Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Може некој овде на форумот да објави датотека за преписки по консулски пат?

Da prasam edno prasanje za moj drugar. Za novi termini za intervju vo sofija ke se ceka pak link posle 16 dekemvri za nov period od 6 meseci kako so bese i za od juli do dekemvri sea?

Kakva je situacija da li su poceli da rade ? Da li se potpisuju Ukazi ? Ima li neko informacije ? Hvala svima

Zdravo da prasam dali nekoj ima izvadeno document od arhiva za svoj predok so poteklo od Drenak krivopalanecko online ili direkno vo Bugarija.Fala

Итно ми е многу затоа што посредникот што ми е ми ги зема парите и сеа не крева.... Што со тие што ги нема на табелата преписки по конзулски пат, а завршиле интервју и земале бројче. Иначе 1 година помината од интервју во Битола и уште ми стои овој статус..... Приета молба с входјашт N:
ПОМОШ дечкии ве молам
Автоматски споено мислење:

Може некој овде на форумот да објави датотека за преписки по консулски пат?

Attachments

Промени од денес

Финална во нередовна

20371/2019 Преписката е нередовна...С'обштението е публикувано на 25.08.2022 г.
20373/2019
20375/2019
20378/2019

Во последно време сите промени се од финална во нередовна. Привидно се работи по нешто, ама реалноста е дека голем дел од овие преписки повторно треба да се проверуваат бидејќи повеќето ќе пробаат да достават било каков документ.

Итно ми е многу затоа што посредникот што ми е ми ги зема парите и сеа не крева.... Што со тие што ги нема на табелата преписки по конзулски пат, а завршиле интервју и земале бројче. Иначе 1 година помината од интервју во Битола и уште ми стои овој статус..... Приета молба с входјашт N:
ПОМОШ дечкии ве молам
Автоматски споено мислење:
И мене уште ми стои тој статус, од ноември до сега, интервју ве конзулат

Екипа, да ве замолам за едно прашање, малку е надвор од темата ама би замолил некој кој има искуство со ова да ми одговори. Сакам да го продолжам бг пасошот овде во амбасадата во Скопје, закажав телефонски, по телефон ми објаснија која е процедурата и кои док треба, но неможам да најдам на сајтот од каде да симнам документ и кој точно требаше.

Zdravo
Moze li nekoj so iskustvo da pise kako e procedurata za dobivanje na bg drzavjanstvo za maloletni deca (7 i 1 godina). Tatkoto t.e jas imam bg drzavjanstvo i istoto go zedov a decata veke bea rodeni.
Citav deka procedurata e ista kako i za vozrasni.

mackica1,
Saligrem

Zdravo decki i jas sum na Приета молба с входјашт N:XXX/20XX/XX.XX.20XX г. XX:XX 3806/2022 ( zosto go nema vo datotekata za prepiski po konzulski pat brojcevo ) intervju od dekemvri 2021 ambasada Skopje brojce dobieno i primena vo ministerstvo na 23.03.2022 09:19 godina i nisto se nema smeneto , ima edno nelogicno objansuvanje na stranata bg statusi koe sto po mene e poveke zbunuvacko otkolku da e realno - site nie imame dobieno povraten odgovor za dokumentite podadeni vo konzulat imame dobieni brojcinija sto znaci deka nasite dokumenti se tamu i se primeni e sega zosto toj status ne se menuava toa e veke druga glupost na bugarskata administracija jas provab so nekolku email ovi da kontaktiram no tie ne odgovaraat brojot za kontakt sto e tamu e fiktivno ostaven i nikoj ne kreva vo nikoj slucaj, taka da dajte da bideme vo kontakt site sto sme so toj status da probame poazurno da doznaeme nekoe konktetno info za toa ( samo da napisam deka i soprugata isto bese na int so mene vo konzulat vo dekemvri i do sega veke e na По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom