Бушава азбука?

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
јас денденес ја имам книгата што е излезена со бушава азбука зашто многу ја сакав таа емисија!

Goddess of Chaos напиша:
имав и илустрирана сликовница и ја обожаваф.

јас пак немаф, стрико ми имаше и ко одефме кај него обавезно нејзе ја отвораф.. знам имаше имиња внатре и некој завршвеа на -уленцунценцунценцуле..
иначе НЕНОРМАЛНО СЕ ПЛАШЕФ од тој келавиот..

I jas ja imav knigata, od nea nauciv da citam i pisuvam... Mislam deka nekoe malo dete mi ja zema i ja unisti :nerv:
Pesnickata e zakon, a i ja se plasev od kelaviot cicko (uste me plasi ponekogas) :)

lele kj vi tekna ej????trebit pak da ja davet ta emisija bese zakon...i jas imav kniga i ja cuvam uhte...nenormalno...

закон емисија кога имаф 5 годинки баба ми ми ја подари книгата и цели две години не се одвојував од неа а емисијата не ја пропуштав ако некој најде барем една епизода ке го поплавам од зеленки не знам зошто мтв се откажаа од детските емисии бушава азбука и дајте музика

Закон беше посебно тие двајцата што се караа нон-стоп некад и ми недостига таа комунистичка али ми недостига

LELE busava azbuka NAJRULZZZZZZ so taa emisija site imame stvoreno normalna psiha.e toj keljaviot e CICKO KUMPLUNG od samounistuvanje.
inace najbolji bese lovdzijata i biljarkata

ViRuS напиша:
јас денденес ја имам книгата што е излезена со бушава азбука зашто многу ја сакав таа емисија!
Moze da mi kazes kade ja kupi?

abe i ja ja imam ali taa e od 1987 ili taka neso????

А Б В Г Д Ѓ Е Ж З Ѕ И Ј К Л Љ М Н Њ О П Р С Т Ќ У Ф Х Ц Ч Џ Ш

Nemam kniga ili slikovnica ama ja gledav zasto bese interesna i da daleku podobra od teletabisi i slicni gluposti.

Денес од рано сабајле се загледав МТВ1 и даваа еден куп постари емисии и се присетив колку беа поинакви едни времиња...

Бушава азбука, верувам голем дел од форумот буквално израснавме со нивните епизоди, баш додека ја учев кирилицата на училиште одеше и емисијата на МТВ...

Нема да ги заборавам дијалектите кои ги спомнуваа во емисијата, ако се сеќавате, со народни носии, обичаи...Па кажуваа една фраза на македонски литературен, па после на костурски, лерински, кичевски дијалект...

Гледам Трн пред мене ги барал епизодите, па сега ќе го прашам колкав успех имал? И јас ќе се ангажирам, а сега добив идеја да ги контактираме луѓето позади кампањата "Додека пишувам кирилица, постојам" (или како беше)? да издејствуваме заеднички спасување на овој скапоцен материјал да го види ДВД денот и да се дистрибуира по весници, бутки и трафики за да може секој еден да го има по дома...

Одлична идеја би било и МТВ да го репризира во училишни денови, за време на контактно-образовни емисии, како што беше Звон порано (дали сеуште оди, или има некоја друга?) или едноставно сабајлечки како што одеше порано...

Се надевам ќе издејствуваме или најдеме пар епизоди...Не знам колку би биле заинтересирани од МТВ (судејќи по ситуацијата таму) да се заложат за некаква акција...

Значи, ако некој има епизоди, знае каде можат да се најдат, би сакал да остави контакт, сум заинтересиран да ги откупам доколку некој ги има.

Сеуште ни на мејлот ми немаат вратено, но јас сум за да покренеме иницијатива, да се издаде ДВД со епизодите!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom