Цените наспроти примањата во Македонија, Балканот и ЕУ

• Креатор на темата Креатор на темата elninokv
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
8 август 2008
Мислења
1.309
Поени од реакции
151
http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=62512831241&id=9&prilog=0&setIzdanie=22613

пред да опонираме и слично Ве замолувам да го прочитате текстот.....впрочем податоците се од Евростат не се од ЗСМ, има делови во кои не се сложувам и јас....но цените се на основа на средна вредност....така да....воала....
--- надополнето: 25 јуни 2012 во 14:52 ---
цитат::::::позајмен кометар, кој според мене ја отсликува реалноста

Makedonija ne samo vo Evropa, nego e edna od najeftinite drzavi i vo svetot. Pred izvesno vreme bev vo Kongo/Africa, i skoro site ceni bea povisoki od ovde ili isti. Poeftino nemase nisto. Bidejki dosta se dvizam po svetov, dosega nemam otideno vo drzava vo koja e poeftino od ovde. Za zal, Makedonija isto taka ima i najniski plati a i najnizok zivoten standard. Gordosta na ovoj narod ne dozvoluva javno i otvoreno da si ja kazat finansiskata sostojba vo koja se, a i seuste se zivee od ona sto im ostanalo od komunizmot, pred se stanot i namestajot koj veke se raspaga a pari za obnovuvanje nema. Decata begaat po brodovi i plantazi za da donesat parce leb. Gladot pocnuva da tropa na vratite vo Makedonija, no nikoj toa ne saka da go priznae. Makedonija ima najgolem procent na naselenie koe e na pitacki stap, no isto taka ima najmalku registrirani pitaci i bezdomnicvi. Gordosta na ovoj narod ne dava da priznaat deka se soocuvaat so nemastija pa i glad.

Глупости невидени,немаат ли попаметна работа овие -.-

Не треба да се гордееме со фактот што кај нас е најефтино за разлика од другите туку треба да се горедееме ако не има на врвот на листа по најквалитетни поизводи и услуги во Европа и пошироко, а сега за сега, имаме само неколку фирми кои произведуваат квалитет, можат на прсти да се набројат.
Странците не ги интересира дали сме ефтини, нив ги интересира квалитетот и задоволството кое ке го имаат ако дојдат да не посетат или ако купат во нивната земја наш производ. Друг менталитет си имаат тие, не се они како нас, што поефтино тоа подобро, или што повеќе количински тоа подобро. Значи си мислат они на квалитет првенствено а секундарно на квантитет. Ние па обратно .

Јанко ти ли си бре дебам мамаму :icon_lol:?

Го гледав ова кај него малку во емисија и објаснуваше таму како ние сме успешни заедно со Перу Еквадор и Боливија немаме висок долг, а овие презадолжениве како Јапонија САД и Канада тешко нив како ќе ги враќаат тие пари?

Јанко ти ли си бре дебам мамаму :icon_lol:?

Го гледав ова кај него малку во емисија и објаснуваше таму како ние сме успешни заедно со Перу Еквадор и Боливија немаме висок долг, а овие презадолжениве како Јапонија САД и Канада тешко нив како ќе ги враќаат тие пари?
A dali primeti koja drzava e najmalku zadolzena vo svetot?

Пишуваjте нешто ново! Тоа што тука е шит-хол е јасно одамна! :гомце:

а де да те прашам нешто, ти со онаков потпис што мајка бараш на овој МАК форум? глуп ли си или вежбаш помалку? па јас онаму каде сметам дека се глупи и невредни пари да ми даваат не одам. тоа многу кажува за твојата не-интелегенција,ми делуваш како пиле отфрлено од секаде, па од глупавост ем нема каде да оди, ем ги навредува тие каде што е гостин.

ај малку сликовито за
Цените наспроти примањата во Македонија

601289_373167182740357_815054562_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom