Bundesliga

• Креатор на темата Креатор на темата aleksandar09
  • Време на започнување Време на започнување
Benatia ke se vrati,trenira so ekipata ali uste nema zaigrano ni edna utakmica do sea i prasanja e e kolku e spremen za 90 minuti.

Takada de fakto bez zdrav centralencke sme.Taski isto nema igrano do sea.

Za vtorata utakmica ke bidat spremni ali za prvava nema da e ednostavno uopste ke treba maksimalno skoncentrirano da se izigra.
Па овој Кимих доста солидно игра позади, али против Јуве со него и Алаба ко централни ќе биде заебано. Викаш така ќе искочи Пеп?

Иначе Робен класика, 100 години беше повреден, искача на терен и одма го свиркаат хахаа. Ич не го сакаат зашо е дајвер, али играчиште е нек си ебе мајката.

Па овој Кимих доста солидно игра позади, али против Јуве со него и Алаба ко централни ќе биде заебано. Викаш така ќе искочи Пеп?

Иначе Робен класика, 100 години беше повреден, искача на терен и одма го свиркаат хахаа. Ич не го сакаат зашо е дајвер, али играчиште е нек си ебе мајката.

Mu se nafrlija na Robben poradi "somnitelniot" penal protiv Bochum vo kupot.Stom hejteron na eurosport 2 rece deka e penal,znaci stvarno bese.So teska maka go rece toa,ama vazno rece.:icon_mrgr:

Na Robben mu treba gol.Sekogas posle prekin(povreda,pauza,internacionalni natprevari) toj sebici do kaj sto treba i ne treba.Golot mu doadza kako stimul,go motivira i pravi parce.Vcera se isposra na kraj.Protiv Darmstadt ke dade gol,taman pred Juve.Ako ima penal,toj ja zema topkata,inaku ke se tepa.:DVec vidjeno.

Inace do kraj na sezona povredeni se Boateng i Badstuber,Martinez 3-4 nedeli(zaminaa mozda 10 dena),Benatia koj go znae dali e oporaven(do kraj na sezona pak ke se povredi),Tasci potrez na mozokot ama sekako ne veruvam da igra,Bernat se vrati posle 100 godini vcera,Ribery se oporavi ama nema zaigrano uste,i Gotze koj go znae.I toj se oporavi,pa mozda za revansot ke bide na raspolaganje.

Da se nadevame deka Benatia ke e spremen maksimalno za prviot natprevar,inaku bez nieden centralen rizik jak, mila dusa.:unsure:

12717907_1016579948413079_2120345922907711029_n.jpg

Robert Lewandowski (21) + Thomas Müller (15) = 36 goals!

They have broken the record for the most prolific duo after 21 matchdays in BL history, previously held by Gerd Müller (23) and Uli Hoeneß (12) from 1972/73!

Грешка си ти нешто, на Дортмунд не му се прогледува низ прсти :свиркам:
Знам што сакаш да кажеш :icon_mrgr:, ама последните 4-5 години Дортмунд прерасна во голем клуб, одосно каде во претходните 5 години, два пати беа шампиони и двапати завршуваа на второто место. Те и оваа сезона се многу добри, а со тоа и речиси против кого и да играат се фаворити и затоа тоа го спомнав дека на фаворитите во Германија, односно Баерн и малку помалку Дортмунд, оние судиски одлуки кои се да речеме 50-50 ги судат во корист на фаворитите, и со тоа не се сосдава голема врева, ако таа одлука некоја е отишла во корист на фаворитот. Се разбира оваа не мора ништо да значи, не е пишано правило ама реалноста е таа. Судиите се наклонети во поголемиот број на случаеви спрема Баерн и Дортмунд. Ненормален ќе биде притисокот од клубовите(Баерн и Дортмунд), медиите, весниците, ако се оштетат овие два клуба, така да судиите си одат на сигурна варијанта.

Neznam,od Pep se moze da se ocekuva...Ali mislam deka nema Kimmih da go igra. Pregolem tovar i rizik e da mu se dade takva zadaca na Kimmih koj da bideme realni nema izigrano utakmica od vakov kalibar.

Raka na srce do sega igra maestralno ali ova e nesto sosema drugo i edna greska moze da ne eliminira.

Kako sto stojat rabotite Benatia e sposoben za igra,trenira veke nekoe vreme i mislam deka on so Alaba ke pokrivaat u odbrana so Bernat kako lev bek.Ja ne se slagam so toa,Bernat sezonava e ocaen i mnogu gubime so nego po taa leva strana.Jas bi najrado da e Alaba lev bek.

Edina opcija za toa e Tasci da e spremen za igra so e malce verojatno.

Kako i da e,koi i da bidat centralni ke mora cela ekipa agresivno da pokriva u odbrana.

Edina mozna opcija e Kimmih da go pusti kako iznenaduvanje na sredina i da go zakaci na Pogba ili Kedira soogled na toa deka e brz i agilen ko pijavica,zilav a ima u isto vreme i strasen pasing.Ali za toa ima poise opcii,go ima Vidal,Tiago ke igra sekako,moze i Alonso.

Последно уредено:
Што е работава со прекинот кај Леверкузен - Дортмунд, има некој логичко објаснување зошто ја прекина утакмицава ?

Што е работава со прекинот кај Леверкузен - Дортмунд, има некој логичко објаснување зошто ја прекина утакмицава ?

Судијата го прати тренерот на Леверкузен на трибини, арно ама не му кажа директно туку преку Кислинг, капитенот на Леверкузен. Тренерот сакаше да знае зошто оди на трибини, судијата не сакаше да оди да му каже, овој не сакаше да оди на трибини и на крај судијата си отиде во тунелот.

Изведуваат овие од Леверкузен.

ај ај кој поклон е ова веќе од судиите за Дортмунд едно добри 9 бода има Дортмунд од судии оваа година после плачеш на мала грешка во корист за Баерн или против Дормтунд. Фаулот беше едно добри 3,4 метри поназад секој судија враќа назад у таа ситуација второ чиста рака на Сократис уште изјавил судијата ниту он ниту помошникот неможеле да ја видат раката ај он ама помошникот да неможеше да ја види таа рака

Леверкузен и Фелер заслужија за ова и ич не ми е жал. За секој друг клуб би рекол ок, судијата греши. Кај Леверкузен не.

Леверкузен и Фелер заслужија за ова и ич не ми е жал. За секој друг клуб би рекол ок, судијата греши. Кај Леверкузен не.

ЛОЛ кои двојни стандарди ти се ова бе цццц

ЛОЛ кои двојни стандарди ти се ова бе цццц
Вас цели титули ви поклонувале судиите па сега дојдено е до 3 бода. Годинава секако ништо не менува пошто од трето место надолу тимовите не се конкурентни.

ОК. Хааххах смешки си, оди легни си, касно ти фаќа веќе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom