Car interior

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување
Alfa Romeo Alfetta GTV како на мојот аватар од средината на `70-тите. Спортска класика:

Кај вистинскиот спортист битен е обртомерот, другото е во втор план. Спартанска внатрешност. Радио...може да се стави но боксерот прави симфонии на високи обртаи!

Значи сите спортски Алфи носат бокс мотор... Незнам зошто така, дали некоја тадиција или стварно појаки се моторите со бокс поставени клипови...
А тоа со обртомерот... Да има човек кеш да наполни резервоар до даска, па може слободно до црвено да се носи :)

civic-interior.jpg

А саемот во франкфурт тпред две години влегов во новиот сивик, и не знам како се погоди хостесата во тој момент влез на совозачко и го стави клучот и даде контакт, верувајте дека кога ќе блеснат сите светла се добива чувство како во вселенски брод, НО веднаш приметив еден проблем, односно од воланот неможете асално да го гледате дигиталниот брзиномер.

Ова е точно тој интериер на Мерцедес кој премногу потсетува на класичниот БМВ кокпит, многу неинвентивно од моја гледна точка.

Инаку јас би сакал да ви прикажам една доста симпатична кабина на едно тазе количе

fiat_500_dettagli_am_05.jpg

Carscoop_Fiat500_N_5.jpg

Carscoop_Fiat500_6.jpg

Многу современ, квалитетен и функционален кокпит има А4. До сега сум презадоволен не само од кокпитот туку од колата во целост.
Секоја чест за ауди.

163_0807_06z+2009_audi_a4_avant+interior_view.jpg

Пофални зборови и за ентериерот на Лексусот

pic-26914.jpeg

За наш џеб, Аурисот:

t8_cor07_car_gal_17_800_tcm425-513993.jpg

позади воланот му се, како на формула
позади воланот се палките за менување нагоре надолу, а за менување паркинг, рикверц, драјв, лер е електронско...

Кој производител на автомобили прави најубав/најквалитетен ентериер според вас? Кои производители би ги ставиле во топ 5? Што е за вас важно да има во еден автомобил кога ќе влезете во него? Што ве освојува?

Би ве замолил кога ќе постирате да не ги земате во обзир луксузните марки на автомобили, би сакал размислувањата да бидат до граница на македонскиот џеб (горе долу). Сега нормално ако имате фаворит од високо буџетните автомобили, слободно споменте го :)

Да почнам јас, во најтесен круг би ги издвоил

Форд Фокус

ford_focus_ST_interior.jpg

Опел Астра

11.jpg

Мазда 3

2006002109MazdaSpeed3-Interior.jpg

Од полуксузната класа

Audi Q7

59.jpg

Од овие поевтиниве Фокусот ама не овај модел што го имаш ти постирано туку најновиот(како мојот) и Астрата многу ми се допаѓа а од полуксузните Ауди Q7 а и секој модел на Ауди имаат добра внтрешност

Би ве замолил кога ќе постирате да не ги земате во обзир луксузните марки на автомобили, би сакал размислувањата да бидат до граница на македонскиот џеб (горе долу).

Форд Фокус

ford_focus_ST_interior.jpg

59.jpg

WTF ????
Знаеш ли колку чини овој модел?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom