Јас имам физичко злато и сребро и нешто помалку хартиено злато (поради левериџот го користам како поагресива инвестиција), акции МК и странски, денари и евра. На долг рок доста сум сигурен дека златото и среброто ќе расте. Може да има корекција на краток рок посебно на сребро злато не толку. Оптимиста сум и за МК акции многу се паднати мора да растат а и почнаа веќе. Природниот гас падна поради тоа што најдоа доста резерви на гас во САД и со новата технологија фракинг можат да ги вадат лесно. Но, и побарувачката на гас расте така да и гасот ќе рипне. Но, мислам дека нафтата ќе оди повеќе. Берзите ќе растат беа паднати поради тоа што се очекуваше Европа да колабира и да инцира светска рецесија ама, тоа нема да се случи така да се расте и ќе расте оваа година две гарант. Доларот рипна бидејќи имаше паника сите бегаа во него бидејќи е најсигурен но, ФЕД стави камати 0% до 2014 така да ќе паѓа сега освен ако не се случи некоја многу гадна катастрофа економска или воена што не очекувам.
Нешто што ме прави најоптимист за благородните метал е тоа што САД и Европа печатат пари како луди цените на хард асетс, метали, енергенси, суровини, храна мора да скокнат.