Цени

• Креатор на темата Креатор на темата IzzY_R0CkeR59
  • Време на започнување Време на започнување

IzzY_R0CkeR59

аудофил, металофил, емофил, чоколаденфил
Член од
9 септември 2014
Мислења
118
Поени од реакции
31
Локација
Каде ти, Таму и јас
Значи вака, се спремам да градам компјутер, па деловите ги наоќам на https://pcpartpicker.com
но на веб страните на анхоч и сетек не ги наоќам сите делови, а и тие што ги наоќам е многу разлика во цената од кај нас, дали вреди поскапите делови да се порачуваат од странство, и како да знам колку чинат деловите кај нас што неможам да ги најдам на веб страните??

Oд странство сo сите мaрифетлуци ќе те фaти скoрo истo кaкo oд тукa дa си земaл, единствено се исплати aкo имaш некoј пoзнaт дa ти ги дoнесе. Кaжи нaменa и буџет, пa сo ситни oтстaпки ќе сoстaвиме сoлиднa кoнфигурaцијa.

намена гејминг и некој видео/фото едитинг
буџет 35.000 мах

намена гејминг и некој видео/фото едитинг
буџет 35.000 мах

Мислам дека 35.000 нема да ти завршат многу работа. Од странство ако мислиш сам да ги порачуваш ке ги позлатиш во царина. Единствено решение како штo кажа @Hulse ако имаш некој надвор па да ти ги носи. Деловите што ги наоѓаш на нет не ги барај во МКД затоа што и нема да ги најдеш, ние тука функционираме малку на друг начин. Може и некој од Анхоч или некоја друга фирма да ти ги набави но и тоа се дополнителни трошоци. Ако имаш подлабок џеб стави си и Avexir Core или GoodRam нема проблем но ако си ограничен тогаш фокусирај се на тоа што ти се нуди тука.

MB Gigabyte B85M-HD3 LGA1150 DDR3 1600MHz SATA3 USB3.0 Ultra Durable4 Plus HDMI/DVI/VGA
CPU Core i5-4460 Quad 3.2GHz LGA 1150 6MB BOX
DIMM 8GB DDR3 1600MHz Geil CL11
Gigabyte PCX GeForce GTX960 4GB GDDR5 2xDVI/HDMI/DP WINDFORCE 2X OC Edition
+ SSD / HDD по потреба
+ CM B2 500w напојување
+ солидно куќиште по избор (DeepCool Тesseract на пример)

Зошто мислиш дека некој ќе ти испорачува делови од странство беспари?

Во САД или во Мк е бесплатната испорака?

Некои делови имаат фри шипинг

Фри шипинг некако ми е ... не знам зависи и каде имаат, ама и да имаат ние ги цариниме. Имаше еден случај кога на еден форумџија за кулери му наплатија царина и данок па сеа ти види испаднаа ѓавол и пол.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom