Другар, малце хаос си направил ти... Што очекуваш да ти врати функција која си ја дефинирал како sbyte[] ? Нормално дека ќе ти врати вредност со податочен тип sbyte[].Сакам да прашам што правам погрешно во мојов метод за конвертирање на еден стринг во секвенца од signed array,јас го користам овај метод но не функционира како што треба..односно ми враќа System.SByte[] наместо да ми го врати конвертиранио стринг.Еве го методот:
private static sbyte[] stringGetBytes(string str)
{
byte[] bytes = Encoding.ASCII.GetBytes(str);
sbyte[] sbytes = new sbyte[bytes.Length];
for (int i = 0; i < bytes.Length; i++)
{
sbytes = (sbyte)bytes;
}
return sbytes;
}
Console.WriteLine(stringGetBytes("kajgana"));
// Овој дел
sbytes = (sbyte)bytes;
// Корегирај го вака
sbytes[i] = (sbyte)bytes[i];
sbyte[] s = stringGetBytes("kajgana");
for(int i=0; i<s.Length; i++)
Console.WriteLine(s[i] + "");
Каква апликација е Desktop, Web, Mobile... ?Редам слика, и кога ќе кликнам на сликава да пушта .mp3 и кога ќе кликнам пак на сликата да се паузира.
Help
Поточно се работи за windows phone 7 апликација. Правам една апликација за дечина да кликаат по животните да учат звуци, имиња и слично...Каква апликација е Desktop, Web, Mobile... ?
ЕДИТ: И дали мора решението да биде во C# или не е битен програмскиот јазик, битно е да се пушта песната ?
Ако не е битен програмскиот јазик ова би можел да го скрпиш во Flash/Action Script многу полесно и поелегантно ако се работи за веб апликација.
Каква и да е... решение од прва рака што ми текнува е да користиш Windows Media Player Controls, само начинот на имплементација е различен (кај ASP/Web мислам дека таа контрола се вика Windows Media Player ActiveX али не ме фаќај за збор).
Значи ако се нафатиш да тераш со ова решение разбарај се на гугл за Windows Media Player компонентата и начинот на нејзино имплементирање и би требало да се снајдеш.
Ќе научам, ама итно ми е сега...Па прво треба внесениот број да разделиш на цифри, па после да провериш за секоја од нив да ли е делива со бројот.
Јас не знам што има овде толку тешко, па да бараш помош преку форум, поарно седни и научи ги овие работи, верувај во иднина ќе се смееш на оваа твое барање.
Како што можам да забележам од твоето барање:Аку може некој да ми ја направи задачава... фала ондпаред
Да се најдат сите природни броеви помали од природниот број nвнесен преку тастатура, кои што се деливи со сите свои цифри.
и плус да ги имаа овие работи..
3. Објаснување
Се дава детален опис за тоа како работи предложениот програм, и тоа генерално како е замислен алгоритамот, и линија по линија што прави програмот.
4. Комплексност
Се проценува времето на извршување на предложениот програм, и се дава проценка на редот на комплексноста на програмот.
Хахахаха, толку е вредна таја програма? Јаката програма, па да речам такаКако што можам да забележам од твоето барање:
1) Сакаш некој да ти ја направи програмата + да ти го даде кодот
2) Со тоа, после, сакаш да ја дадеш/покажеш програмата како твое дело (I am the programmer!)
3) Кој човек би сакал да ти направи услуга, без да му платиш или да го прикажеш неговото име во тој код/програма?
Поздрав!
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
int n, i;
int num;
int digit;
cin >> n;
// циклус низ ците броеви
for (i = 1; i < n; i++)
{
// проверка - како почетниот број num се зема i
num = i;
// по пат на делење добиваме сите цифри на бројот
while (num)
{
digit = num % 10; // добиваме најлевата бројка
// проверуваме на делење, ако не се дели или е нула - излегуваме од циклус(на 0 не се дели)
if ((digit == 0) || (i % digit))
break;
// го намалуваме бројот 10 пати за да добиеме на следниот чекор следната бројка
num /= 10;
}
// ако после излезот од циклус num =0, значи внесената бројка се подели на сите свои цифри
if (!num) cout << i << endl;
}
cin.get();
return 0;
}