*цензура* во здрав мозок

• Креатор на темата Креатор на темата ada
  • Време на започнување Време на започнување
Темава доста автобиографска ха...
Никогаш не сум била мета на такви,ниту пак сум била садистот,едноставно се дистанцирам,одвратно е,несакам да ме малтретираат,несакам да малтретирам...тоа е тоа.А шала ко шала мора да постои и секогаш е на нечија сметка,се додека е ок и не навредува нечии чувства,а и е потенцирана ко шала...Се останато ми е непознато,барем не директно да го искажам тоа,не мислам дека сум попаметната и дека имам право да паметувам и да малтретирам на тој начин,па и да сум од каде мене тоа право да се изживувам на некого...И да важи и за во галерија...
се е ок... али ако ти го фрли некој пикот...:helou:

Предалеку отидовте со тоа what if...
Шансите да се случи таков напад, се приближно еднакви со шансите дека ќе се одбраниш. ( понекогаш теоријата е незаменлива )

Шансите да се случи таков напад, се приближно еднакви со шансите дека ќе се одбраниш. ( понекогаш теоријата е незаменлива )
луѓе дајте еден ремет на Ag0rA да му мавниме од типов на темава па да видиме до кај ќе тера... и како ќе му биде...:vozbud:
само немој да ме сватиш погрешно или црвенки да почниш да ми маваш:pos2::nesum:

Па обично се трудам да не давам поводи за такви работи,не сум се нашла во таква ситуација.А хипотетички...па шо знам ко што сум импулсивна ништо чудно да стегнам некој бокс...

Па обично се трудам да не давам поводи за такви работи,не сум се нашла во таква ситуација.А хипотетички...па шо знам ко што сум импулсивна ништо чудно да стегнам некој бокс...
не требит да дајш повод...
сами си давет повод...:smir:

луѓе дајте еден ремет на Ag0rA да му мавниме од типов на темава па да видиме до кај ќе тера... и како ќе му биде...:vozbud:
само немој да ме сватиш погрешно или црвенки да почниш да ми маваш:pos2::nesum:
Хахахаха, немора да почнете за да заклучите дека ќе бидете игнорирани...
За тоа не треба повод!

не требит да дајш повод...
сами си давет повод...:smir:
Ме претрка за неколку секунди...

Не е и така сложено, колку што мислиш дека е....

Не ти е ни толку црна...

Некој, што е голем „инает“, кога во себе ќе си рече: „Ќе го направам тоа“, и навистина ќе го направи....

А можеш и обратно, зошто не?
Но, не гледам причини да се прави тоа...

Не тврдам!!! (дека 100% ќе се одбраниш, ниту дека 0,001% ќе се одбраниш )
Каде го заклучи тоа?( тоа што тврдам дека можам 100% да се одбранам од ваков напад? )

Самите твои постови наговестуваа така , имаше мала ароганција,спрема оние кои малтретираат , силина , ментална цврстина , дека можеш да издржиш “напад „.

Можеш да се одбраниш и тоа лесно , али со оние кои не незнаат како да ти ги теглат конците , да те видам со некои други ..

Тоа ми беше мојата поента , дај ми пример или одговор , каде ти можеш да успееш да се спасиш , пр. одговори ми го мојот пост погоре или дај некој твој .

ете гледап дека не си бил ти во такцо друштво , туку тупиш со некои филозовски мисли ..

Ти реков , неколку пати , теорија не иде со пракса !!

Имате право за поводот,ама делумно.
Како и да е му следи бокс...

Самите твои постови наговестуваа така , имаше мала ароганција,спрема оние кои малтретираат , силина , ментална цврстина , дека можеш да издржиш “напад „.

Можеш да се одбраниш и тоа лесно , али со оние кои не незнаат како да ти ги теглат конците , да те видам со некои други ..

Тоа ми беше мојата поента , дај ми пример или одговор , каде ти можеш да успееш да се спасиш , пр. одговори ми го мојот пост погоре или дај некој твој .
Тогаш, погрешно си ги сфатил моите постови.
Со кои други?
Ај кажими некој „добар играч“ да дојде кај мене во мало, и околу мене да биде цело мое друштво?
Па ќе ти кажам како ќе се отбранам, ама најпрво ќе ти кажам дали воопшто можам да се одбранам, ок?

Со кои други?
Ај кажими некој „добар играч“ да дојде кај мене во мало, и околу мене да биде цело мое друштво?
Па ќе ти кажам како ќе се отбранам, ама најпрво ќе ти кажам дали воопшто можам да се одбранам, ок?
обично во пракса немаш цело твое друштво околу тебе...
бтв...ај чао...добра ноќ...утре ќе прам 1000ка:vozbud:

Па да , физичката пресметка ќе те однесе далеку , ако успееш да му го помодриш лицето на замарачот , тогаш одма добивач на респект преку страв , т.е дека сега се помали шансите некој да ти прејаде г***а , од страв да не го помодриш и него ... барем мене ми успеа ..

можда звучи дивјачки , али тоа му е лекот , барем за мене беше ..

Со кои други?

Ооо, како прво нема тој ам да дојде кај тебе во маало , и не е глуп на ’“домашен терен „ да те чека ,... на неутрален .. или пак на негов ...

Ако ти кажам име , тоа нема да ти значи ништо ...

Твоите постови ги сватив како треба , али ј кажи ми како треба да ги сватам , објасни ми што мислеше со досегашмите постови ?

Епа , за почеток го имаш мојот пример погоре( хипотетичкиот ) , кој и баш не е хипотетички , реалност е , ги има многу вакви примери кај мене во градот , ако не се лажам и по Ск...

TheBestTipster напиша:
ете гледап дека не си бил ти во такцо друштво , туку тупиш со некои филозовски мисли ..

Ти реков , неколку пати , теорија не иде со пракса !!
Јас само ја продолжив однапред поставена теоретска проблематика, види и самиот:

Имате право за поводот,ама делумно.
Како и да е му следи бокс...

Делумно?
Бегаш од одговорот....

обично во пракса немаш цело твое друштво околу тебе...
бтв...ај чао...добра ноќ...утре ќе прам 1000ка:vozbud:
Исто така неможе да постои барем една ситуација во која неможеш да се одбраниш, тоа ми беше поентата, и затоа немора да давам примери...
Па да , физичката пресметка ќе те однесе далеку , ако успееш да му го помодриш лицето на замарачот , тогаш одма добивач на респект преку страв , т.е дека сега се помали шансите некој да ти прејаде г***а , од страв да не го помодриш и него ... барем мене ми успеа ..

можда звучи дивјачки , али тоа му е лекот , барем за мене беше ..
Пак, зависи од ситуацијата...ако направиш така, можно е тогаш да ти соберат едно 50 души и ќе те бараат низ цел град...овие хард кор селјациве...

Дали сум бил жртва на некој таков?
Како помал, да...
Ама сега, ретко се случува ова...речиси сите маалски финти ги научив, и најдов начин да им „избегам“..освен на некоја нова „финта“..ама, кога ќе слушнам нешто, било што, од таква личност, тогаш на тоа финта прашање, ќе одговорам со одговор кој тешко може да се предвиди, да не кажам неможе да се предвиди....
Дали возврачам со иста мера?
Не, возврачам со неколку пати поголема мера...
Ама, на некои ептен глупи ( не дека останатите финти ( или сл. ) не се глупи... ), само ќе се насмевнам, и ќе продолжам да ги игнорирам...

Се прашувам:
Правилно е ова што го правам?....

Епа ако тука не пишува дека знаеш да се браниш , тогаш јас не знам да читам ..

Агора која теоретска проблематика ??

Те прашав и пак ќе те прашам , колкаво искуство имаш ти на оваа тема ?

И уште нешто : по 10 -ти пат : ТЕОРИЈА НЕ ОДЕ СО ПРАКТИКА !!

нели ?:smir:

TheBestTipster напиша:
Ооо, како прво нема тој ам да дојде кај тебе во маало , и не е глуп на ’“домашен терен „ да те чека ,... на неутрален .. или пак на негов ...

Ако ти кажам име , тоа нема да ти значи ништо ...

Твоите постови ги сватив како треба , али ј кажи ми како треба да ги сватам , објасни ми што мислеше со досегашмите постови ?

Епа , за почеток го имаш мојот пример погоре( хипотетичкиот ) , кој и баш не е хипотетички , реалност е , ги има многу вакви примери кај мене во градот , ако не се лажам и по Ск...
Не реков дека во сите случаеви можеш да се одбраниш.
Така беше?
Епа ако тука не пишува дека знаеш да се браниш , тогаш јас не знам да читам ..
Пишува дека во поголем дел од случаевите ( НЕ ВО СИТЕ!!! ) можам да се одбранам, и сум се бранел!!!
Грешам некаде?

Агора која теоретска проблематика ??

Те прашав и пак ќе те прашам , колкаво искуство имаш ти на оваа тема ?

И уште нешто : по 10 -ти пат : ТЕОРИЈА НЕ ОДЕ СО ПРАКТИКА !!

нели ?:smir:
До некаде....
..а за тоа КОЈА, не гледам причини поради кои би повторил, кој сакаше да ја види, ја виде, кој несакаше, не ја виде...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom