Bundesliga

• Креатор на темата Креатор на темата aleksandar09
  • Време на започнување Време на започнување
Игорче, Стелт, Ули

Ај кажете каква е сопственоста во Баерн и Борусија? Јас како што можам да прочитам е приватна, 75% во Баерн е АГ, останатото е на Ауди, Алијанц итн. Во Дортмунд ГМБХ или како и да беше и останатите не знам, небитно.

Нешто Џонтра ме замара со фановите бла бла, ама како што знам од појаките екипи само Барса и Реал фигурираат како клубови на фановите и си избираат претседатели на избори, додека ова другово е се приватна сопственост. Ај појаснете нешто повеќе околу ова.

I klubovi se privatni znaci do nekade privatna sopstvenost iako ne gi znam strukturite od Real i Barsa.

I klubovi se privatni znaci do nekade privatna sopstvenost iako ne gi znam strukturite od Real i Barsa.
Што не значи дека утре на Румениге може на своја рака да му текне и да го шитне Баерн на кинези, арапи, катарци, руси и слично.
Тоа му го зборев на Стек.
Ако не се лажам само Хофенхајм и Лајпциг се исклучок од ова 50+1 правило.

Реал и Барса се клубови на фановите, социоси што ги викаат у Шпанија и имаат избори на претсетадел односно управен одбор.
Реал не е на Флорентино и Барса не е на Лапорта.

Што не значи дека утре на Румениге може на своја рака да му текне и да го шитне Баерн на кинези, арапи, катарци, руси и слично.
Тоа му го зборев на Стек.
Ако не се лажам само Хофенхајм и Лајпциг се исклучок од ова 50+1 правило.

Реал и Барса се клубови на фановите, социоси што ги викаат у Шпанија и имаат избори на претсетадел односно управен одбор.
Реал не е на Флорентино и Барса не е на Лапорта.
Ne moze sekako. Ima tuka strukturi koi treba da odobrat. Moze i site akcii da gi dadat ako obezbedat kako kaj Dortmund akcinerite da nemaat nikakvo pravo na mesanje. Alci ne gledam da se desi toa. Taa kontrukcija vo Dortmund e poradi 50+1 i za zal eden od tovarite od vremeto sto ne mozat da se popravat.

Vo Germanija Leverkusen i Wolfsburg se nadvor od 50+1 imaat posebna dozvola se racunaat kako timovi od firmite Volkswagen i Bayer. Na Hopp vo Hoffenheim mu dozvolija posle 20 godini vlozuvanje da go prezeme mnozinstvo glasovi a ima 96% od profi timot kako sopstvenost. Se argumentirase deka ne e klasicen (los) investor i mu dozvolija. Ne bas cisto pored mene.

A RB Leipzig i nadvor od site pravila. Red Bull go poseduva timot. RB ne dozvoluva novi clenovi vo klubot i ima nesto nad 20 clenovi koi imaat celosna kontrola. Ne trebam da spomnam deka toa se lugje od Red Bull.

Ништо ново у Баернлига, лапај си тренерче од конкурентите.

Ништо ново у Баернлига, лапај си тренерче од конкурентите.
Немој така сепак Баерн се бореше за да го спаси фудбалот од големците кои одлучија да формираат Супер лига а со тоа автоматски да ги уништат и уште поише маргинализираат помалите клубови.

hhhhhh

Сеа сељакот Брацо ќе се иживљава врз дечково, ќе му носи неспособни играчи и ќе бара резултати од него. Уште не ми е јасно со кој мозок Румениге и Хенес го поставија Хасан Салихамиџиќ за спортски директор на институција како Баерн Минхен. Па со тоа име и презиме моеш да бидеш сопственик на бурекџилница у Зеница.

Hasan e samo prodolzena raka na Henes.

Gesendet von meinem KB2003 mit Tapatalk

Baern e akcionersko drustvo ama ne na berza. Profi-timot e razdelen od klubot (e.V.). E.v. znaci maticniot klub ima 75% od akciite, a Adidas, Allianz i Audi imaat po 8,33%. Za da se zapazi 50+1 e.V. mora da ima najmalce 50% +1 vo sopstvenost.

Vo Dortmund e malce poslozeno. Dortmund e GmbH & Co KGaA sto e mnogu vazno. Dortmund e notiran na berzata a maticniot klub (e.V.) ima samo uste 5,53% od akciite. 60,81% od akciite se kaj poedinecni akcioneri, 14,78% ima Evonik, 8,48% ima Bernd Geske, 5,4% Signal Iduna a 5% Puma. E sega za da se zapazi 50+1 akcionerite apsolutno nemaat nikakvo pravo da se mesaat vo rabotata na klubot. KGaA go ima prviot tim, vtoriot tim i A-juniorite pod svoja kapa. Sve drugo pripagja na e.V. Kontrola nad KGaA ja ima Borussia Dortmund Geschäftsführungs-GmbH koja e 100% sopstvenost na e.V. Zatoa clenovite imaat celosna kontrola nad klubot.

Eve star organigram kade strukturata se gleda:
Прегледај го приврзокот 293590

Немој така сепак Баерн се бореше за да го спаси фудбалот од големците кои одлучија да формираат Супер лига а со тоа автоматски да ги уништат и уште поише маргинализираат помалите клубови.

hhhhhh

Сеа сељакот Брацо ќе се иживљава врз дечково, ќе му носи неспособни играчи и ќе бара резултати од него. Уште не ми е јасно со кој мозок Румениге и Хенес го поставија Хасан Салихамиџиќ за спортски директор на институција како Баерн Минхен. Па со тоа име и презиме моеш да бидеш сопственик на бурекџилница у Зеница.
Нели Хенес им рече на поголемите клубови дека треба да се метнат на нив? Да ги намалат трошоците наместо да ги зголемат?
Така се намалуваа трошоци нели?25 милиони евра за тренер :cool: :cool:

После 50 години во Баерн, Ули Хенес официјално се повлече од претседател ама сакаше да има влијание сеуште пошто тоа што е Баерн денес е голема заслуга на него. За да има влијание му требаше некој не толку паметен, лесен за командување и послушен, односно му требаше Балканец од екс-ЈУ. Нешто на кое ние овде у вукојебините сме навикнати да гледаме каде што на раководни фукнции се ставаат не толку паметни ама затоа пак многу послушни за да бидат лесно управувани од тие што ги поставиле таму.

Така и Брацо од помошник коментатор стана спортски директор и ќе биде познато дека во негово време Баерн ја освои ЛШ притоа понижувајки ја Барса. Тоа е животот, незнаеш кај ќе те однесе. :icon_lol:

Julian Nagelsmann: "I didn't plan to leave Leipzig after two years. The development at Bayern with Hansi Flick played a role. There were inquiries from other clubs, but I told Olli (Mintzlaff) that I would not terminate my contract for any club, only for FC Bayern"

Nagelsmann on the possibility of taking some Leipzig players to Bayern: "RB Leipzig gave me the chance to manage this team. I will certainly not dig at my own players now. I am not going to rent a bus and pack a few players with me"

Нели Хенес им рече на поголемите клубови дека треба да се метнат на нив? Да ги намалат трошоците наместо да ги зголемат?
Така се намалуваа трошоци нели?25 милиони евра за тренер :cool: :cool:

Изгледа економија не разбираш.

Има огромна разлика од трошоци што МОЖЕШ да ги дозволиш и трошоци кога си во минус.

Изгледа економија не разбираш.

Има огромна разлика од трошоци што МОЖЕШ да ги дозволиш и трошоци кога си во минус.
Значи Баерн може да си дозволи да фрли 25 милиони евра на тренер,а ги жали малите клубови кои неможат играч да потпишат за 25 милиони евра а камо ли за повеќе.
Лицемерие на ниво на тоа на Чеферин со изјавата за Насер дека е спасител на фудбалот.

Значи Баерн може да си дозволи да фрли 25 милиони евра на тренер,а ги жали малите клубови кои неможат играч да потпишат за 25 милиони евра а камо ли за повеќе.
Лицемерие на ниво на тоа на Чеферин со изјавата за Насер дека е спасител на фудбалот.

Не ги жали, зошто би ги жалел???

За какво лицимерие збориш, поентата е дека секој треба да троши колку може, а не колку сака (со кредити, позајмици и остало) и да плачат отпосле како биле задолжени.
Баерн задолжен е?

Реков ја дека изгледа со економија си на Вие.

Iskreno trn vo oko mi e kako Salzburg gi dava igracite i personalot na Leipcig so ogled deka imaat isti gazda. Normalno deka nema da pruzat otpor ili ke barat ekstremni sumi.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom