Bundesliga

• Креатор на темата Креатор на темата aleksandar09
  • Време на започнување Време на започнување
Баерн денеска не знае кај им е газот а кај главата, ги бушат од сегде.
Сане колку е мизерен, само трча напред и кога ќе дојди за шут лесно по средина во рацете на голманот.
Коман игра како потрес на мозокот да има, еден куп грешки направи.
Боатенг го прават мајмун назад, го шетаат како сакаат.
Како и да е овој натпревар му треба повеќе на Мајнц, Баерн си го ладат на терен 99.99 % се шампиони затоа и циркузите на терен.

Ќе им пуштат бодови на Мајнц за да го избегне баражот. И онака ќе ја осигураат титулата наредно коло.

;)
af4317712161be12240ce2ac1f7324ec.jpg

Gesendet von meinem KB2003 mit Tapatalk

Слабиот Халанд според Џонтра, а ваљда и РАТМ, што се губел на битни утакмици. Ххххххххххххххххххххх

После ова очекувај дека ќе бидиш силно испржен и повреден на следната слаба утакмица на Халанд и кога најверојатно ќе завршат на 5-то место на крајот од сезоната...Стефан Карагер.

После ова очекувај дека ќе бидиш силно испржен и повреден на следната слаба утакмица на Халанд и кога најверојатно ќе завршат на 5-то место на крајот од сезоната...Стефан Карагер.
Та преку Тасета, тролам ја усс така да нзм, к?

Слабиот Халанд според Џонтра, а ваљда и РАТМ, што се губел на битни утакмици. Ххххххххххххххххххххх

chelsea-werner.jpg

Не те читам од јачината на плавиот чуперак на моќната челзиева 11-ка.

* немој случајно некој зицерот да ми го споделил овде

1619344868980.png

Fastest to 50 goals in top 5 leagues (all comps) in recent times.

Халанд во нецела годинаипол има дадено 53 голови за Дортмунд.

Игорче, Стелт, Ули

Ај кажете каква е сопственоста во Баерн и Борусија? Јас како што можам да прочитам е приватна, 75% во Баерн е АГ, останатото е на Ауди, Алијанц итн. Во Дортмунд ГМБХ или како и да беше и останатите не знам, небитно.

Нешто Џонтра ме замара со фановите бла бла, ама како што знам од појаките екипи само Барса и Реал фигурираат како клубови на фановите и си избираат претседатели на избори, додека ова другово е се приватна сопственост. Ај појаснете нешто повеќе околу ова.

Игорче, Стелт, Ули

Ај кажете каква е сопственоста во Баерн и Борусија? Јас како што можам да прочитам е приватна, 75% во Баерн е АГ, останатото е на Ауди, Алијанц итн. Во Дортмунд ГМБХ или како и да беше и останатите не знам, небитно.

Нешто Џонтра ме замара со фановите бла бла, ама како што знам од појаките екипи само Барса и Реал фигурираат како клубови на фановите и си избираат претседатели на избори, додека ова другово е се приватна сопственост. Ај појаснете нешто повеќе околу ова.

Baern e akcionersko drustvo ama ne na berza. Profi-timot e razdelen od klubot (e.V.). E.v. znaci maticniot klub ima 75% od akciite, a Adidas, Allianz i Audi imaat po 8,33%. Za da se zapazi 50+1 e.V. mora da ima najmalce 50% +1 vo sopstvenost.

Vo Dortmund e malce poslozeno. Dortmund e GmbH & Co KGaA sto e mnogu vazno. Dortmund e notiran na berzata a maticniot klub (e.V.) ima samo uste 5,53% od akciite. 60,81% od akciite se kaj poedinecni akcioneri, 14,78% ima Evonik, 8,48% ima Bernd Geske, 5,4% Signal Iduna a 5% Puma. E sega za da se zapazi 50+1 akcionerite apsolutno nemaat nikakvo pravo da se mesaat vo rabotata na klubot. KGaA go ima prviot tim, vtoriot tim i A-juniorite pod svoja kapa. Sve drugo pripagja na e.V. Kontrola nad KGaA ja ima Borussia Dortmund Geschäftsführungs-GmbH koja e 100% sopstvenost na e.V. Zatoa clenovite imaat celosna kontrola nad klubot.

Eve star organigram kade strukturata se gleda:
1619436339995.png

Игорче, Стелт, Ули

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom