Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Брат ти треба да те впише како негов брат во општината, во БГ, во која е регистриран. На основа на тоа ќе му издадат Документ за родствени врски, истиот треба да го приложиш како дополнителен документ во дадениот рок во спротивно ќе бидеш одбиен.

Кој број на преписка си отприлика?
Blagodaram na odgovorot… prepiska 163xx

Промени од денес

Финална во нередовна
20346/2019 Преписката е нередовна...С'обштението е публикувано на 18.08.2022 г. .
20347/2019
20348/2019
20349/2019
20350/2019
20351/2019
20352/2019
20359/2019
20361/2019

*Сите кои денес се вратени на дополнителна се преку родител, исклучок е една преписка. Преписките не се работат по ред.
* Проверено до 20523/2019
Uh 203xx jos bliži su meni ...ja 206xx/2019...ima nade i za mene

mi treba lokacija kade se slika za pasos i l.k jas se slikav i treba da go zemam i ke odam bez posrednik da si go zemam pa ke ve molam za pomos , za malku info se slikav od plostad nadolu odevme edno 3-4 km vo edna stara baraka a pred nea ima sendvicara ako ova nesto vi znaci [emoji846]

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

Intervju 29.03. 2022 vo Sofija. Denes se smeni na Finalna.
Star bugarski dokument izvaden od arhiv Sofija
Автоматски споено мислење:

Uh 203xx jos bliži su meni ...ja 206xx/2019...ima nade i za mene
Da isti takov. Selo Furka Dojransko.
Kniga vencila. Imam i plus 3 dokumenti od dedoto sto mu zimale danok so bugarski pecat

Da isti takov. Selo Furka Dojransko.
Kniga vencila. Imam i plus 3 dokumenti od dedoto sto mu zimale danok so bugarski pecat

Последно уредено:
Добро утро на сите,нов сум на форумов па ме интересира како оди процедурата за вадење бугарско државјанство,кои посредници се добри во нивната работа,и дали постојат реални шанси да добијам државјанство
Поздрав

Добро утро на сите,нов сум на форумов па ме интересира како оди процедурата за вадење бугарско државјанство,кои посредници се добри во нивната работа,и дали постојат реални шанси да добијам државјанство
Поздрав
1. Ne odi preku posrednik, koristi go ovoj forum kako izvor na informacii
2. "Koi se sansite?" Prvo rasprasaj se za tvoite dedovci i babi, pra dedovci itn dali sluzele vojska ili imale nekakva vrska so BG. Dobro e i da gi proveris nivnite stari dokumenti sto ostanale dali bi nasol nekoj star dokumen
3. Ako nemozes da najdes star dokument togas ke treba da probas da proveris preku arhivot dali ima nesto za niv ili od nivnite sela(pisi mi togas ako treba jas mozam da ti pobaram)

Zdravo zivo
Edno kratko banalno dosadno prasanje
Da mi izvinite
Kolku vreme se ceka sega od finalna do polozitelno
Fala na site so ke odgovorat i na onie so nema da odgovorat ubav den na site pozdrav

Zdravo zivo
Da mi izvinite
Fala na site so ke odgovorat i na onie so nema da odgovorat ubav den na site pozdrav
Mislam deka momentalno se ceka od 18 do 20 meseca sega finaleto se ceka mnogu a potpisot e skraten taka da isto ti ide kako i predhodno sto bese

Zdravo zivo
Da mi izvinite
Mislam deka momentalno se ceka od 18 do 20 meseca sega finaleto se ceka mnogu a potpisot e skraten taka da isto ti ide kako i predhodno sto bese

Моментално се обработува Јуни/Јули 2019, што значи дека од интервју до положително, во најдобар случај, се чека 3 год и 2 месеци. А, реалноста е дека најголем дел од преписките се враќаат на дополнителна.

Zdravo zivo
Da mi izvinite
Od intervju do polozitelno 3 godini.
Sto ne znaci deka taka ke prodolzi. Kako Sto znam Sega ne mozes da odis na intervju bez dokumenti za poteklo( star bugarski dokument) I ako e taka logicno treba da bide pokratko vremeto.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom