- Член од
- 1 февруари 2007
- Мислења
- 13.039
- Поени од реакции
- 2.270
А,коj ти рече дека не совпагале? Види, не може идентитетот на еднин народ да се поврзува на 100% со напречниот разрез на земjaта и наjденото внатре.Еве,таков пример са ти траките,които не са коj знае каков голем дел от поданиците на бугарската држава.Но нивни артефакти се уште се намират,па даже и во източна Македониja,друго е паршането како какви се представуват.Море чоек,јас просто правам компарација меѓу едни и други.Чудно ми е како античките Македонци ,,не совпаѓале,, во македонската историја,а ,,прабугарите,, успешно се поклопуваат во бугарската?
Тоа сакав да кажам!
--- надополнето ---
Брат,се што си напишал е перфектно јасно,ама работата е што комшииве не ја доловуваат логиката во македонските реченици,кај нив сложените реченици се составуваат поинаку,па кога читаат на македонски гледам дека воопшто не ја доловуваат или само онака сувопарно ја доловуваат смислата на реченица,напишана на македонски.
Затоа нешо ФМИ нејасен е во муабетиве,прави сакам кажам не знам речам,затоа што и тој самиот не знае за што станува збор.
Процесите на формиране на народи,нации са доста посложни.Фактори-колкото сакаш е имало,а и днес не е поразлично многу.
Дамjaне, jaвно некоj просто не чита што пишам. Ако беше прочитал-то доста добро е напишано и не треба голем напор за да се разбере и биди така лубезен да не зборуваш от мое име. Знам добро за што става збор. Биди ми поздравен!