиотчиња,локал мафијаши,гратски реметчии и сл.Нели ада?

Точно нема шанси да дојде да те ремети пред ТВОИТЕ другари. Ако те ремети ќе го прави тоа со СВОИТЕ другари кога ќе бидеш сам.
И да во Штип такви ги има премногу.
Има еден со мене што учи и позади мене седи и цело време ми прави закачки и ме ремети но го ставам на игнор и што и да прави јас не го регистрирам. После некое време престане виде досадно е. Но кога ги вратам односите малку во нормала тој пак продолжува. А нејќам да враќам со иста мера бидејќи физички е посилен и ако пробам да возвратам тој ќе заврти на физичка пресметка. Затоа во некои случаеви најдобро е игнор и тоа подолго време. Сигурно некогаш ќе му притребаш за нешто така да ќе зажали што ти го правел тоа.
Нееее дури тогаш има да те ебе како сака, а верувај дека ќе му притребаш, ќе се спушти на твое ниво и кога ќе те разубеди дека сега е светец има да те расплаче од тоа како ќе ја искористи твојата доверба - мој совет иако е покрупен - пукај му го носот во прва можна прилика и тоа пред негова публика верувај ќе функционира и потоа десен клик и игнор (копирајт на Аг0ра - скајсиксхандретсикстисикс).

На оние што им е професија малтретирање луѓе,најчесто мирни деца,го прават тоа од досада,да се направат фраери во средно,луѓе со низок коефициент на интелегенција,за нив зборувавме во темата Були на истиов подфорум.
Во оваа тема е сличен муабетот,но не се мисли на оние идиотчиња,локал мафијаши,гратски реметчии и сл.Нели ада?
Токму така не се мисли на булите со ниско iq туку на високо интелегентни идиоти кои знаат да искористат довербата и недостатоците за потоа да те удрат со нив.

баш сега ја читав таа тема були...уствари застрашувачот се вика...
се допираат темиве...башка на оваа се разврза поголем муабет али во секој случај интересни феномени...
треба тој филмот што се спомнува во Були темата да го видам...

epa vaka...sum bila svedok na vakvi situacii i najcesto ne sum pokazuvala nikakva reakcija,niti sum se smeela,niti sum ja branela napadnatata licnost...sum cekala da vidam do kaj ke tera napagacot...i po nekoe vreme koga na napagacot ke mu ja najdam slabata tocka jas posnuvam da go napagam i go remetam kolku sto zasluzuva...na kraj mu kazuvam(ili pokazuvam)deka toj remet mu e zs napagal nekoj psihicki poslab od nego,cisto za da vidi kako e i da ne mu tekne pak da go pari toa...
sum bila i cel na vakvi napadi,kaj sto tesko e da se odbranis,sekako sum zavrsuvala so solzi ama ne sum se predala tuku sum naucila kako da reagiram vo takvi situacii i toa me napravilo posilna nisto poveke....

inace AgOrA ubavo ti kazaa ne se lupaj vo gradi zs za da znaes da se branis od vakvi situacii treba da si psihicki spremen,da nemas kompleksi i cuvstva...mozes samo da naucis kako da reagiras(ko ja na pr) ili da se zatepas so nekogo...
ama vo sekoj slucaj se se vrti taka da i napagacot stanuva zrtva na nekoj drug...sooner or later...
Повторувам: Никаде нереков дека можам да се одбранам од секој напад....

Да, не се мисли на нив.
Тука зборуваме за малку "пософистицирани" методи на изживување, кои не може да ги изведе успешно некој уличен фраер со просечно ниво на интелегенција. Садистите, за кои тука станува збор, се обично прилично паметни луѓе. кои успеваат да ти смислат јадица на која ќе се фатиш и без да ги осетиш на почетокот. Баш затоа што се интелегентни, промислени и суптилни во заебувањето и не го прават онака маалски и премногу бучно. Така би било многу лесно да ги провали секој кој има бар малку мозок.

Да, не се мисли на нив.
Тука зборуваме за малку "пософистицирани" методи на изживување, кои не може да ги изведе успешно некој уличен фраер со просечно ниво на интелегенција. Садистите, за кои тука станува збор, се обично прилично паметни луѓе. кои успеваат да ти смислат јадица на која ќе се фатиш и без да ги осетиш на почетокот. Баш затоа што се интелегентни, промислени и суптилни во заебувањето и не го прават онака маалски и премногу бучно. Така би било многу лесно да ги провали секој кој има бар малку мозок.
До вчера бев 95% сигурен дека знам за кои „напаѓачи“ станува збор, но одкако го прочитав овој пост, сум сигурен 70%...па затоа ќе те замолам да кажеш некој пример на „заебување“, кој е дело на овие луѓе....
Можеш да ни демонстрираш, не затоа што мислам дека некој ќе им избегне на нив, ни затоа што не го мислам тоа, туку чисто од љубопитност ( но пред демонстрацијата, препорачливо е да кажеш дека почнуваш со демонстрација )...
Може?

Факт е дека повеќето од нас и самите некогаш во животот се нашле во ситуација да реметат, а не ретко и во улога на жртва. Па побогу, цели реметаторски организации се имаат создадено само на форумов :pos:
Не е океј спрема “жртвата“, се сложувам. Ама овде е многу важен и степенот до кој се ремети, дали се работи за зезање или за јавно омаловажување со умисла.
Првото е нормално, чак и здраво, зошто смеењето го продожува животот. :pos: Ваквите реметења не треба да се земат здраво за готово, ниту пак лично, зошто ретко се со лоша намера и тука треба да се знае да се прифати шала на твоја сметка и да не се сфати како навреда.
Второто е апсолутно нетолерирачко, (при)бидејќи се работи за очигледен напад врз нечија личност, се со цел напаѓачот да се чувствува повеќе вреден/подобар/поинтересен од жртвата, која, пак, најчесто е мета од причина што е позната како слаба (во смисол на слаба да се одбрани) и со милион наводни мани што може да се пресликаат во омаловажување. Личностите кои уживаат да омаловажуваат и потценуваат други луѓе го прават тоа за да се преценат себеси и се најчесто со слаба самодоверба и, очигледно, слаб IQ.

Јас не сум подобра од никој и никогаш не сум си земала за право да потценувам некоја „кутра душичка“. Слабиот ремет, односно зезањето, од друга страна ми е омилена форма да се „разгибам“ во друштво. :) Секако, се во своите граници, и како „пружам“ ремет, така и „примам“ (ремет :icon_lol: ).

Епа Агора сакаше демонстрација , влегувај на темата , да ти демонстрираме напад , а ти одбрана ..може ?

Тука сум...ама одбраната не ми е на максимум....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom