Цедевита

• Креатор на темата Креатор на темата Lincoln Burrows
  • Време на започнување Време на започнување
Ммммм..обожавааам!!!
Летно време се трујам со цедевита!!:vozbud:

Пијам цедевита од време на време и тоа маратонски по недела-две после тоа ми се здосадува па се префрлам на вода.

јас најмногу пијам со вкус на лимон ... пошто цимерите стално таква купват :pos2:

цевитана немам пробано ама цедевита обожавам :) се давам во неа :)

Во последно време пијам многу. Едноставна замена за сок и за вода, лесно и брзо. Само што и не е толку здраво да се пие многу.

Само како освежува..од портокал посебно.:kesa:

Se otkazav od sekakvo gazirano pijam samo cedevita od limonce i crven portokal na den pijam po 3 casi i ne se osekam ni podueno ni nisto kako so se osekav od coca colata :toe:

Не ми е убаво, ми мириса на болница :uvo:

Само цедевита од лимон..цевитана еднаш иам пробано,и никад више:wink:

Екстра пијалок, у последно време поише Цевитана пошто Цедевитава е изгор иако имаат некои сличен вкус, али гледам и Цедевитава ја намлиле доста ваљда не им се троши или незнам

cedevita-limeta-2009_old.jpg
во превод зелен лимон,моментално ја пијам оваа и многу е убава, инаку пијам од обичен лимон најчесто!

Ме интересира дали многу шеќери содржи напитоков ? го пробав денеска па сакам да видам дали е здраво, зошто преќинав со газирани/густи сокови поради шеќерите па сакам да најдам замена некоја .. денеска земав цедевита од брусница и не е лоша ..

Во последно време пијам многу. Едноставна замена за сок и за вода, лесно и брзо. Само што и не е толку здраво да се пие многу.

Зошто штетно ? :cautious:

Ме интересира дали многу шеќери содржи напитоков ? го пробав денеска па сакам да видам дали е здраво, зошто преќинав со газирани/густи сокови поради шеќерите па сакам да најдам замена некоја .. денеска земав цедевита од брусница и не е лоша ..

Зошто штетно ? :cautious:
На кесичката би требало да ти пишува :)
Али од тоа што памтам, кога ја пиев пред месец дена, мислам дека немаше многу зашто и јас пазев на шеќери...
Ако има таму nutrition facts пиши тука за шеќери колку има во 100гр ќе ти кажам дали се многу...

На кесичката би требало да ти пишува :)
Али од тоа што памтам, кога ја пиев пред месец дена, мислам дека немаше многу зашто и јас пазев на шеќери...
Ако има таму nutrition facts пиши тука за шеќери колку има во 100гр ќе ти кажам дали се многу...

370 kcal во 100 грама.. не е тоа многу за 2.5 литри ? па ја во ден ќе ги мавнам тие 2.5 литри и оп 370 калории ? :)
Кај шеќери пишува 49 дека има во цела опаковка ..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom