Bundesliga

• Креатор на темата Креатор на темата aleksandar09
  • Време на започнување Време на започнување
Dortmund za razlika od lani i za razlika od Bayern godinava ima mnogu malce povredeni igraci. Toa ima i vrska so trenerot. Primer Nuri Sahin. Igracot bese skoro edna godina povreden i zaigra protiv Porto i toa kako starter. Site se cudea ama izigra mnogu dobro. Poznato bese deka Sahin veke podolgo vreme pak trenira no ne bese isto celosno spremen a Tuchel nego go cekase. Partijata na Sahin pokaza deka toa bese tocniot pristap. Za razlika Pep uste neozdraveni gi igra igracite pa nisto cudno sto pak i potesko se povreduvaat.

Isto taka Tuchel mnogu gleda na toa kako se hranat igracite. Nema ko porano pici i sto ne znam vo soblekuvalna, zatoa Hummels i Gündogan koi bea cesto so kilo visok sega se topfit.[DOUBLEPOST=1456148233][/DOUBLEPOST]
CbwhaaCWwAAac1T.png

Tabelata na Bundesligata (22. kolo) na opticki drug nacin. Samo da se vidie kako stojat timovite vo sporedba.

Последно уредено:
Никој не го спомна 28годишниот тренер на Хофенхајм кој дебитираше со победа :)
Дебито на Нагелсман му беше против Вердер на гостински терен 1-1, а овоа му беше втор натпревар и ја забележа првата победа. Како и да е , добар почеток за Нагелсман. :)

Каикара и Аого крила за Шалке денес :vrtioci:

Ќе биди интересно дербито, Дортмунд е во форма влезен а Баерн после паузата уште не можи да си ја пронајди препознатливата форма ама сепак Баерн е Баерн.
Лева да има добар ден незапирлив е.
Ќе ротира нешто Пеп,дека со Јуве играт по неколку дена од дербито или ?

Ќе биди интересно дербито, Дортмунд е во форма влезен а Баерн после паузата уште не можи да си ја пронајди препознатливата форма ама сепак Баерн е Баерн.
Чупче Баерн не смее да помисли да одмара играчи против Дортмунд,а камоли тоа да го направат.Два порази по ред за Баерн и се уклучува алармот. Румениге со изјава дека не смее во никој случај да бидат поразени во Дортмунд.

Денес Пеп закаснил 30 минути на тренинг и според фотографиите,видно незадоволен беше.Дали бил на пеење кај управата,тоа не се знае.

Инаку Баерн не играат нареднава недела ЛШ,тука после две недели.Пред натпреварот со Јуве,играат дома со Вердер и тука ќе има по некоја ротација.

На 16-ти играме со Јуве.

Не си ја погледнала табелата значи. Со пораз од Дортмунд ќе им бегаме само 2 бода.

Каква реакција на тренерот од Мајнц после победата, не му се веруваше на човекот дека го тепаа Баерн на Алианц. :pos:
Иначе ќе биде супер интересно во сабота, од тоа што го имам гледано Дортмунд зеде некој бод плус ради судиските грешки, посебно таа со автоголот на Хумелс и после тоа при крајот на утакмицата дадоа гол од очигледен офсајд, а Баерн и нема баш некое позитивно искуство со судииве оваа година.
Во секој случај се враќаат на голема врата со Тухел, одличен тренер. (y)

За титула огромен фаворит е Баерн, иако би било интересно да се види како ќе реагираат ако дополнително се намали разликата.

Баерн после паузата уште не можи да си ја пронајди препознатливата форма.

Пошто сум блокиран од кукумјавкава што појма нема, а во сите можни теми за фудбал ја има, нека ме цитира некој за да ја види формава. Боже сачувај.

Untitled.png

Утре има 2 страшни дербиња значи, едното во Англија, другото тука. Ако победи Дортмунд утре, со малку среќа можеби и ќе дојде до титулата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom