Bundesliga 2012/2013

Кој ќе биде Германски шампион 2012/13?

• Борусија Дортмунд

Гласови: 44 40,7%
  • Баерн Минхен

Гласови: 52 48,1%
  • Шалке 04

Гласови: 5 4,6%
  • Борусија Менхенгладбах

Гласови: 2 1,9%
  • Баер Леверкузен

Гласови: 1 0,9%
  • Друг тим (наведи кој)

Гласови: 4 3,7%

• Вкупно гласачи
    108
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

коментатор

Пингвин
Член од
25 февруари 2010
Мислења
3.547
Поени од реакции
9.457
Уште 10 минути до крај, ако постигне гол Менхенгладбах сега(а не прими) ке има 4 тима од Германија во ЛШ.
--- надополнето: 29 август 2012 во 22:42 ---
1:2 конечен резултат. Повеќе среќа наредната година за Гладбах во ЛШ.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.652
Поени од реакции
22.395
Мака ми е добар тим се и имаа шанса ама дома веќе ја утнаа. Сепак имаат потенцијал за во ЛЕ да стигнат далеку.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.652
Поени од реакции
22.395
Шалке ќе го позајми Афелај од Барса а ќе го чуваат Пападополос за кого Зенит даваше 20м ЕУР. Пак добар тим има Шалке, не се за подценувајне.

M

Mario Gómez

Гостин
-Huntelaar-​
-Afellay-Draxler-Farfan-​
Сосема солидна екипа на Шајзе, доволно за четвртфинале во ЛШ, и борба со Дортмунд за второто место во лигата. Конечно ќе гледаме поизедначено ривиер дерби.​

spaso

Search Pretty Girls from your city for night
Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
Abe lugje realno gledano rabotive vo Bundes idat nagore ocekuvam da se frlaat pogolemi pari pa da imame uste podobra Liga ne mi e jasno kako moze timovi od mnogu silno razvieni ekonomski gradovi da bidat tolku slabi sto odsekogas me ima buneto vo Bundes , dodeka zabarive i ciganive od Spanija so mizerni uslovi imaat silni timovi i povekje sampioni vo LS .

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.652
Поени од реакции
22.395
И Шалке ќе има супер напад со Хунтелар, Фарфан и Афелај, сега и 2-то место не им е загарантирано на Дортмунд :D
Не е до второто место туку 100% први неможат да бидат, во менталитетот им е :icon_mrgr:
--- надополнето: 31 август 2012 во 00:50 ---
-Huntelaar-​
-Afellay-Draxler-Farfan-​
Сосема солидна екипа на Шајзе, доволно за четвртфинале во ЛШ, и борба со Дортмунд за второто место во лигата. Конечно ќе гледаме поизедначено ривиер дерби.​
---------------Lewa---------------
---Götze----Reus----Kuba----

Па сега сам процени кој има поќе квалитет ;)

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Abe lugje realno gledano rabotive vo Bundes idat nagore ocekuvam da se frlaat pogolemi pari pa da imame uste podobra Liga ne mi e jasno kako moze timovi od mnogu silno razvieni ekonomski gradovi da bidat tolku slabi sto odsekogas me ima buneto vo Bundes , dodeka zabarive i ciganive od Spanija so mizerni uslovi imaat silni timovi i povekje sampioni vo LS .
Убав пример е Херта,неможат да се кренат никако а се од Берлин најголем град во Германија а воедно и главен град.После градови како Хамбург,Келн,Франкфурт,Дизелдорф,Есен,Дрезден,Лајпциг кои немаат големи клубови а се од доста големи градови.Мене ме радува што оваа година клубовите доста се развија,донесоа квалитетни играчи а скоро ги задржаа главните играчи.Со тек на време Бундеслигата ќе биде во врвот на најдобри лиги.:)

M

MrzaRules

Гостин
Резултати на полувреме:
Леверкузен-Фрајбург 1-0
Хофенхајм-Франкфурт 0-2
Нирнберг-Дортмунд 1-1
Шалке-Аугсбург 1-0
--- надополнето: 1 септември 2012 во 17:28 ---
Слабо Дортмунд слабооо :D али ќе почекам да заврши колово, да не се смеам пред време.
Конечни резултати од натпреварите кој започнаа во 15:30 часот
Леверкузен-Фрајбург 2-0
Хофенхајм-Франкфурт 0-4
Нирнберг-Дортмунд 1-1
Шалке-Аугсбург 3-1
Вердер-Хамбург 2-0

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.652
Поени од реакции
22.395
Слаб беше Дортмунд но имаме повеќе бодови него лани и прелани после второто коло ;)

M

MrzaRules

Гостин
Игорче остај ти лани прелани, гледај сезонава, тоа било поминало.

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
Дортмунд пак слабо првата се извадија сеа ништо реално беше 1-1 заслужено. Ројс пак слабо ќе видиме понатака.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom